DAŇOVÉ A ÚČETNÍ ASPEKTY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PPP a klasická veřejná zakázka
Advertisements

Novela zákona o dani z nemovitostí. 2 - novela zákona je účinná od podle původního návrhu mělo dojít ke zrušení daně z nemovitostí u zemědělských.
Ústí nad Labem Dosažení potřebné kapacity justičních institucí
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Miroslava Nebuželská, BVM Audit
Novela zákona č. 218/2000 Sb. – povinnost zřídit účty u ČNB
Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
PROJEKTY PPP KONCESNÍ PROJEKT
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
Podpora meziobecní spolupráce Prohlubování meziobecní spolupráce David Bohadlo Vedoucí právního týmu.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
JUDr. Karel Zuska Mgr. Michaela Hájková
FINANCOVÁNÍ ČESKÉHO SPORTU 2014 Dopady změn v daních z příjmů platných od 1.ledna 2014 na činnost sportovních svazů a organizací Jiří Topinka člen ekonomické.
Dopad daňových reforem na trh bydlení ing. Tomáš Prouza, MBA, ředitel péče o klienty a ombudsman Stavební fórum, Praha, 22. května 2007.
Datové schránky CzechPOINT. Základní informace Plzeňský kraj – v čele hejtmanka Krajský úřad – cca. 370 zaměstnanců – v čele ředitel úřadu Organizace.
Samospráva 1 SP1 Přednáška.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Praktická realizace bezpečnostních požadavků standardů ISVS při tvorbě.
1 VÝHODY A RIZIKÁ PPP Transparency International Slovensko Právna regulácia a hlavné riziká PPP v Českej republike Jan Krofta Dáňa, Pergl & Partners, advokátní.
Případová studie – práce ve skupinách Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Uherské Hradiště 2009.
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ing. Ivan Černý předseda Finanční komise SMO ČR.
1 Daň z nemovitostí: prostor pro reformu Ing. Oldřich Vlasák předseda SMO ČR a poslanec EP Vysoká škola CEVRO Institut 18. února 2010.
ŽIVNOSTENSKÉ PODNIKÁNÍ Ing. Hana Kročová EKONOMIKA
Johnson & Kramařík Perspektivy PPP v České republice JUDr. Roman Kramařík, Ph.D. 17. března 2004.
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Právo na informace Tereza Danielisová,
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_295.
Nové volební období a očekávaní obcí a měst Nové volební období a očekávaní obcí a měst XIII. celostátní finanční konference – 2. – 3. prosince 2010 Ing.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Novela zákona o DPH pro rok 2013 Blanka Mattauschová
Zákon č. 137/2006 Sb.,o veřejných zakázkách platí pro v š e c h n y dotované zadavatele.
Název projektu Změna vytápění Mateřské školky a Domu s pečovatelskou službou na vytápění biomasou Tomáš HojdaMartin Paťha Luboš RypáčekMartin Müller.
XII. Celostátní finanční konference SMO ČR listopad 2009 daňová optimalizace obcí v oblasti DPH Olga Holubová, daňový poradce.
Obce jako oběť reforem? Obce jako oběť reforem? XIV. celostátní finanční konference 10. – 11. listopadu 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda SMO ČR Primátor.
„Realistický pohled na stav veřejných financí“ Ministerstvo financí ČR Praha květen 2010 Jan Zikl.
Pokles příjmů obecních rozpočtů a způsoby řešení jeho dopadů Ministerstvo financí ČR Praha listopad 2009 Jan Zikl.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Stabilizace veřejných rozpočtů – novely daňových předpisů Michal Radvan Za využití Kalousek, M. Návrhy změn právních předpisů. Daňová reforma 2008 – 2010.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1151Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
Veřejné finance a podnikání Ing. Erik Geuss ČVUT v Praze Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Ekonomika podnikání.
„OBCE SOBĚ“ projekt meziobecní spolupráce Jak vnímáme meziobecní spolupráci na Rakovnicku Výsledky Dotazníku 1. část.
Návrh na změnu RUD (kompromisní návrh) Miroslav Kalousek, ministr financí ČR.
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
Vodohospodářská infrastruktura a veřejné zakázky Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování veřejné dopravy Význam a charakteristika dopravy: Propojuje všechna odvětví hospodářství Propojuje všechna.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
Problematika zadávání vodohospodářských projektů v ČR Mgr. Hana Šachová.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Dopady účetní reformy veřejných financí v konkrétních podmínkách vybrané.
D OPADY ÚČETNÍ REFORMY VEŘEJNÝCH FINANCÍ V KONKRÉTNÍCH PODMÍNKÁCH VYBRANÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor práce: Jana Svitáková, UČO: Vedoucí práce: Ing. Romana.
DOTACE A TRANSFERY Z ÚČETNÍHO HLEDISKA A JEJICH VLIV NA HOSPODAŘENÍ
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Informace ze sociální oblasti
Představení dodatku smlouvy s DSO
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Financování a účetnictví základních škol
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Mgr. et Mgr. Michal Tuláček 30. října 2017
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
FINANCOVÁNÍ INOVACÍ Odpočet na podporu výzkumu a vývoje
Transkript prezentace:

