Přehled funkcí rejstříku, veřejná a neveřejná část AEM 4.5.2005 Pavel Hruška.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodování s emisemi skleníkových plynů v České republice – aktuální situace a výhled do budoucna Odbor změny klimatu Jaroslav Suchý Skalský Dvůr, 13.
Advertisements

Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Překlad Bath profilu 2.0 Martin Vojnar
Novely právních předpisů legislativy ochrany ovzduší
IS Datových Schránek Zákon a jeho důsledky 26. listopadu 2009
Informační Systém Datových Schránek IS Datových Schránek 9. října 2009 Webseminář na téma ISDS Jiří Pejčoch Zákon a jeho důsledky.
Povinnosti provozovatelů zařízení s F-plyny
Elektronický podpis.
systém na odhalování plagiátů
Celní správa České republiky
Tisková konference 11. července 2006
1  Ministry of Industry and Trade 2004 EU Emissions Trading Scheme Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepla z obnovitelných zdrojů Ladislav Pazdera Ministerstvo.
Informační systém hotelu
FATCA – co nás čeká ze strany IRS
Ing. Jakub Nečesaný Operátor trhu s elektřinou, a.s.
Obchodování s povolenkami na emise skleníkových plynů České republice – návrh Národního alokačního plánu Samostatné oddělení změny klimatu Ing. Tomáš Chmelík.
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Ochrana osobních údajů při poskytování informací
Aktuální stav rejstříku povolenek na emise skleníkových plynů z pohledu OTE – AEM - Ostrava Miroslav Řehoř.
Obchodování s povolenkami na emise skleníkových plynů České republice a návrh Národního alokačního plánu Samostatné oddělení změny klimatu Ing. Tomáš Chmelík.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
PRÁVNÍ REŽIM OCHRANY OVZDUŠÍ
XVI. Seminář energetiků, Jelenovská Rejstřík obchodování s povolenkami na skleníkových plynů Ing. Igor Chemišinec, Ph.D.
Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Snídaně s novináři Grand Hotel Bohemia - sál Boccaccio 11. listopad 2008.
Energetický regulační úřad CZ / Sekce kontroly / Odbor REMIT
Valná hromada ČESKÁ SPOLEČNOST AKTUÁRŮ.
Technické prostředky k zabezpečení provozování systémů OTE Vojtěch Szaló AEM SUCS.
Obchodování s emisními povolenkami v roce 2006 a stav emisního trhu v EU Ing. Jakub Nečesaný Operátor trhu s elektřinou, a.s. Asociace Energetických Manažerů12.
Obchodování s elektřinou a povolenkami skleníkových plynů po vstupu do EU Ing. Miroslav Marvan 8. podzimní konference energetických manažerů 14. září 2005.
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Ing. Dan Ťok, prezident ČPU Gas Business Breakfast Praha, 9. prosince 2005 Nová role České plynárenské unie na otevřeném trhu s plynem.
OP Rybářství 2007 – 2013 Portál farmáře jako nový nástroj v komunikaci mezi žadateli a SZIF v rámci OP Rybářství. Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky.
Transakce prováděné účastníkem AEM M.Řehoř.
Právo na informace Tereza Danielisová,
Dopady obchodování s povolenkami CO 2 na průmyslovou energetiku Ing. Bohuslav Bernátek Jarní konference AEM Poděbrady 22. –
Obchodování skleníkovými plyny a ekologizace daňové soustavy Vladimír Toman Hutnictví železa, a.s.
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
Ekonomické dopady obchodování s povolenkami z pohledu provozovatele velké podnikové energetiky Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Praha 23. listopadu 2006.
Datové schránky a konverze dokumentů Zákon o eGovernmentu
Systém pro podporu komunitního plánování
Základní registry ve veřejné správě
Vliv novelizované legislativy na činnost OTE
Výstupy z informačních systémů veřejné správy Hradec
Rejstřík povolenek na emise CO2 v ČR - kompetence OTE
Technické řešení PostSignum QCA
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Úvod do zvláštní části správního práva Správa na úseku živnostenského podnikání Pro bakaláře.
PRÁVNÍ REŽIM OCHRANY OVZDUŠÍ JUDr. Ilona Jančářová, Ph.D. PODZIM 2007.
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
Business Consulting Services © 2005 IBM Corporation 9. ICT Forum, Praha Elektronická daňová správa Klientský přístup k daňovým subjektům.
ELRC Seminář, Praha, Jan Hajič (MFF UK) Jak je možno se zapojit? 1.
Elektronické platební prostředky, platební karty, platební systémy Předmět Platební styk, Jaro 2008 Mgr. Bc. Libor Kyncl Právnická fakulta Masarykovy univerzity.
Podnikání podle obchodního zákoníku Obchodní zákoník Upravuje vznik a podnikání právnických osob. Podnikání je soustavná činnost prováděná samostatně.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO31 Název.
Legislativní helpdesk Projekt: Úprava Informačního systému ODok Reg. č.: CZ.1.06/1.1.00/
Měnové právo II 12. dubna 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
EU ETS ve třetím obchodovacím období Tel.: Mob.:
Přihlášení uživatele do portálu
Obchodní právo I. Akciová společnost
Odkaz na webové stránky města : ostrava
Živnostenské podnikání
Registr spaloven odpadů
Centrální depozitář cenných papírů
Informace pro externí administrátory
Základní informace - Ovládání systému
Transkript prezentace:

Přehled funkcí rejstříku, veřejná a neveřejná část AEM Pavel Hruška

2 Základní přehled

3 Veřejný přístup k Rejstříku  Veřejná část Rejstříku nabízí k dispozici následující obsah: –FAQ – často kladené dotazy. –Mezinárodní texty – seznam textů zabývající se tématikou skleníkových plynů (např. Kjotský protokol, technické specifikace atd.). –Slovníček – užitečný seznam pojmů a obratů používaných v oblasti skleníkových plynů. –Odkazy – seznam odkazů na organizace zabývající se touto tématikou. –Otevření účtu – možnost stažení formuláře, který slouží jako základ pro otevření osobního účtu v Rejstříku. –Veřejné zprávy – dle Nařízení Komise 2216/2004 bude poskytovat každý rejstřík sadu zpráv, které jsou veřejné povahy.

4 Neveřejný přístup – základní přehled  Přístup na základě jména a hesla  Registrace zařízení a jejich provozovatelů  Evidence povolení k provozu zařízení (vydané povolení, změny povolení, zrušení/zánik povolení)  Evidence povolenek podle národního alokačního plánu  Převod/prodej povolenek  Vykázané množství emisí  Vyřazení povolenek  Administrace sankcí za nevyřazené povolenky  Komunikace s evropským (CITL) a světovým (ITL) registrem pro obchodování s povolenkami skleníkových plynů

5 Obsah a funkce rejstříku  Obsah rejstříku – obecný přehled – Držitelé účtů (účastníci) – Zařízení – Účty – Kontakty – Povolenky

6 Obsah a funkce rejstříku  Funkce rejstříku – obecný přehled – Procesní oblasti Správa účastníků, zařízení, účtů Správa transakcí s povolenkami Monitorování a správa systému Reporty

7 Účty rejstříku  Národní úroveň ČR – Party holding Account - Vkladový účet smluvní strany (CZ100) – Cancellation / Replacement Account - Účet pro zrušení/nahrazení (CZ210, CZ220, CZ230) – Retirement Account - Účet pro odebrání (CZ 300)  Úroveň zařízení (provozovatelé zařízení) – Operator holding Accounts – vkladový účet provozovatele (CZ 120)  Úroveň účastníka EU ETS (právnické a fyzické osoby) – Personal holding Account – osobní vkladový účet (CZ121)  Ostatní a technické účty (účet NAP, konverzní,vstupní, výstupní )

8 Účty a kontakty  Typy účtů – Účty zařízení – 120 – nemohou existovat v systému bez existence zařízení (max. 1 účet pro jedno zařízení); účet je vytvářen automaticky při vytvoření zařízení – Účty osoby – jsou svázané s účastníkem (max. 99 účtů pro jednoho účastníka)  Přístup k účtům prostřednictvím kontaktů (kontakty se musí lišit) – Držitel účtu (u účtu zařízení je to Provozovatel, povinný údaj) – Hlavní kontakt (povinný údaj) – Vedlejší kontakt (povinný údaj) – Doplňkový kontakt (nepovinný údaj)

9 Kontakty Holding account 120 Zařízení 1Zařízení 2 Držitel účtu Hlavní kontakt držitel Vedlejší kontakt Holding account 120 Kontakt zařízení Sada Kontaktů Právní zástupce Provozovatel zařízení (účastník) Holding account 121 Držitel účtu Hlavní kontakt držitel Vedlejší kontakt držitele

10 Kontakty pro účty Provozovatelů

11 Kontakty pro účty Obchodníků

12 Děkuji za pozornost