Ramón Bilbao Crianza 2010 Inspirace pro každý den. Obnovená klasika, která vyzrává v sudech z amerického dubu. Vyvážené, komplexní víno s ovocnou chutí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentaci vytvořil Jan Havlík
Advertisements

registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_ 11_ Rozmanitost přírody Ovoce (SADA ČÍSLO 2)
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
MUDr.Anna Jonášová I. Interní klinika VFN Praha
CHARAKTERISTIKA ·     je seznam nabízených pokrmů a příloh;   ·     svým vzhledem a obsahem reprezentuje provozovnu;       je reklamním a propagačním prostředkem.
Výroba MEDOVINY. Nezbytnost včel… V přírodě nezastupitelné – ekologická stabilita 1 včelstvo/rok – 137x větší finanční přínos pro společnost než ve formě.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_10_GAS_546_Sob
PYRAMIDA Opakování ČR 1. část.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
Simona Keková, KMD FreeDeK
Rostliny v okolí lidských obydlí
Ivana Francová, SOU LIběchov Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:
CO CO je to SKLIZENO ? Samoobslužná prodejna s opravdovými potravinami PROČ PROČ vzniklo SKLIZENO ? jako odpověď na vzrůstající poptávku zákazníků po potravinách.
Předmět: Potraviny a výživa Ročník: první
Ovoce Mgr. Iveta Honzejková.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_19
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
BYLINY A KEŘE LESA 2.
UŽITKOVÉ ROSTLINY.
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Zdroj obrazového materiálu
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Podnebí.
Roční období Název školy:
Atmosféra Země a její složení
LEO TORRONTÉS 2011 CASA BIANCHI SAN RAFAEL, MENDOZA, ARGENTINA
Exotické ovoce Seminární práce Obsah I. Exotické ovoce - Úvod do děje
Koření.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
ČAJ o Čaj je zpracovaná nadzemní část rostlin – listy, plody, květy Rozdělení čaje 1. Čaj pravý – černý, zelený, žlutý, bílý, matcha 2. Čaj ovocný.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_ODRUDY_VINA_BILE_PREZENTACE_09 Název školyStřední škola služeb,
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny.
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo : CZ.1.07/1.1.26/
Ing.Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV57 Název školy SPŠ.
Inovace předmětu Gastronomické technologie III (FT6A/2014) Praktické použití nových metod pro výrobu pokrmů Institucionální program UTB Zlín (2014)
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY 32. INOVACE PoV Název DUMuPoV K.
Technika obsluhy – Výroba bílého vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace.
BOBULOVÉ OVOCE Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: Klíčová slova: bobulové, ovoce,rybíz,angrešt, maliny, ostružiny,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_ODRUDY_VINA_MODRE_PREZENTACE_10 Název školyStřední škola služeb,
SÝROVÉ SPECIALITY II Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Tematický okruh: BIOLOGIE ROSTLIN Název učiva: OVOCNÉ STROMY A KEŘE
DROBNÉ BOBULOVITÉ A DUŽNATÉ OVOCE
ENOLOGICKÝ VLIV TANINŮ
PLODY TROPŮ A SUBTROPŮ Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: plody,tropů,subtropů,ovoce, exotické,citrusové,skořápkové.
Třídění vína Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_106_Ovoce
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187,
Bobulové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
autor: Helena Petrůvová název: VY_52_INOVACE_28_PRVOUKA_OVOCNÉ STROMY
Testy Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název projektu: Moderní škola
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
PŘÍPRAVA MENU SLAVNOSTNÍ HOSTINY
Potraviny a výživa – čaj
Technika obsluhy – Výroba kávy
Zelenina. Únorový či nejpozději březnový výsev platí pro celer bulvový, listový i řapíkatý. Drobná semena celeru klíčí dva až tři týdny při teplotě mezi.
Šumivá vína 245,00Kč Bohemia sekt brut 245,00Kč
NÁZEV ŠKOLY: Střední škola služeb a řemesel Stochov
Výroba vína Zpracovala: Pavlína Ptáčková
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze středním školám". Název projektu: Inovace a zkvalitnění výuky v SOŠ a SOU Sušice Registrační.
Prezentaci vytvořil Jan Havlík Obr. 1. Víno je alkoholický i nealkoholický nápoj typicky vznikající kvašením moštu z plodů révy vinné. Slovo víno pochází.
Transkript prezentace:

Ramón Bilbao Crianza 2010 Inspirace pro každý den. Obnovená klasika, která vyzrává v sudech z amerického dubu. Vyvážené, komplexní víno s ovocnou chutí. Jeho místo je na tabuli nenahraditelné. Odrůda hroznů: 100% Rioja Tempranillo Sklizeň: Pečlivě vybírané hrozny s vinic z Haro a okolních oblastí (Armentari, Los Hoyos, La Canada, El Pago a Arenales), které se sklízejí během druhého týdne v říjnu. Výroba vína Po fermentaci při kontrolované teplotě zrálo víno 14 měsíců v sudech z amerického dubu. Poté víno strávilo dalších osm měsíců v láhvích v podzemních sklepích. Chuť a aroma Jasná, tmavá třešňová barva. V nose se doplňují silné vůně zralých černých bobulovitých plodů s balzamikovými tóny s lékořicovým a kokosovým nádechem. Víno má ústech čerstvou chuť se zřetelnou texturou, ve které se opět společně objevují ovocné a kouřové tóny. Závěr je dlouhý a plný. SERVÍROVÁNÍ a párování Ideální teplota pro podávání tohoto vína je mezi 18-19°C. Víno vyzkoušejte s nakrájenými uzeninami, lehkými masy a sýry nebo i s rybami – např. s Modrounem.

