Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Klíčová otázka č. 2 Důstojnost a odpovědnost Roman JOCH 26. – 27. listopadu 2014.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Klíčová otázka č. 2 Důstojnost a odpovědnost Roman JOCH 26. – 27. listopadu 2014."— Transkript prezentace:

1 Klíčová otázka č. 2 Důstojnost a odpovědnost Roman JOCH 26. – 27. listopadu 2014

2 Dva základní principy Princip důstojnosti člověka; jak důstojnosti osoby bezdomovce, tak i důstojnosti osob daňových poplatníků, z jejichž peněz je bezdomovcům pomoc poskytnuta. Princip obecného dobra společnosti; pomoc bezdomovcům nemá obecné dobro společnosti umenšit, ale jej zvětšit a obohatit.

3 Tři atributy Atribut decentralizace a subsidiarity Atribut zodpovědnosti Atribut sebeúcty

4 Závěry I Pomoc bezdomovců by neměla být řešena uniformně na celostátní úrovni, neměla by být politikou centrální vlády, nýbrž měla by být odpovědností konkrétních měst a obcí. Města a obce se mohou v konkrétní podobě pomoci bezdomovcům lišit, což je dobře, protože po čase se ukáže, jaká politika pomoci bezdomovcům je lepší než jiná.

5 Závěry II Obce mají mít možnost trvat na zodpovědnosti bezdomovců; výměnou za poskytování příležitostí k ubytování, ošacení, stravování či další péči mohou trvat na tom, aby nedocházelo k žebrání či jinému obtěžování ostatních občanů.

6 Závěry III Kvůli sebeúctě příjemců jakékoli sociální péče, jakož i respektu k důstojnosti daňových poplatníků, je správné trvat na tom, aby zdraví příjemci sociální péče něco vrátili zpět společnosti, aby taky přispěli k obecnému dobru, tj. aspoň v minimální míře vykonávali veřejně-prospěšné práce.

7 Děkuji vám za pozornost. Roman JOCH Občanský institut


Stáhnout ppt "Klíčová otázka č. 2 Důstojnost a odpovědnost Roman JOCH 26. – 27. listopadu 2014."

Podobné prezentace


Reklamy Google