1 Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III.3.1 008/005/3310a/672/001141.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní seminář k metodám evaluací aktivit v oblasti globálního rozvojového vzdělávání (GRV) Praha, 2010 Analýza monitoringu a evaluace globálního rozvojového.
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Ostrava Biblioteca Academica Zpráva o činnosti za rok 2007 Odborná komise pro otázky elektronického.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Vykazování věcných aktivit v rámci MZ Datum: Zpracovala: Mgr. Mária Borovská „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
PROJEKT - soubor aktivit, jejichž realizací v určeném časovém rámci dosáhneme stanoveného cíle; dojde ke změně z výchozího stavu do plánovaného stavu.
Strategické plánování rozvoje obcí Dubovice 2010 " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období "
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Lenka Fialová Martina Procházková Ondřej Soukup Martin Valenta Cyril Vojáček 1.
X13PMT 2. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
Benchmarking venkova zkvalitnění managementu mikroregionů.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Zadávací řízení dle pravidel PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí“ Společně Měníme.
InSITE - between you and information Hynek Rais, ředitel pro poradenské služby inSITE, s.r.o. Cyklus workshopů v rámci HR živě „Jak si správně vybrat“
PLÁNOVÁNÍ Vrcholným úkolem podnikového řízení je určování konkrétních podnikových cílů, jejichž prostřednictvím má být dosažen konečný cíl, dlouhodobá.
1 Zkušenosti s výukou dovedností z předmětů ELCP a IBT Simona Trávníčková
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni1 Metoda logického rámce Ludvík Eger Cheb, 2006.
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE AUTOEVALUACE SLUŽEB ICT listopad 2006 (c) Radek Maca.
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
INFORMAČNÍ SYSTÉMY Semestrální projekt 2013/2014 Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Úvod do managementu 1. seminář
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Schéma procesu vstupy Průběh procesu výstupy činnost ZDROJE.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Projektový cyklus, analýza SWOT
INFORMAČNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ: Semestrální projekt Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
 Příprava  Obecný záměr (současný stav, roční cíle oddílu)  Chytrý cíl (výchovný)  Atraktivní prostředek – naplnění cílů  Příprava plánu (název, termín,
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Autorita Schopnost získat si respekt podřízených. Rozlišujeme formální, neformální a odbornou autoritu Autoritativní styl řízení Styl řízení založený.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Marketingový systém řízení KontrolaRealizacePlánování.
Math Exercises for You (Math4U)
Zpracování žádosti na podporu sociálního podnikání do OPZ - příklad dobré praxe Vznik sociálního podniku Hustířanka služby s.r.o. Hradec Králové, 7.
Ekonomika malých a středních podniků
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
DRAMATURGIE TEAMBUILDINGOVÝCH PROGRAMŮ (seminář)
Projektování Projekt = plán, záměr, úmysl
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Gymnázium T. G. Masaryka, Litvínov
Projektový management
Vysoká škola finanční a správní
PROJEKTOVÝ MANAGEMENT
Intenzivní podpora škol
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

1 Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/001141

2 Projektový management Vizovice,

3 Osnova školení Úvod do problematiky projektového managementu – Projektový cyklus – Strategie, fiche, aktivity, proces, cíle Co znamená řídit projekt? – Harmonogram projektu – Řízení projektu, cvičení Týmové role – Prezentace, cvičení Řízení projektového týmu – Prezentace, Příklady z praxe

4 Pravidla Aktivně přistupuji ke cvičením Ptám se ihned – žádný dotaz není hloupý Mobil je potichu a když telefonuji, tak mimo místnost Občerstvuji se když mám chuť a když je čím Diskuse obohacuje nás všechny

5 Co je to projekt? Řízená změna stavu, obvykle k lepšímu Omezení projektu –Cíle –Zdroje –Čas

6 Projektový cyklus Každý projekt prochází určitým vývojem 1. Identifikace problému 2. Předběžná koncepce – schválení záměru 3. Analýzy - Příprava konkrétního projektu – schválení plánu - projektu 4. realizace projektu 5. vyhodnocení projektu 6. Identifikace problému – možná potřeba něco řešit

7 1. Identifikace problému Je potřeba: vymezit problém, získat související informace určit směr řešení Možná metoda – „Strom problému“ – pomocí brainstormingu a řízené diskuse vymezíme takový rozsah problému, který chceme řešit, na jaký nám stačí naše síly, příp. který spadá do naší kompetence.

8 Víte, kam jdete? „Jestliže nevíte, kam vlastně jdete, dovede Vás tam kterákoliv z cest“ (kočka Šklíba, Alenka v Říši divů)

9 2. Předběžná koncepce – schválení záměru Cílem je na základě zkušeností a zvážení vlastních sil navrhnout způsob řešení problému: 1.Kdo to bude řešit? 2.Jakým způsobem – metodou? 3.Jak dlouho by to mělo trvat? 4.Co k tomu budeme potřebovat? 5.Kdo nám může pomoci? Výsledkem by mělo být schválení záměru.

10 3. Analýzy - Příprava konkrétního projektu – schválení plánu - projektu Je potřeba získat informace, které obhájí důležitost našeho projektu Je třeba získat informace, které pomohou se správným nastavením aktivit projektu a komunikace v rámci projektu. Sestavit písemně popis aktivit – projekt/ projektová žádost Předložení žádosti – schválení žádosti

11 Zásadní pravidlo řízení Jestliže nejste schopni podrobně a písemně uvést své cíle v předstihu před započetím akce, nemůžete si být jisti tím, co děláte.

12 Pravidlo SMART(E) Určitý (Specific) Měřitelný (Measurable) Přijatelný (Acceptable) Realistický (Realistic) Časové aspekty – délka trvání (Time aspects) (Ekonomicky proveditelný – Economically feasible)

13 Co je to cíl? Činnosti + zdroje = Výsledky Cíle jsou výsledky, kterých chceme dosáhnout Cíl vyjadřuje konečný stav změny. Tyto změny musí být: –Pozorovatelné –Měřitelné

14 4. realizace projektu Projekt je řízen projektovým týmem Řídí se schváleným harmonogramem a sleduje případné odchylky od plánu – projektové žádosti Součástí řízení je i administrativa, publicita podpory a propagace projektu, finanční řízení projektu Průběžně je vyhodnocováno plnění aktivit i měřitelných indikátorů.

15 5. vyhodnocení projektu Vyhodnocení projektu – interní Co nám projekt přinesl? V čem nás posunul dál? Jak zlepšil postavení naší organizace? Jak zlepšil postavení cílové skupiny? Jak přispěl k vyřešení původního problému? Co nového odhalil? Vyhodnocení projektu – externí Závěrečná zpráva – vyhodnocení splnění slibů z žádosti – měřitelné ukazatele.

16 6. Identifikace problému – možná potřeba něco řešit Řešený problém se dostal do nějakého nového stavu. Organizace má určité zkušenosti s jeho řešením. Je třeba problém dále řešit? Jaké metody k tomu použijeme? …

17 CV: Harmonogram projektu Sestavte harmonogram přípravy a realizace projektu – po měsících, se stručným popisem aktivit. Napište heslovitě, jaká bude s řízením projektu spojená administrativa? (např.: prezenční listina na každém školení, výkazy práce, …) Výsledky cvičení budete prezentovat!

18 Děkuji za pozornost Mgr. Josef Zdražil