Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Regenerace sídliště Hromůvka

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Regenerace sídliště Hromůvka"— Transkript prezentace:

1 Regenerace sídliště Hromůvka
Ing. arch Radmila Vraníková

2 Hlavní kriteria při navrhování regenerace sídliště
Výstavba a rekonstrukce dopravní infrastruktury Výstavba a rekonstrukce pěších komunikací Vybudování a rekonstrukce odstavných stání Vybudování a úprava veřejných prostranství Sanace stávajících a zřizování nových dětských hřišť Budování veřejných rekreačních ploch Výstavba technické infrastruktury Jak a kde situovat Dostupnost snadná a přehledná

3 Stávající stav

4 Urbanistické řešení

5 Ozelenění Dbát o kvalitní výsadbu zeleně, kterou používáme především pro jejich ekologickou funkci,jako je zachytávání prachu a protihluková bariéra Při výsadbě klademe důraz na bezpečnost a neškodnost rostlin Rostliny by měly mít nízký alergický potenciál, musí být nejedovaté a vyhýbáme se výsadbě trnitých rostlin Je třeba pamatovat i na estetická hlediska a nezapomínat na barevnou kompozici rostlin

6 Dětský mobiliář Normy Bezpečné hrací prvky Bezpečné povrchy
ČSN EN 1176 – Zařízení dětských hřišť 1- 5 ČSN EN 1177 – Povrch hřiště tlumící náraz Bezpečné hrací prvky Bezpečné povrchy K vybavení patří Dětský mobiliář Městský mobiliář Výtvarné prvky

7 I přes vyšší pořizovací cenu se u nás začínají ujímat lanové sestavy, dodávané firmou Karim, které poskytují dětem větší prostor pro jejich fantazii

8

9 Dětské hřiště č. I - centrální
Hřiště sestává ze tří částí: Oplocená část s pískovištěm, lavičkami na zpevněné ploše a herními prvky pro menší děti Lanová průlezka a závěsná houpačka poskytují dynamičtější aktivitu pro všechny věkové kategorie Stávající sportovní hřiště bude opatřeno pryžovým povrchem pro snížení hlučnosti Pro přístup na hřiště je navržen nový chodník.

10 Dětské hřiště č. I - centrální
Hřiště sestává ze tří částí: Oplocená část s pískovištěm, lavičkami na zpevněné ploše a herními prvky pro menší děti Lanová průlezka a závěsná houpačka poskytují dynamičtější aktivitu pro všechny věkové kategorie Stávající sportovní hřiště bude opatřeno pryžovým povrchem pro snížení hlučnosti Pro přístup na hřiště je navržen nový chodník.

11 Hrací prvky navržené na dětské hřiště č. I
I přes vyšší pořizovací cenu se u nás začínají ujímat lanové sestavy, dodávané firmou Karim, které poskytují dětem větší prostor pro jejich fantazii

12 Dětské hřiště č. II Hřiště se stávajícími hracími prvky bude opatřeno betonovou zídkou se sedacími deskami.

13 Dětské hřiště č. II Hřiště se stávajícími hracími prvky bude opatřeno betonovou zídkou se sedacími deskami.

14 Dětské hřiště č. III Hřiště menšího rozměru s pískovištěm, laminátovou lezecí skluzavkou a celokovovým kolotočem. Čtyři lavičky jsou umístěny na zpevněné ploše.

15 Dětské hřiště č. III Hřiště menšího rozměru s pískovištěm, laminátovou lezecí skluzavkou a celokovovým kolotočem. Čtyři lavičky jsou umístěny na zpevněné ploše.

16 Hrací prvky na dětském hřišti č. III

17 Dětské hřiště č. IV Hlavním hracím prvkem hřiště je sestava „Bimbi“ se dvěma věžičkami propojenými pohyblivým mostem, nerezovou skluzavkou, provazovou sítí, žebřinami a pergolou. Dalšími prvky jsou pískoviště, vahadlová houpačka a pružinové houpadlo. Hřiště je oploceno a vybaveno lavičkami na zpevněné ploše.

18 Dětské hřiště č. IV Hlavním hracím prvkem hřiště je sestava „Bimbi“ se dvěma věžičkami propojenými pohyblivým mostem, nerezovou skluzavkou, provazovou sítí, žebřinami a pergolou. Dalšími prvky jsou pískoviště, vahadlová houpačka a pružinové houpadlo. Hřiště je oploceno a vybaveno lavičkami na zpevněné ploše.

19 Hrací prvky na dětském hřišti č. IV

20 Plocha č. V pro odpočinek a aktivní rekreaci
Prostor stávajícího antukového hřiště je nově navržen jako parková plocha. Širší chodník s mlatovým povrchem je možné využít pro petanque. Cvičný basketbalový koš s brankou bude umístěn na ploše s umělým povrchem. Parčík bude vybaven lavičkami a doplněn volně stojící plastikou.

21 Širší chodník s mlatovým povrchem je možné využít pro petanque.
Plocha č. V pro odpočinek a aktivní rekreaci Prostor stávajícího antukového hřiště je nově navržen jako parková plocha. Širší chodník s mlatovým povrchem je možné využít pro petanque. Cvičný basketbalový koš s brankou bude umístěn na ploše s umělým povrchem. Parčík bude vybaven lavičkami a doplněn volně stojící plastikou.

22 Vybavení plochy č. V pro odpočinek a aktivní rekreaci
Cvičný koš s brankou Příklady exteriérových plastik

23 Městský mobiliář Lavičky Stojany na kola Odpadkové koše Osvětlení

24 Příklady laviček a košů, mmcité, Zlín


Stáhnout ppt "Regenerace sídliště Hromůvka"

Podobné prezentace


Reklamy Google