Projekty rozvoje ICT ve škole Blanka Kozáková MŠMT odbor 55 SIPVZ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní seminář k metodám evaluací aktivit v oblasti globálního rozvojového vzdělávání (GRV) Praha, 2010 Analýza monitoringu a evaluace globálního rozvojového.
Advertisements

Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
© Radek Maca Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z ICT plán školy možný přístup k jeho zpracování odbor 55 SIPVZ MŠMT.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Rozvoj klíčových kompetencí v praktických činnostech školy  projekt ZŠ Třebíč, Na Kopcích  realizace od do  přidělená dotace =
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
EHP a Norské Fondy Suzana Jovaševićová Ministerstvo financí ČR – Národní kontaktní místo.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Financování rozvoje, obměny a provozu ICT ve školách a školských zařízeních SIPVZ.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1.Multikulturní výchova 2.Medializace a mediální výchova 3.Výchova k dobrovolnictví 4.Zdravé klima neformálního a zájmového vzdělávání 5.Participace a.
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Informace o speciálním vzdělávání Liberec, 24. srpna 2015.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Česko-Norský výzkumný program výzva vyhlášení – zajištění podpisů – uzávěrka – :00 vyhlášení výsledků – 15.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Kurikulum G Mgr. Lucie Hučínová-Slejšková, PhDr. Stanislava Krčková.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Podpora krajského akčního plánování
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Rozvoj vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě CZ /0. 0/0
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Mgr. Josef Smékal Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Pracovní setkání středních škol
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

Projekty rozvoje ICT ve škole Blanka Kozáková MŠMT odbor 55 SIPVZ

Projekty ano nebo ne? Jste lepší? Radíte školám ve svém okolí? Nabízíte svým žákům a studentům konkurenční výhodu? Pak jistě podáváte projekty!

Projekty SIPVZ v číslech (zaokrouhleno): V roce 2003: projektů celkem 300 projektů celkem 300 Kč 30 mil. Kč 30 mil. V roce 2005: Projektů celkem ???? Projektů celkem ???? Kč 90 mil. Kč 90 mil. V roce 2004: Projektů celkem cca 500 Projektů celkem cca 500 Kč 40 mil. Kč 40 mil.

Projekty – odpovězte si Co chci projektem dosáhnout ? Jaký dotační program mohu použít? SIPVZ, ESF, Socrates, eSchoolnet, SROP… S kým mohu spolupracovat? Pak definuji cíl projektu!

Cíl projektu Jeho milníky Využijte pro sponzory Měřitelné výstupy Jak budete měřit Přenositelnost výstupů Zdroje finanční Materiální zdroje Lidské zdroje Projekt školy

Cíl projektu Definovat co chceme projektem dosáhnout V souladu s metodikou, programem V souladu s dlouhodobým záměrem školy V souladu s dlouhodobým záměrem zřizovatele Nové formy a trendy Soudržnost Rovné příležitosti Evropská dimenze

Řešitelský tým a jeho kompetence ředitel školy ICT metodik učitelé pracující na školním vzdělávacím programu aktivní učitelé s dobrými nápady administrativní zázemí projektu

Zdroje finanční a materiální SIPVZ - zásada spolufinancování (MŠMT 70 %) Zřizovatel – měl by přispívat alespoň na projekty, které podporují jeho záměry Soukromý sektor (Public Private Partnership) EU - zpravidla 100 % Materiální zázemí projektu

Propagace projektu Od podání projektu – web a další materiály školy Při realizaci projektu – na webu popis stavu (živé stránky přitahují pozornost) - partneři Spuštění projektu do praxe – konference, seminář, workshop, tisková zpráva, web Přenos projektu na partnerskou školu – opět workshop,... Vyhodnocení projektu po definovaném období (např. konec školního roku do výroční zprávy, po roce od spuštění projektu atd.)

Výstupy projektu SIPVZ Měřitelné (definované v projektu) Veřejné a povinně zveřejněné Výukové zdroje popsány pomocí metadat Volně šiřitelné pro školství ČR Metodická pomoc při implementaci podobného projektu na jiné škole Prezentace výstupů projektu na přehlídkách

Evaluace projektů Sledování milníků projektů Vyhodnocení kritických bodů (u SIPVZ úprava metodiky MŠMT podle analyzovaných výstupů) Pracovníky odboru 55 Pracovníky ČŠI Další kontroly veřejných financí. Kontrola projektů SIPVZ

Kritické body vaší cesty Přesvědčit vedení školy o projektu (má lidské a materiální zdroje) Volba ověřovací školy (feedback, komunita) Schválení projektu (x formální nedostatky, nedůvěryhodnost) Start projektu x dotace na účtu „Vyhoření“ řešitele (má tým) Datum dokončení projektu – účetně do !

Speciálně pro mezinárodní projekty Trpělivost s byrokracií. Předem si zajistit spolufinancování projektu. Čím víc škol, tím lépe (3 jednotky jsou dobré číslo). Hlídejte si průřezová témata (soudržnost, evropská dimenze, vyrovnávání rozdílů...)

X NE a dost? Nepište projekt tajně - konzultujte s osobami, které jej mají v kompetenci (pracovníci MŠMT, regionální rady, Socrates – respektujte při tom jejich konzultační pravidla – objednání, místo, čas). Nemusí to vyjít napoprvé, projekt je připraven pro podání do další výzvy. Nebudou si vás možná cenit vaši kolegové, ale studenti ano. Nechtějte vyřešit všechno sami...

Ptáte se: Ano, pokud jste aktivní, máte nápady, chcete změny.Ano, pokud jste aktivní, máte nápady, chcete změny. Mám podávat projekty? Mohu za tuto práci dostat zaplaceno? Ano, vaše práce na přípravě projektu a jeho realizaci je oprávněný náklad.Ano, vaše práce na přípravě projektu a jeho realizaci je oprávněný náklad.

Děkuji za vaši pozornost Blanka Kozáková MŠMT odbor 55 SIPVZ