Konstantin Torkhov 401372 Projekt diplomové práce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Další zdroje příjmů pro ICM. Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru  Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř.
Advertisements

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Cizinecká legie …. V žoldu nebo pro slávu královny? Připravil:
Bořivoj Brdička – Zájem o poznání poznámky pro Kulatý stůl SKAV ovlivněné orientací na vzdělávací technologie 1.Co udělat proto, aby škola byla.
CRM a konkurenceschopnost vybraných firem Jan Němeček Univerzita Hradec Králové.
Management Ing. Jan Pivoňka.
Mezinárodní dimenze managementu Komparativní management
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Analýza pracovního místa Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Pro úspěch práce manažera a jím vedeného kolektivu je důležité i to, v jakém prostředí společně pracují, co je spojuje, jaké hodnoty a cíle sdílejí, jaká.
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
6. HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ
Aplikace metod rozhodovací analýzy při strategickém rozhodování
SWOT Analýza Daniel Vančura.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Mgr. Jana Palanská.
Rozdíly národních kultur zemí a jejich analýza. Úsilí EU vytvořit jednotný trh Zjednodušení pohybu zboží a služeb Xxx otázka eurospotřebitelů Francie.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Marketingové komunikace Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název.
PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE
ŘÍZENÍ VLASTNÍ STAVEBNÍ FIRMY Jana Frková - Přednášky na
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Pracovní skupina Pracovní skupinu tvoří určitý počet osob na jednom pracovišti, kteří jsou spjatí společnou činností, vnitřní strukturou sociálních pozic.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
KLIMA NAŠÍ ŠKOLY Pravidelné diagnostikování prostředí, ve kterém se vzdělávají naši žáci.
Podnikatelský institut PYRAMIDA s.r.o.
Management  Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti  Tento název může také označovat skupinu vedoucích.
Podniková ekonomika Personální činnost.
Lidé ve službách.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Personální management
Systém 360° zpětné vazby v Cabot Corp.
Personální management – vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů Autor: Jméno Příjmení Téma Závěrečné práce: Vedoucí ZP:
Projekt diplomové práce
Interkulturní psychologie
Personální plánování.
Citibank Bert Pijls Člen představenstva a ředitel retailové banky.
Personální management – vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů Autor: Jméno Příjmení Téma Závěrečné práce: Vedoucí ZP:
Faktory bezpečné organizační kultury podle Herzbergovy motivační teorie Kateřina Ivanová | Jiří Vévoda 1.
Firemní bankovnictví Corporate Banking
Kultura a marketing v EU
Projekt DP – POT MKH DIS1 téma DP: Vliv podnikové kultury na efektivnost podniku téma DP: Vliv podnikové kultury na efektivnost podniku autor: Petr Kuchař,
Podnikání a kulturní odlišnosti Úvodní seminář podzim 2008 Boris Janča
H u m a n r e s o u r c e s OD a implikace do oblasti HR - řízení lidských zdrojů Michaela Vojtková.
Projekt BP – POT MKH DIS1 téma DP: Vliv podnikové kultury na efektivnost podniku téma DP: Vliv podnikové kultury na efektivnost podniku autor: Petr Kuchař,
Kultura a marketing v EU. „Nebe je tam,kde kuchaři jsou Francouzi, mechanici jsou Němci, policajti jsou Angličané, milovníci jsou Italové a všechno je.
Projekt diplomové práce Veronika Moláková. Tématem diplomové práce je „Návrh vybraného podnikatelského záměru“.
Crux information technology, s.r.o. Ostravská universita, information technology.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Volný čas dětí a mládeže Průběh semináře PROČ? Smysl a cíl CO? Čeho si všímáme? JAK? Způsob zjišťování údajů Pozorování, sběr údajů REFERÁTY Požadavky.
STRATEGIE ČIŽP Rob Bakx
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybrané organizaci Autor práce: Zdeňka Sukdoláková Vedoucí.
6. HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ
Společenská odpovědnost a školy
Sociální skupiny a role
Ekonomika malých a středních podniků
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Podstata organizování Typy organizačních struktur Ekoinkubátor Podniková ekonomika Ing. Eva Štěpánková ESF MU Katedra podnikového hospodářství
Téma Závěrečné práce: Personální management – vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů Autor: Jméno Příjmení Vedoucí ZP:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
ŘÍZENÍ OBCHODU Katedra managementu Ing. Patricia Jakešová
ZAMYŠLENÍ - DISKUSE Člověk žije ve společnosti druhých lidí. V životě se můžeme dostat do situace, kdy na umění domluvit se a spolupracovat bude závislé.
Management Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti Tento název může také označovat skupinu vedoucích pracovníků.
NÁRODNÍ PROGRAM ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ČR
KLIMA NAŠÍ ŠKOLY 2018/19 Pravidelné diagnostikování prostředí, ve kterém se vzdělávají naši žáci.
Transkript prezentace:

