NS-LEV 21 pro lepší zdravotnictví prof. MUDr. Ivan Šterzl, CSc. ------------------------------------------- „Nenechat nadnárodní vlivy zprivatizovat české.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Krajské zdravotnictví
Advertisements

Úhradová vyhláška, a regulace v letech 2009, 2010 a 2011.
Generická preskripce a substituce Pozitivní listy
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Centrová léčba roku několik poznámek
České zdravotnictví – základní charakteristiky systému
NS-LEV 21 proti korupci JUDr. Mgr. Karel Horák http://
Krizový stav čerpání evropských fondů Jiří Paroubek předseda NS-LEV http://
Rozhodčí soud pro zdravotnictví Externí přezkum nároků z veřejného zdravotního pojištění JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D., LL.M. České zdravotnické fórum Centrum.
Leoš Heger, květen 2011 Reformní kroky MZ ČR. Vývoj příjmů a nákladů systému mld. Kč.
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
Restrukturalizace akutní lůžkové péče Ing. Petr Nosek náměstek pro zdravotní pojištění
Ekonomický program NS-LEV 21 Filip Drapák http://
Zdravotnictví V odvětví zdravotnictví v ČR je zaměstnáno pracovníků a výdaje státního rozpočtu do tohoto odvětví představuji asi 9% HDP. Po roce.
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Reforma zdravotnictví ČSSD Zdravotnický systém potřebuje postupné úpravy a změny, tedy evoluční způsob reformy. Pravicové strany se v posledních letech.
1 PDIS Táborský Otakar Výhody systému nástroj pro ovlivňováni chování pacienta ISO, CEN, ČSN, HL7 rozvoj eHealth spolupráce se zdravotní.
Tomáš Julínek Reforma zdravotnictví. Základní charakteristiky ideových pohledů na zdravotnictví - duben 2001  Zvýraznění role občana  Zdravotnická zařízení.
NS-LEV 21 pro český sport Jiří Šlégr http://
REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ „Zdravotnictví nejvyšší kvality dostupné pro všechny!“ MUDr. David Rath.
Proč potřebujeme nákupčí zdravotní péče MUDr. Pavel Hroboň, M.S.
NS-LEV 21 PRO ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Penzijní systém podle NS-LEV 21 Tereza Holišíková http://
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Aktuální krize zdravotnictví
Role ceny zdravotní péče – ekonomický pohled PhDr. Lucie Antošová Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR.
STRATEGIE ROZVOJE ŠKOLSTVÍ A VĚDY V PROGRAMU NS-LEV 21 RNDr. Stanislav Palša http://
Lékárny v současném systému zdravotní péče RNDr. Božena Macešková, CSc
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
Optimální zdravotní péče „HEALTH POLICY “ Jan Hůlek Kardia s.r.o.
Bakalářské studium 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 912Základy řízení 912Základy řízení 4. ročník – ošetřovatelství.
Česká republika a Slovensko dvě země, dvě reformy Dialogem ke změně – slovenská zkušenost CERGE-EI, Praha, PhDr. Lucie Antošová Ministerstvo.
vedoucí oddělení koncepce odbor smluvní politiky VZP ČR
20 let soukromého zdravotnictví v České republice Bratislava, MUDr. Pavel Chrz.
ZDRAVÍZDRAVÍ Stav plné tělesné, duševní a sociální pohody, nikoliv pouze nepřítomnost nemoci nebo vady.
Financování regionálního školství
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Věra Kernová Doc. MUDr. Lumír Komárek, CSc. Státní zdravotní ústav Praha.
[ 1 ] PharmDr. Martin Beneš © 2011 Státní ústav pro kontrolu léčiv Kam kráčí lékárenství ? Martin Beneš ředitel SÚKL.
Regulace lékového trhu MUDr. Tom Philipp Ph.D., MBA; náměstek pro zdravotní pojištění Mgr. Martin Mátl; ředitel odboru farmacie Podvýbor pro ekonomiku.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2008 Ministerstvo zdravotnictví Praha,
Úhradová vyhláška2016 MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA Náměstek pro zdravotní pojištění, MZ ČR.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování zdravotnictví Financování zdravotnictví je odvozené od zdravotní politiky státu, ta vychází z: Stanovených.
ZÁKONNÁ POJIŠTĚNÍ - teorie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Financování zdravotnictví v ČR Kde jsme a jak dál? Ladislav Friedrich.
0 A healthier tomorrow. MUDr. Pavel Kubů CEE Healthcare Business Development Manager Přínosy eHealth nástroji koordinované zdravotní péče pro klienty Maccabi.
Zdravotnické reformní zákony Mgr. Martin Plíšek náměstek ministra zdravotnictví.
Ošetřovatelská péče v pobytových zařízeních sociálních služeb MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek pro zdravotní pojištění.
MUDr. Jan Bruthans, CSc, FESC Centrum kardiovaskulární prevence 1.LF UK a TN Praha Zdravotnická komise KDU-ČSL.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Vykazování v systému DRG z pohledu zdravotnického zařízení MUDr. Patricie Kotalíková Nemocnice Kadaň s.r.o.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Reforma psychiatrické péče z pohledu Asociace krajů MUDr. Jan Tuček, Ph.D.
§ 180i Doklad o cestovním zdravotním pojištění při pobytu do 90 dnů (1) Požadavky na cestovní zdravotní pojištění stanoví přímo použitelný právní předpis.
Zdravotní péče v ČR,.
Pojišťovnictví Pojišťovnické & pojistné právo
REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ
Ministerstva zdravotnictví ČR
Úskalí úhradové vyhlášky 2017 z pohledu zdravotnického zařízení
Ing. Jaromír Gajdáček, Ph.D., MBA
Koncept poskytování paliativní péče MZČR Konference Kvalita- Bezpečnost- Efektivita MUDr. Martina Novotná ředitelka odboru zdravotních služeb 3. června.
Ošetřovatelství v primární péči
Plán legislativních prací vlády na rok Legislativní činnost Ministerstva zdravotnictví Mgr. Martin Plíšek náměstek ministra zdravotnictví.
REFORMA VEŘEJNÉHO ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ Z POHLEDU ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY
Základní zákony a instituce ve zdravotnictví
Úhrady zdravotní péče v sociálních zařízeních
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
10. seminář Zdravotnictví.
Zdravotnictví: hospodářský kontext
Restrukturalizace zdravotní péče v kraji Weiden
Transkript prezentace:

