26. – 27. listopadu 2014 Klíčová otázka č. 5

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Role obce v systému sociálních služeb Hradec Králové 7. května 2010 Jaromír Jech.
Advertisements

Jak čelit korupci Principy a cíle Mgr. Jiří Dienstbier.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Koncepce zdravotní péče o bezdomovce
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
Finanční možností svépomocných skupin
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
1 Realita není černobílá aneb řešení šitá na míru 19. září, Praha Michal Tesař, NEWTON Management, a.s.
Policie ČR partner dalších orgánů státu a samosprávy Senát Parlamentu ČR Ing. Jaroslav Salivar 1. náměstek ministra vnitra.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Potřeby lidí bez domova v procesu participace Eliška.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Klíčová otázka č. 3 Prevence ztráty bydlení: základní teze Jan Milota 26. – 27. listopadu 2014.
Praha, 26. – 27. listopadu Obsah pojmu prevence Řada na sebe navazujících opatření Nutná spolupráce všech relevantních subjektů V ČR je obcí.
Klíčová otázka č. 2 Důstojnost a odpovědnost Roman JOCH 26. – 27. listopadu 2014.
Klíčová otázka č. 4 Specifika péče o osoby bez přístřeší na akutní příjmové ambulanci z pohledu všeobecné sestry Mgr. Patrik Burda 26. – 27. listopadu.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE PARTICIPACE a KOMUNIKACE. Role participace „Každá centrální moc, i když má minimální pravomoci, má stálou tendenci ve jménu efektivity.
Příprava na programovací období Teze meziobecní spolupráce Jaromír Jech XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Klíčová otázka č. 4 Zaměstnanost a práce Pavel Pěnkava 26. – 27. listopadu 2014.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
Praha, 26. – 27. listopadu Co přispělo k nárůstu počtu lidí bez domova Restrukturalizace průmyslu a s tím spojená dlouhodobá nezaměstnanost Nezaměstnanost.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
Za dobrovolnickými příběhy na severní Moravu do Slezské diakonie.
MAS a podpora sociálního podnikání Sociální podnikání a sociální bydlení Konference MAS
CCO JE PARTNERSTVÍ  PARTNERSTVÍ A SOV  PARTNERSTVÍ A BUDOUCNOST Ing. Zdeňka Škarková.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Pohled samosprávy na eHealth
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Institucionální a politická dimenze sociálního vyloučení.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Studium pro školní metodiky prevence
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Chudoba jako sociální problém
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
„Problémy rodinné péče o osoby se zdravotním postižením“ Projekt „Nejsme chudinky, jsme hrdinky“ V Praze 30. září 2014.
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Mgr. Zuzana Jentschke - Stőcklová náměstkyně ministryně Sekce pro sociální a rodinnou politiku 10. dubna 2014.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Fungování ASZ v lokalitách na příkladu Kutné Hory Jiří Franc/místostarosta Kutné Hory Vít Lesák/Agentura pro sociální začleňování Praha,
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Platforma pro sociální bydlení: Prevence ztráty bydlení a potřeby lidí bez domova 27. leden 2015 Jan Milota.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Sociální pomoc Mirka Wildmannová.
PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Sociální politika Předmět, metoda a prameny právní úpravy SZ
Sociální politika Předmět, metoda a prameny právní úpravy SZ
Sociální zabezpečení Funkce Činitelé, financování
Sociální pomoc Mirka Wildmannová.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Dobrý život v našich obcích – pro všechny Iva Holmerová, Radka Vepřková, Olga Starostová Petr Wija et al. CELLO-ILC-CZ.
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

26. – 27. listopadu 2014 Klíčová otázka č. 5 Fenomén bezdomovectví a role místních aktérů (samospráv) – příklad Prahy PhDr. Tomáš Klinecký

Obsah příspěvku Základní východiska Hlavní místní aktéři Specifika pražské bezdomovecké scény Institucionální rámce řešení problematiky Možnosti řešení problematik z úrovně institucí Konflikt rolí a zájmů hlavních místních aktérů

Základní východiska Fenomén bezdomovectví patří k euroamerickému civilizačnímu okruhu a fakticky odhaluje rozpornost světa, ve kterém žijeme. Negativní jevy, které viditelné bezdomovectví často provázejí, jako dlouhodobá nezaměstnanost, hlučnost, zápach, pití alkoholu na veřejných prostranstvích, nízká míra sociální adaptability atd., nelze v otevřené společnosti nikdy zcela „vyřešit“, lze je pouze do určité míry eliminovat. Lze očekávat růst počtu viditelných bezdomovců v Praze bez ohledu na opatření, které municipality v rámci svých činností realizují.

