„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Program rozvoje venkova na období Diverzifikace hospodářství venkova ing. Emil Machálek, CSc.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Přehled fichí Budujeme region se společnou budoucností Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Školení členů i nečlenů– 4. Výzva MAS MAS Královská stezka o.p.s.
Dotační příležitosti.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. listopad 2013 – červen stručné shrnutí období Lada Nevečeřalová
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Školení MAS Podhůří Železných hor o.p.s. k 2. výzvě v roce 2011 Přednášející: Jiří Zápotočný, ředitel o. p. s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
FICHE Objasnění dokumentu MAS ZNOJEMSKÉ VINAŘSTVÍ, o.s.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Zpráva o činnosti sekretariátu MAS – medializace a propagace (bod 8 programu) Valné shromáždění Chotěvice, Evropský zemědělský fond pro rozvoj.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory. Valné shromáždění MAS –  Program:  Přivítání  Plnění úkolů z minulé Valného shromáždění.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Budujeme region se společnou budoucností II Návrh fichí Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
Program rozvoje venkova, - pro obce Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. poradkyně ministra zemědělství.
6.Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Osa III.  cíl: zvýšení kvality života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova  představuje 16,93 % alokace PRV (cca 2,59 mld.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Region spokojeného života pro všechny
Přehled preferenčních kritérií
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
Program rozvoje venkova 2007 – 2013 – Osa III
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Výsledky projednávání
„Budujeme region se společnou budoucností“
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

byla vyhlášena 1.výzva k předkládání žádosti o dotaci na následující oblasti (fiche) – Alokace 8,9 mil Kč –Fiche č. 1 Infrastruktura –Fiche č. 2 Občanská vybavenost a kulturní dědictví venkova –Fiche č. 4 Cestovní ruch a propagace –Fiche č. 5 Podpora drobného podnikání v regionu MAS Příjem žádostí je do do 15h. v kanceláři KJH – ZŠ Lány – boční vchod pravého křídla budovy. Připravujete projekt do 1. výzvy? Dejte nám o sobě vědět do , ať vám můžeme pomoci s vašimi dotazy.

Základní informace naleznete na : - sekce Leaderwww.kjh.cz –1.výzva –Dokumenty ke stažení pro žadatele –Pravidla IV.I.2 a příloha č. 9 (resp. metodika pro žadatele k příslušné fichi) –Balíček pro žadatele k příslušné fichi Fiche Žádost o dotaci Instruktážní list k vyplnění žádosti Metodika pro žadatele k Fichi (výňatek z přílohy č. 9, obsahuje závaznou osnovu projektu)Metodika pro žadatele k Fichi

Fiche č. 1 Infrastruktura Hlavní opatření: III Obnova a rozvoj vesnic Cílem je podpora investic do : budování a obnovy místních a účelových komunikací včetně doprovodné infrastruktury zlepšení vzhledu obcí (parky, aleje,...) základní vodohospodářské infrastruktury obcí Žadatelé: Obce Svazky obcí NNO Církve Způsobilé výdaje: 50 tis. až 2 mil. Kč Max. výše dotace: 90% způsobilých výdajů

Fiche č. 2 Občanská vybavenost a kulturní dědictví venkova Hlavní opatření: III Občanské vybavení a služby Vedlejší opatření: III Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova Cíl fiche: zlepšovat chybějící občanské vybavení a služby v obcích, vytvářet a obnovovat zázemí pro společenské, kulturní, sportovní, spolkové, environmentální a církevní aktivity. Zachování kulturního dědictví venkova. Žadatelé: Obce NNO Církve Způsobilé výdaje: 50 tis. až 2 mil. Kč Max. výše dotace: 90%způsobilých výdajů Pozn.č.1 III.2.2. musí být kulturní památka (třeba doložit potvrzení) Pozn. č.2 Více než 50% způsobilých výdajů musí být čerpáno z hlavního opatření

Fiche č. 4 Cestovní ruch a propagace Hlavní opatření: III Podpora cestovního ruchu Cíl fiche: rozvoj cestovního ruchu ve spojení s využitím jedinečného přírodního a kulturního dědictví regionu Království - Jestřebí hory rozvoj a budování ubytovacích a stravovacích kapacit doprovodná sportovně-rekreační infrastruktura pro návštěvníky ubytovacích zařízení i ostatní turisty Žadatelé: Zemědělský podnikatel Začínající podnikatel v CR- historie do 2 let Způsobilé výdaje: 50 tis. až 2 mil. Kč Max. výše dotace: max. 60% způsobilých výdajů dle velikosti podniku (malé do 50 osob a obrat do 10 mil EUR, střední do 250 osob a obrat do 50 mil EUR)

Fiche č. 5 Podpora drobného podnikání v regionu MAS Hlavní opatření: III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy Cíl fiche: doplňkové činnosti zemědělské výroby nákup moderních výrobních zařízení a technologií využití obnovitelných zdrojů pocházejících z místní zemědělské výroby pro vytápění nebo výrobu elektrické energie a tepla a zařízení pro zpracování biomasy Žadatelé: FO a PO podnikající v zemědělství Osoby sdružené smlouvou Způsobilé výdaje: 100 tis. až 2 mil. Kč Max. výše dotace: max. 60% způsobilých výdajů dle velikosti podniku (malé do 50 osob a obrat do 10 mil EUR, střední do 250 osob a obrat do 50 mil EUR)

Na co si dát pozor: Vyjasněné vlastnické vztahy Pravomocné stavební povolení/vyjádření stavebního úřadu Striktní dodržení osnovy projektu Doložení všech požadovaných příloh (dle fiche) Zajištění prostředků na předfinancování Hlášení změn v projektu Do jedné fiche může podat žadatel pouze jednu žádost Konzultujte!

Děkujeme za pozornost! Kontakty pro bližší informace a bezplatné konzultace: Mgr. Jan Balcar, Ph.D. Manažer MAS pro Leader, ředitel KJH o.p.s. Tel. 777/ Ing. Lada Nevečeřalová, MBA Manažerka MAS pro Leader Tel. 725/ Kancelář Království - Jestřebí hory o.p.s.: ZŠ Úpice-Lány Palackého Úpice boční vchod pravého křídla budovy