NS-LEV 21 pro lepší zdravotnictví prof. MUDr. Ivan Šterzl, CSc „Nenechat nadnárodní vlivy zprivatizovat české zdravotnictví“ http://

Určení základní sítě zdrav. zařízení základní síť zdravotnických zařízení (nemocnic) na neziskovém principu Státní zdravotnická zařízení Specializovaná lékařská a zdravotní péče, zdravotnický výzkum a výchova studentů, fakultní nemocnice na území ČR, rezortní ústavy MZČR, státní zdravotní ústavy Regionální zdravotnická zařízení Krajská zařízení se speciální odbornou lékařskou péčí a vysoce odborná vyšetření v nemocničním i ambulantním provozu Obecní zdravotnická zařízení Městská zařízení zaměřující se na primární lékařskou a zdravotní péči na základě základního členění primariátů (interna, chirurgie, dětské, gynekologie-porodnice, urologie, neurologie apod.) http://

Úspory ve zdravotnictví Audit poskytovatelů zdravotní péče odborně-lékařský audit (komora, odborné společnosti) a finanční – (NKÚ) Léková politika Odstranit řadu dlouhodobých jednostranně výhodných smluv. Důslednější – podpory distribuce jednoho generika i na další výrobce. Odstranění vysokých marží samotných lékáren které dosahují až 33%! Úhradová vyhláška Úhradový systém je v současné době složitý a v některých oblastech vede k nerovnoměrnému a nespravedlivému rozdělení finančních prostředků mezi zdravotnickými zařízeními a jednotlivými zdravotnickými odbornostmi Cena léků (kurs eura) Flexibilní a rychlé změny kurzů. Např. dlouhodobě držený kurz eura ke koruně (až 31Kč) http://

Nutné reformy ve zdravotnictví Bezplatná standardní péče Plně hrazená odborná péče pro všechny, kdo nepodstupují úmyslně rizika poškození Zpoplatnění nadstandardní péče (úhrady formou zvláštního připojištění) I pro ty, kteří úmyslně podstupují rizika poškození a na ně se připojistí Reformy v úhradách smluvním lékařským a zubním zařízením Cílem reformy je zjednodušení systému úhrad, a to cestou kultivace „Seznamu zdravotních výkonů“ a zavedením úhrady formou DRG Podpora programů zdravotní prevence Důsledné využívání plně hrazených preventivních programů vede ve svém důsledku k nižším nákladům na zdravotní péči a pacienti mohou být zpětně odměněni http://

Nutné reformy ve zdravotnictví Zvýšení podpory domácí péče Zajistit občanům v jejich vlastním sociálním prostředí takový rozsah a kvalitu zdravotní a sociální péče, aby nemuselo docházet k jejich zbytečné hospitalizaci. Zavedením soukromého (podnikového) připojištění Daňové stimuly k podpoře skupinových smluv - smluvního zdravotního pojištění pro své zaměstnance, aby se jim vyplatilo na úhradu smluvního pojistného přispívat Odpovědnost za sebe sama Občan může být ve větší míře motivován k péči o své zdraví svým chováním a dodržováním prevence Sloučení kompetencí ministerstva zdravotnictví a ministerstva práce a sociálních věcí http://

Děkuji Vám za pozornost http://