Hospodářská komora hl. m. Prahy Diskusní setkání s podnikateli Úřad Městské části Praha 13 26. února 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
1 HK ČR, workshop a 2. exkurze Integrovaná střední škola Cheb Projekt AKONA (Výstavba kooperační sítě v oblasti automatizace za.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Okresní hospodářská komora Louny Datum vzniku:
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
EUROCENTRUM LIBEREC Informace pro podnikatele Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
EKONOMICKÉ HODNOCENÍ ŽADATELŮ V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE (OPPI)
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Transkript prezentace:

Hospodářská komora hl. m. Prahy Diskusní setkání s podnikateli Úřad Městské části Praha února 2008

HKP a fondy EU v období 2004 – 06  HKP v období 2004 – 06 připravila a úspěšně realizovala 16 projektů JPD 3  hlavním cílem těchto projektů je podpora podnikání a poradenství pražským podnikatelům – členům i nečlenům HKP  projekty jsou financovány Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem ČR a některé i rozpočtem hlavního města Prahy Diskusní setkání s podnikateli

Projektové poradenství  Středisko informací a poradenství ČSVTS Partnerský projekt HKP a ČSVTS, aktivní do Poskytovatel projektového poradenství v oblasti dotací z veřejných zdrojů pro subjekty působící na území HMP Konzultace k připravovaným projektovým záměrům Realizace specializovaných seminářů k jednotlivým problémům přípravy a realizace projektů Informační kancelář projektu: Velflíkova 10, , Praha 6, 2. patro, kancelář č. 222 Ke konzultaci je třeba se předem objednat: telefon: mobil: Diskusní setkání s podnikateli

Projektové poradenství  Systém projektového poradenství pražských MSP Cíle projektu: - zlepšení informovanosti pražských MSP o možnosti získání dotací ze všech operačních programů, které jsou pro ně k dispozici - vyplnění jednoduchého dotazníku, expertní posouzení, pomoc s vypracováním projektu, na jehož základě o finance z EU může zažádat Kontaktní místo: - Nám. Franze Kafky 7, Praha 1 Pavla Cihlářová: Diskusní setkání s podnikateli

Realizované projekty  Poradenské centrum pro Rating MSP - cílem ratingu MSP je co nejobjektivnější vystižení výchozí situace společnosti, nikoliv posouzení podnikatelských záměrů - poradenství v oblasti posuzování finanční i nefinanční bonity firem - pomoc s vyplňováním formulářů nutných pro získání certifikovaného ratingového hodnocení  EuroChamber Praha - pomoc pražským podnikatelům při vyhledávání vhodných zahraničních obchodních partnerů prostřednictvím mezinárodní komorové sítě - pořádání workshopů a poradenských setkání pro MSP o podnikání v různých zemí EU, ale i mimo EU (Čína, Ukrajina, Lucembursko). Diskusní setkání s podnikateli

Realizované projety II.  Komora CERT - přímá dotace ,- Kč na zavedení systému řízení jakosti podle mezinárodních norem ISO 9001: služba je určena pouze malým podnikům do 39 zaměstnanců se sídlem v Praze  Vzdělávací program „Nové turistické destinace v Praze“ - bezplatné kurzy o nových turistických destinacích pro podnikatele v CR a jejich zaměstnance, pracovníky úřadů městských částí hl.m. Prahy a pro zájemce o podnikání v CR - kurzy jsou zahájeny od Diskusní setkání s podnikateli

HKP myslí i na rodiče  Vzdělávací a motivační program pro rodiče po mateřské a rodičovské dovolené –jediný projekt HKP, jehož cílovou skupinou nejsou pražští podnikatelé, ale rodiče po mateřské, resp. rodičovské dovolené –hlavním cílem projektu je pomoc rodičům v návratu na trh práce –projekt zahrnuje poradenský program, rekvalifikační kurzy, HR poradenství a hlídání předškoláků pro rodiče účastnící se programu –pokud rodič projeví zájem, HKP mu také pomůže s hledáním práce tak, aby nemusel sám kontaktovat HR agentury a oslovovat zaměstnavatele  V případě bližšího zájmu o tyto služby nás kontaktujte na tel. č nebo em Diskusní setkání s podnikateli

HKP a fondy EU  Aktivní zapojení do procesu čerpání ze SF ve dvou směrech: - jako poradenské centrum pro své členy - jako žadatel vlastních projektů  Efektivní využití možností žádat o dotace z EU v rámci programů: - Operační program Praha Adaptabilita (1 PO a 2 PO) - Interreg IV C (Priorita 1 – Inovace a znalostní ekonomika)  Veškeré aktuality k novým projektům budou k dispozici na webových stránkách konkrétní dotazy na ovou adresu Diskusní setkání s podnikateli

Petr Kolbe projektový manažer odbor zahraničí a EU Tel.: Děkuji za pozornost