1 MÁM SVÉ TĚLO RÁDA Projekt „Zdravě jíst, zdravě žít II.“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PhDr. Věra Strnadová, Ph. D.
Advertisements

Výživa člověka.
Lidské zdraví a potrava - pokračování
VÝŽIVA – základní složky potravy
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Metabolismus Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 8. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními pojmy a informacemi o funkci metabolismu člověka.
Školní stravování (úvod) MUDr. Petr Tláskal, CSc. Ing. Eva Šulcová Bc
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.19 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity:
Komunikace citů „Každý se může rozzlobit – to je snadné. Avšak rozzlobit se na toho pravého člověka, tou pravou mírou, v ten pravý čas, z toho pravého.
SPRÁVNÁ VÝŽIVA PROJEKT „ZDRAVĚ JÍST, ZDRAVĚ ŽÍT“.
Lidská důstojnost a pozitivní hodnocení sebe Všichni lidé se rodí svobodni a jsou si rovni. (Listina základních práv a svobod)
Domácí zvířata – druhy, chov
Mléko nám pomáhá PhDr. Karolína Hlavatá, PhD.. Mléko a mléčné výrobky zlepšují nutriční stav Mléko a mléčné výrobky jsou dobrým zdrojem vitaminů a minerálních.
Psychologie štíhlé postavy
Potraviny – zdroje energie
Potravinový talíř Člověk a jeho zdraví.
Rodina a vzory Existují kladné vzory pro dnešní rodinu?
Lidské zdraví a potrava
16.1 Jaké živiny jsou obsaženy ve stravě?
Spotřební koš - zařazování potravin do spotřebního koše,
OBEZITA.
METABOLISMUS = chemické látkové přeměny v těle
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_10
VY_32_INOVACE_04_ Přírodověda pro 4. ročník
Strachy v období rané adolescence
kurz pro lektory kurz pro lektory 19. a 19. a Mgr. Pavel Motyčka
Tělesné sebepojetí.
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Národní program zdraví – projekty podpory zdraví Putování za zdravým jídlem Mít své tělo ráda Krok za krokem za zdravým životem Národní program řešení.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_283 Ročník: 2.
SOCIÁLNÍ KOMUNIKACE KAPITOLA 10. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
VÝZNAM VODY PRO ČLOVĚKA…
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Název školy: D ě tský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, p ř ísp ě vková organizace T ř ebívlice Autor:
VÝZKUM A INTERNET Internet Advertising Conference Vít Smékal, OMG
Martin Gregora.  Podvýživa je stav nerovnováhy mezi potřebami organismu a skutečným příjmem, který vzniká v důsledku nedostatku živin důležitých pro.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Potraviny poživatiny s výživovou (nutriční) a energetickou hodnotou.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Č LOVĚK A JEHO PROSTŘEDÍ Životní podmínky člověka.
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
Příjem a výdej energie. V čem měříme množství energie? Množství energie (ať již obsažené v potravinách či potřebné pro správnou funkci našeho těla) měříme.
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Látky tvořící naše tělo Název projektu: OP VK
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Potrava člověka Úkol: Na obrázku jsou některé zdroje živin, rozděl je na zdroje cukrů, tuků a bílkovin.
Metabolismus (přeměna látek a energií) Výživa U/49
NUTRILITE™ ALL PLANT PROTEIN
Žít zdravě Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_03_JABLKO Výchova.
Mediální manipulace rozjizdeji-kampan-proti-propagande-a- bludum/r~c1f97c0ea36f11e6a16a fea04/
Zásady správné výživy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
Pracovní výchova - dívky 9.tř. Prezentace č.19
= přeměna látek a energií
Ukážu ti, jak být pořád v dobré kondici!
ZDRAVÁ VÝŽIVA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Co je to zdravá výživa ?
Transkript prezentace:

1 MÁM SVÉ TĚLO RÁDA Projekt „Zdravě jíst, zdravě žít II.“

2 ÚVOD Charakteristika dospívání Body image Vliv reklamy, nebezpečí diet Výživa v dospívání

3 CHARAKTERISTIKA DOSPÍVÁNÍ Vrstevnická konformita – rádi napodobují a jsou napodobováni (média) Konformní jedinci mají nižší sebevědomí a pocit méněcennosti Vysoce hodnocená je zejména tělesná atraktivita

4 BODY IMAGE Způsob, jakým člověk přemýšlí o svém těle, jak je vnímá Spokojenost s tělem je důležitá pro sebehodnocení, sebedůvěru Nespokojenost se svým tělem je typická pro období dospívání

5 VLIV REKLAMY školní mládež je významná cílová skupina různých mediálních kampaní ¾ titulních stránek časopisů pro ženy nabízí návod na hubnutí

6 FIKCE X REALITA

7 NEBEZPEČÍ DIET S každou dietou klesá bazální metabolismus (tj. základní množství energie, kterou tělo potřebuje, aby mohlo správně fungovat) Jo-jo efekt Hubnutí doprovázejí záporné emoce

8 ZÁSADY VÝŽIVY V DOSPÍVÁNÍ Obecně zásady správné výživy Vyšší nároky na energii, přívod živin Bílkoviny (vejce, maso) Vitamin C, B12 Vápník, železo

9 Platí „Já jsem já“ ve všech souvislostech, a pokud si člověk neváží ať už jakékoli časti sebe, nebude spokojený. Ani když bude mít to nejideálnější tělo. Tělo je naš spojenec, ne nepřítel. Měli bychom mu naslouchat, starat se o něj, respektovat jeho potřeby, protože ho nutně potřebujeme k životu.

10 DĚKUJI ZA POZORNOST