Hlavní místní aktéři bezdomovci; organizace (osoby), které zprostředkovávají přímou pomoc (péči) bezdomovcům; instituce veřejné správy (centrální /MPSV, ÚP,ČSSZ/, kraje/Hl. m. Praha/, obce/MČ/); preventivní a represivní bezpečnostní složky (Městské policie, Policie ČR). Ale existují i další aktéři např.: jiné instituce (zdravotnické zařízení, dopravní podnik HMP atd.); odborná i laické veřejnost.

Specifika pražské bezdomovecké scény početnost viditelných bezdomovců (absolutní počet mužů i žen) – podle odhadů NNO až 4000 osob; viditelní bezdomovci v Praze z větší části nejsou spjati s místem trvalého pobytu.

Institucionální rámce řešení problematiky Legislativní a koncepční podmínky (centrální úroveň) Koncepce a koordinace procesů práce s bezdomovci (krajská úroveň) Systémová podpora konkrétních aktivit v oblasti prevence a péče o bezdomovce (obecní úroveň)

Možnosti řešení problematik z úrovně institucí Základní předpoklady úspěšného řešení problematiky bezdomovectví z úrovně pražských samospráv: 1. Krajské koordinační a koncepční role (HMP) 2. Politické vůle a objem finančních prostředků 3. Multirezortní přístup (kombinace prevence a péče) 4. Kvalitní systém spolupráce kraje a participujících obcí

Možnosti řešení problematik z úrovně institucí Co chybí k úspěšnějšímu zvládnutí řešení problematiky bezdomovectví z úrovně pražských samospráv: 1. Společný zájem všech aktérů na řešení 2. I na úrovni institucí řeší problematiku bezdomovectví spíše jedinci a nikde není problematika oblasti bezdomovectví reálnou politikou „instituce“ 3. V obecné rovině chybí realistický pohled na problematiku bezdomovectví (od pozice, že jde o oběti systému, kterým je třeba pomoct, přes pozici, že jde o osoby, které nechtějí pracovat a chtějí využívat systém a čerpat z něj výhody, až do pozice, že jde o živly, které samotnou svojí existencí /životním stylem/ ohrožují většinou společnost)

Konflikt rolí a zájmů hlavních místních aktérů Deklarace Dispozice k naplnění deklarace Realita Bezdomovci Změna svého statutu Možnosti, schopnosti, motivace. Velké části bezdomovců chybí nějaká dispozice, proto není reálné v obecném slova smyslu naplnit deklaraci. NNO (osoby) pomáhající Navracet bezdomovce do běžné společnosti, případně o ně pečovat Provázaný systém služeb, který vyvede bezdomovce z ulice do bytu, finanční provozní prostředky, kvalitní personál, bezdomovci, kteří skutečně chtějí změnit svůj statut, případně přijmout péči. Faktická nemožnost poskytnout bezdomovci ve službách reálný cíl (tj. bydlení), část bezdomovců služby nevyužívá z důvodu institucionálního odporu, organizace potřebují své klienty z důvodu stabilního financování. Instituce veřejné správy Řešení problematiky bezdomovectví Legislativní podmínky, akceptování důležitosti problematiky, všeobecná participace na deklarovaných zájmech, politická odvaha. Na legislativní úrovni nejsou účinné nástroje pro řešení problematiky bezdomovectví, stav je konzervován, tato problematika je pro veřejné instituce na okraji zájmu, instituce se liší v přístupu k bezdomovcům (není jednotný), politici – až na výjimky – v problematice bezdomovectví hledají zjednodušená řešení.

Konflikt rolí a zájmů hlavních místních aktérů Deklarace Dispozice k naplnění deklarace Realita Preventivní a represivní bezpečnostní složky Zajištění bezpečnosti a pořádku Vzdělání, komplexní chápání sociální reality, rozvaha a přiměřenost. Preventivní a represivní složky vnímají problematiku bezdomovectví často jako problém narušování veřejného pořádku, časté vidění reality v dichotomii dobro (bezproblémoví občané)-zlo (např. bezdomovci), automatické spojování statusu (vizuality) s negativními protispolečenskými jevy.

PhDr. Tomáš Klinecký email: tomas.klinecky@praha.eu mob.: 733 676 453 Děkuji za pozornost PhDr. Tomáš Klinecký email: tomas.klinecky@praha.eu mob.: 733 676 453