DAŇOVÉ A ÚČETNÍ ASPEKTY PPP DAŇOVÉ A ÚČETNÍ ASPEKTY Law&Finance s.r.o. Mgr. Ing. Jiří Meduna

PPP – daňové a účetní aspekty MÁTE PSA? A UŽ VÁM NĚKDY UTEKL?

PPP – daňové a účetní aspekty VEŘEJNOPRÁVNÍ SLUŽBA ZAJIŠŤOVANÁ OBCÍ: 1. ZAJIŠTĚNÍ VEŘEJNÉHO POŘÁDKU – POVINNOST ODCHYTIT PSA (zákon č. 128/2000 Sb., o obcích) 2. ODCHYCENÍ A UMÍSTĚNÍ PSA DO ÚTULKU (zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči)

PPP – daňové a účetní aspekty ANALÝZA VEŘEJNÉ SLUŽBY ZAČÁTEK ÚVAH O MOŽNÉM ZAPOJENÍ PRIVÁTNÍHO PRVKU

PPP – daňové a účetní aspekty NÁVRH VARIANT BUDOUCÍCH PRÁVNÍCH VZTAHŮ ROZHODNUTÍ KONCESE / VEŘEJNÁ ZAKÁZKA

PPP – daňové a účetní aspekty JEDNA Z MOŽNÝCH VARIANT POPIS FINANČNÍCH TOKŮ Pozn. Obec platí za odchyt a pobyt psa, pokud chovatel není znám

PPP – daňové a účetní aspekty SALDO - Kč

PPP – daňové a účetní aspekty PPP PŘINÁŠÍ cca 8 Mil. Kč z toho: 2 Mil. Kč přínos DPH 1 Mil. Kč úspora nákladů 5 Mil. Kč přínos z komerční činnosti

PPP – daňové a účetní aspekty ZDP, ODPISY – ODLOŽENÁ DAŇ

PPP – daňové a účetní aspekty

PPP – daňové a účetní aspekty DAŇ Z NEMOVITOSTÍ – ZÁKON č. 338/1992 Sb. DAŇ Z PŘEVODU NEMOVITOSTÍ- ZÁKON č. 357/1992 Sb.

PPP – daňové a účetní aspekty KONCESNÍ PROJEKT ZÁKONNÉ NÁLEŽITOSTI POSOUZENÍ DAŇOVÝCH DOPADŮ A RIZIK POPIS ÚČETNÍCH POSTUPŮ

PPP – daňové a účetní aspekty DĚKUJI ZA POZORNOST Law&Finance s.r.o. Mgr. Ing. Jiří Meduna