Konstantin Torkhov Projekt diplomové práce

Podniková kultura vybraných společností

Název DP Banka Sídlo společnosti: Praha Právní forma: Akciová společnost Banka Sídlo společnosti: Moscow Právní forma: Akciová společnost Účty Karty Úvěry Hypotéka Spoření Investování Pojištění Služby pro děti Služby pro studenty a absolventy Osobní bankovnictví a t.d. Účty Karty Úvěry Hypotéka Spoření Investování Pojištění Služby pro děti Služby pro studenty a absolventy Osobní bankovnictví a t.d.

 Etnokulturní příslušnost zaměstnanců  Vztahy mezi zaměstnanci organizace  Forma organizační kultury

Provést srovnávací analýzu současné organizační kultury České spořitelny a.s. a Sberbanky a.s. z pohledu etnokulturních příslušností zaměstnanců a na základě vztahů mezi zaměstnanci.

Při spolupráci v jedné pobočce v zahraničí mezi českou a ruskou subetnickou skupinou vzniká konflikt založený na rozdílech v subetnických skupinách.

Dotazník VSM94 (Values ​​Survey Module) Geerta Hofstedeho Hodnocení formy organizační kultury metodou OCAI Cameron, K. S., & Quinn, R. E. Porovnání výsledků analýzy při použití metody přiložení jedné na druhou.

Prostředí: Konflikt vzniká uvnitř týmu pobočky, která se nachází v zahraničí. Předpokládáme, že jsou v pobočce dvě nebo více subetnické skupiny. Jádro: Konflikt mezi vedením a podřízenými (mezi zaměstnanci) vzniká, když každá strana má své vlastní etnické a kulturní pohledy na rozdělení moci a autority. Jedna ze stran má zájem na silný hierarchický systém moci. Jiná se snaží vyrovnat distanci moci a její spravedlivé rozdělení / distribuci.  Analyzovat DPI jednotlivých subetnických skupin na příkladě mateřské společnosti.  Provést srovnání výsledků a najít rozdíly.  Rozhodnout, zda tato hypotéza je pravděpodobná nebo ne. Konflikt na základě: Distance moci / Power Distance (PDI)

Prostředí: Konflikt vzniká uvnitř týmu pobočky, ktera se nachází v zahraničí. Předpokládáme, že jsou v pobočce dvě nebo více subetnické skupiny. Jádro: Konflikt mezi vedením a podřízenými (mezi zaměstnanci) vzniká, když každá strana má své různé pohledy. Jeden z účastníků (individualismus) vytváří sociální rámec, v němž hlavním kritériem je rodina a blízcí. Na druhé straně (kolektivismus) chápe sám sebe jako součást soudržné společnosti. Společný zájem je na prvním místě, více než rodina a příbuzní. Nastává střet zájmů „já“ a „my“.  Analyzovat IDV jednotlivých subetnických skupin na příkladě mateřské společnosti.  Provést srovnání výsledků a najit rozdíly.  Rozhodnout, zda tato hypotéza je pravděpodobná nebo ne. Konflikt na základě: Individualism proti collectivism (IDV)

Prostředí: Konflikt vzniká uvnitř týmu pobočky, ktera se nachází v zahraničí. Předpokládáme, že jsou v pobočce dvě nebo více subetnické skupiny. Jádro: Konflikt mezi vedením a podřízenými (mezi zaměstnanci) vzniká, když jedna ze skupin upřednostňuje mužské hodnoty ve srovnání se ženami. Synonymem mužnosti je asertivita, úspěch, materiální úspěch, konkurence, ambice. Ženskost je naopak definována jako signalizace preferenční bezpečnosti práce, udržování sociálních kontaktů, stejně jako kvality života.  Analyzovat MAS jednotlivých subetnických skupin na příkladě mateřské společnosti.  Provést srovnání výsledků a najit rozdíly.  Rozhodnout, zda tato hypotéza je pravděpodobná nebo ne. Konflikt na základě : Masculinity proti femininity (MAS)

