Název projektu: Rozšíření produkčních kapacit firmy přestavbou skladovací haly na výrobní a nákupem nových zařízení – zahájení výroby kovových schodišť.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Logistika v silniční dopravě
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
S Internetem do světa – svět u nás Veřejný přístup občanů k širokopásmovému internetu prostřednictvím veřejné knihovny ve statutárním městě Brně SROP,
V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
Technická dokumentace
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Třískové obrábění v Kamax, s.r.o. Turnov
ZK , př. 2 počet stran: 13 Stanovisko pracovní skupiny k výběru formy a způsobu reorganizace na úseku SÚS.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor PŘEDNÁŠKA Typové systémy.
SYSTÉMY ŘÍZENÍ ZÁSOB Jana Burešová Kateřina Cimická
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Význam informací v podnikání
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
. VÝZNAMNÉ INVESTIČNÍ AKCE VÝZNAMNÉ INVESTICE. INVESTICE A OPRAVY => 40 mil. Kč 2012 – 2013.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
přehled základních technologii zpracování kovů
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje Ing. Tomáš Vašica Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje.
Naše činnost  Příprava staveb  Projektová činnost ve výstavbě  Komplexní řízení staveb  Koordinační činnost  Dodávka a montáže TZB  Dodávka a montáže.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Operační program RYBÁŘSTVÍ
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ
Talent marketingových komunikací
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Dr. Kurimoto převzato z přednášky Obsah přednášky -
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Vývoj výrobku Firmy musí pružně reagovat na změny ( v lidských potřebách, technologii, technice, v počtu a síle konkurence,…) a vyvíjet nové výrobky. Novými.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Požadavky KOMA-Servis na absolventy pro obor hydrauliky Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Naše činnost  Příprava staveb  Projektová činnost ve výstavbě  Komplexní řízení a realizace staveb  Koordinační činnost  Dodávka a montáže TZB  Dodávka.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Komerční banka - partner pro příjemce dotací Jitka Haubová zástupce výkonné ředitelky korporátního bankovnictví KB 190. Žofínské fórum, Čerpání.
Případová studie – analýza úspěšně realizovaného projektu z OP Zemědělství Bc. Lukáš Tymel Řídící orgán OP Zemědělství a OP Rybářství.
Návrh opatření ke zlepšení pozice firmy na trhu. Cíl práce stanovit postavení firmy IMPRESS Znojmo, a.s. na trhu zjistit postavení plechovky mezi ostatními.
Distribuční logistika Zpracoval Ing. Jan Weiser. Obsah výkladu  Definice distribuční logistiky  Základní činnosti, které se realizují při distribuci.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
DISTRIBUČNÍ LOGISTIKA  Z hlediska výrobního podniku představuje spojovací článek mezi výrobou a zákazníkem,  Zahrnuje veškeré skladové a dopravní pohyby.
ŠANCE PRO VÁS. STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK Gen. Krátkého 30 Bulharská.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Integrovaný regionální operační program
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ANALÝZA MARKETINGOVÉHO MIXU VYBRANÉHO SUBJEKTU (Obhajoba bakalářské práce) Autor práce: Libuša.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Podnikání na venkově.
Výsledková evaluace specifických cílů 2.1 a 2.2 OP PIK
Transkript prezentace:

Název projektu: Rozšíření produkčních kapacit firmy přestavbou skladovací haly na výrobní a nákupem nových zařízení – zahájení výroby kovových schodišť. Žadatel: SWN Moravia s.r.o. Mladoňovice 65 675 32 Třebelovice IČO: 63493845

1.1. Podpora podnikání ve vybraných regionech (NUTS II – Jihovýchod) Opatření 1.1 SROP – Regionální podpora podnikání Podopatření: 1.1. Podpora podnikání ve vybraných regionech (NUTS II – Jihovýchod) Termín realizace: 5/12/2005 – 31/10/2006 Celkové náklady: 9 335 695,82 Kč

Výchozí situace a zdůvodnění projektu Vzhledem k charakteru podnikání naší společnosti je nutné mít pro produkci kvalitních výrobků k dispozici dostatečný pracovní prostor, kterého se společnosti s ohledem na její rychlý rozvoj neustále nedostávalo. Přestavbou haly – rekonstrukce a přestavba skladu na novou výrobní halu nám umožnila několik roků očekávané systematické seřazení celé technologie a výraznou optimalizaci logistického toku výroby. Nákupem nových technologií – k dotvoření uceleného rozmístění a sestavení jednotlivých operačních celků vzniká potřeba dalšího nákupu strojů, které tvoří zbývající sumu investičních nákladů předložené akce. Optimalizace výrobního toku tak vedla k minimalizaci mezioperačních časů převozů materiálu na co nejnižší možnou míru. Jedná se o nevýrobní časy, které do současnosti u některých operací zvyšovaly čas potřebný pro provedení na dvojnásobek a není výjimkou i trojnásobek.