Ramón Bilbao Tempranillo Edición Limitada 2011 Pýcha a příslib. V jedné z nejlepších částí oblasti Rioja Alta, ve výšce 600 m nad mořem, leží Vinca Valpierre. Tam pěstujeme hrozny Tempranillo, ze kterých pochází „enfant terrible“ našeho vinařství. Odrůda hroznů: 100% Rioja Tempranillo Sklizeň: Když ve Finca Valpierre dosáhe víno optimální zralosti (poslední říjnový týden) selektivně sklízíme nejlepší hrozny Tempranilla. Výroba vína Na třídících stolech našeho vinařství se vybírají pouze ty nejlepší hrozny s dokonalými bobulemi. Ty následně necháváme kvasit při kontrolované teplotě v dubových kádích. Víno zraje 14 měsíců v sudech z amerického a francouzského dubu. Celý proces zrání se dokončí během dalších deseti měsíců, kdy víno zraje v láhvích v podzemních sklepích. Chuť a aroma Intenzivní tmavá třešňová barva s granátově rudým okrajem. Komplexní vůně v nose evokují švestky v likéru, zralé ostružiny, a jemné tóny exotických dřev (santál). V ústech je víno uhlazené a svůdné s přetrvávající chutí zakončenou příjemným minerálním závěrem. Jedná se o silné víno, jehož kvalita se s časem bude dále zdokonalovat. Víno se může rovnou pít i uložit do archivu. Podávání a vhodnost k jídlům: Ideální teplota pro podávání tohoto vína je mezi 18-20°C. Dokonale se hodí k hovězímu, krájeným uzeninám a k mezinárodní kuchyni (suši, Tex- Mex, kari, apod.)

Ramón Bilbao Rosado 2013 Odrůda hroznů: 100% Grenache SKLIZEŇ: Hrozny musely překonat rostoucí cyklus ovlivňující velmi neobvyklé počasí. Těžké jarní deště a nízké teploty mají za následek zpoždění vegetačního období a vede k nerovnoměrnému zrání. Naštěstí riziko, které představuje zpoždění dva až tři týdny, kompenzují převažující dobré počasí v září a říjnu, umožňuje selektivní, střídavý sběr hroznů, takže sklizené hrozny dosáhly náležité zralosti, čímž se optimalizuje dobrá kvalita ovoce. Výroba vína: Metoda Saignée (pouštění žilou) je tzv. krvácení neboli lisování pod vlastní vahou (samotok). Hrozny se nasypou do kádě, vlastní vahou se bobule naruší a bez jakéhokoliv lisování se nechají ležet. Samovolně vytékající šťáva (samotok), která má minimální kontakt se slupkami, se zpracovává na víno. Po vykvašení zpravidla vzniká víno velice bledé růžové barvy s mimořádně svěží ovocnou chutí. Získaný výtěžek je přibližně 40%. Chuť a aroma Lososově růžová barva, víno je světlé a atraktivní. Vůně je velmi jemná, přináší pikantní chuť jahod s nádechem čerstvě posečené trávy, divoké růže a grapefruitu. V ústech se otevře křupavá elegantní textura rozvíjející tóny krvavých pomerančů a granátového jablka se šťavnatým dotekem citrusu s dozvukem čerstvé máty. SERVÍROVÁNÍ a párování Podávejte při 11-13ºC. Ideální jako aperitiv a studených jídel, jako je bílý chřest, salát z mořských plodů, telecí carpaccio nebo rizoto

Monte Blanco Ramón Bilbao 2013 Odrůda hroznů: 100% Verdejo SKLIZEŇ: V roce 2012 byl vegetativní cyklus velmi horký, po chladné a suché zimě, velmi málo déšťů na jaře 2013 vleklo vodní deficit z loňského roku. Po tomto stavu následovalo léto s vysokými teplotami a bylo velmi málo srážek. Na začátku září spadlo právě v tomto nejnáročnějším čase pro rostliny (při konci procesu zrání) dostatečné množství srážek k úspěšné a vyvážené kyselosti. V důsledku toho, pokud jde o kvalitu vína, se jedná o nejzajímavější ročník v posledních pěti letech. Výroba vína: Sbíráme plody při nízkých teplotách a chráníme je před světlem, což je záruka vyšší oxidace, a my překrýváme hrozny tak, aby byly v prvotřídní stavu, než se dostanou do vinařství. Rychle, velmi rychle začíná výrobní proces vylisováním hroznů a ochlazením moštu před tím, než začne víno pracovat a nechává jej bez sedimentů. Za pouhé dva nebo tři dny je fermentace v plném proudu. Při pečlivě řízené teplotě, kterou sledujeme na každém kroku v přísně čistých podmínkách, kontrolujeme, jak proces probíhá, při zachování vlastnosti našich surovin a zajišťuje co nejvyšší kvalitu vína. Chuť a aroma Převládá vůně fenyklu, zeleného jablka, v dochuti cítíme vápno a grapefruit. Anýz a mandloň, květinové dozvuky ve vůni převládají nad čerstvě posekanou trávou v pozadí s nádechem citronů Sorrento a v závěru jsou cítit jtropická ovoce (ananas, mučenka, mango, a řada dalších). Na patře je živě svěží díky svému mládí, ale je strukturované a chutné s nádechem fenyklu a exotického ovoce. Dochuť je silná a jemná zároveň s rovnováhou.