Prostředí: Konflikt vzniká uvnitř týmu pobočky, ktera se nachází v zahraničí. Předpokládáme, že jsou v pobočce dvě nebo více subetnické skupiny. Jádro: Konflikt mezi vedením a podřízenými (mezi zaměstnanci) vzniká, když v jedné ze skupin postupujete podle pokynů, formálního chování a přísných pravidel. Další skupina uspřednostňuje improvizaci, flexibilitu a svobodný plán.  Analyzovat UAI jednotlivých subetnických skupin na příkladě mateřské společnosti.  Provést srovnání výsledků a najit rozdíly.  Rozhodnout, zda tato hypotéza je pravděpodobná nebo ne. Konflikt na základě: Vyhýbání se nejistotě / Uncertainty avoidance (UAI)

Prostředí: Konflikt vzniká uvnitř týmu pobočky, ktera se nachází v zahraničí. Předpokládáme, že jsou v pobočce dvě nebo více subetnické skupiny. Jádro: Konflikt mezi vedením a podřízenými (mezi zaměstnanci) vzniká, když jedna ze skupin má krátkodobé zaměření, založené na rychlých výsledcích. Druhá strana má dlouhodobou orientaci, ukazuje schopnost přizpůsobit se měnícím se podmínkám vzhledem na tradice, má silný sklon ke spoření a investicím, šetrnosti a vytrvalosti při dosahování výsledků.  Analyzovat LTO jednotlivých subetnických skupin na příkladě mateřské společnosti.  Provést srovnání výsledků a najit rozdíly.  Rozhodnout, zda tato hypotéza je pravděpodobná nebo ne. Konflikt na základě: Dlouhodobé proti krátkodobé orientace / Long-term versus short-term orientation (LTO)

Prostředí: Konflikt vzniká uvnitř týmu pobočky, ktera se nachází v zahraničí. Předpokládáme, že jsou v pobočce dvě nebo více subetnické skupiny. Jádro: Konflikt mezi vedením a podřízenými (mezi zaměstnanci) vzniká, když vedení mateřské společnosti navazuje svou současnou formu organizační kultury na pobočku v zahraničí, kde je ustálená jiná forma organizační kultury. - Hierarchická kultura - Tržní kultura - Clanova kultura - Adhocracy kultura  Analyzovat formy organizační kultury vybraných firem.  Provést srovnání výsledků a najít rozdíly.  Rozhodnout, zda tato hypotéza je pravděpodobná nebo ne. Konflikt na základě navazovaní jiné formy organizační kultury

HOFSTEDE, Geert a Gert Jan HOFSTEDE. Kultury a organizace :software lidské mysli : spolupráce mezi kulturami a její důležitost pro přežití. Translated by Luděk Kolman. Praha: Linde, s. ISBN X. Kim S. Cameron, Robert E. Quinn, Diagnosing and Changing Organizational Culture: Based on the Competing Values Framework. Jossey-Bass, s. ISBN HOFSTEDE, Geert a Gert Jan HOFSTEDE, dotaznik a manual [online] [cit ]. Dostupné z:. Edgar H. Schein. Organizational Culture and Leadership. Jossey-Bass, 2010, 446 s. ISBN , ; MALÝ, Milan a Jiří DĚDINA. Organizační architektura. 1. vyd. Praha: Victoria Publishing, s. ISBN LUKÁŠOVÁ, Růžena a Ivan NOVÝ. Organizační kultura:vod sdílených hodnot a cílů k vyšší výkonnosti podniku. 1. vyd. Praha: Grada, s. ISBN IVANCEVICH, John M. a Michael T. MATTESON. Organizational Behavior and Management. 2. ed. Homewood: Irwin, , 676 s. ISBN ARMSTRONG, Michael. Personální management. Translated by Josef Koubek - Jaroslav Berka. Vyd. 1. Praha: Grada, s. ISBN