Podstatou projektu byla přestavba a rekonstrukce skladovací haly na výrobní prostor. V návaznosti na to vyvstal i požadavek na nákup nových technologií pro truhlářskou a zámečnickou dílnu. Nové stroje slouží k doplnění stávajícího vybavení pro výrobu schodišť dřevěných a nově také pro výrobu schodišť kovových. Vkročením do této pro nás nové oblasti výroby kovových schodišť jsme řešili výběr technologií operativně podle nároků obchodu a našich dosavadních možností. Výběr tak velkého množství technologie sebou přinesl i menší časový posun v harmonogramu. Publicita projektu je zajištěna pamětními deskami na zdech a také štítky, kterými byly všechny stroje označeny. Cíle projektu: Příprava nových výrobních prostor Optimalizace a systematické seřazení výrobního toku Nákup nových zařízení pro zahájení výroby kovových schodišť Doplnění strojního vybavení pro obrábění dřeva

Dalším významným pozitivem celé akce byla možnost zahájení vlastní výroby kovových schodišť, díky pořízení příslušných výrobních technologií Naše firma zaregistrovala rostoucí počet zájemců o poskytovaný sortiment, ovšem kapacitně s ohledem na to, aby byla plně zachována vysoká kvalita výrobků, zatím nebyla schopna těmto požadavkům vyhovět.

Vybavení kovodílny Např.: NC dělící pila Svářečky pro sváření železa, nerezi Hranová bruska Vybavení ručních pracovišť Pohonová leštící jednotka Soustruh na kov Odsávání ke svařování Brusky, vrtačky, Zakružovačka a výpočtový software

Vybavení dřevodílny Tloušťkovací frézka Srovnávací frézka Např.: Tloušťkovací frézka Srovnávací frézka Spodní frézka s podávacím zařízením Spodní pila Pásová bruska Zvedací plošina Zařízení pro lepení schodišťových dílů Speciální zařízení pro spojování desek Formátovací pila s velkým prořezem

Celkové náklady na projekt Rekonstrukce haly 4 381 113,78 Kč Náklady na pořízení nových strojů 4 478 582,04 Kč Nákup použitého strojního a technologického zařízení 461 000 Kč Konzultační a jiné služby 15 000 Kč Celkem aktivity 9 335 695 Kč

Celkové náklady na projekt (bez DPH) Příjemce: 4 940 000 Kč Strukturální fondy: 3 325 000 Kč Rozpočet územně samosprávného celku: 1 235 000 Kč

Žádost byla zpracována v programu ELSA externí firmou, která nám později zpracovávala i jedno výběrové řízení. Vzhledem k obtížím, které se vyskytovaly při komunikaci s externí poradenskou firmou, jsme se rozhodli zajišťovat si veškerou administrativu spojenou s projektem vlastními silami. Spolupráce s Krajským úřadem byla vynikající, především v oblasti informativní, kdy nám vždy byli schopni poskytnout odpovědi na naše velmi časté dotazy.

Náš projekt byl jednoetapový Náš projekt byl jednoetapový. Realizace projektu byla původně plánovaná na 8 měsíců, ale bohužel z důvodu náročnosti hlavně přípravy výběrového řízení na nákup technologií a také z důvodu změn v požadavcích na tuto technologii, se realizace prodloužila o 3 měsíce. Důvodem změn byla vysoce náročná specifikace technologií pořizovaných v rámci projektu a také neustálý vývoj technologie v této oblasti.

Výsledkem projektu byla přestavba skladovací haly na výrobní prostory – kam došlo k přesunutí obou CNC obráběcích strojů, a vytvoření systematického toku ve výrobě. ( od hrubého přířezu, přes přípravu lepených materiálů před samotným zpracováním na CNC a potom následných dokončovacích prací až k expedici výrobku) Vzhledem k rozšíření výrobní kapacity jsem vytvořili i nová pracovní místa a tím došlo ke snížení vysoké nezaměstnanosti v našem regionu.. Největším přínosem projektu je ale vyšší konkurenceschopnost firmy na trhu. Naše firma zaregistrovala zájem ze strany zákazníků o sortiment kombinovaných a kovových schodišť, proto rozšíření výrobní kapacity nám umožňuje pružně reagovat na poptávku po tomto sortimentu v kvalitě srovnatelné s nejlepší konkurencí.