Moravská Třebová, 29.1.2009 Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Setkání starostů obcí Hořicka
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Finanční řízení projektu Seminář pro žadatele k oblasti podpory 1.5 OP VK.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Dobrý den Ing. Kateřina Nousková
Co je důležité znát pro realizaci projektu?
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Strategie implementace
Statutární město Karlovy Vary
DOTACE MŠMT Investice 2011.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Základní povinnosti příjemců dotací Ing. Lukáš Brabenec 12. června 2014.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Pravidla pro zajištění regionálních funkcí v Pardubickém kraji Seminář RF – Pardubice.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Projektový cyklus - realizace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (zpracování rozpočtu grantového projektu)
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace k finanční části seminář pro žadatele – 3. výzva
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK Způsobilé a nezpůsobilé výdaje Jihomoravský kraj Oddělení evropských dotací Březen 2009.
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Archivace dokumentace projektu a součinnost při kontrolách.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Seminář k „Výzvě na technologická centra a elektronické spisové služby“ Oblast podpory: 2.1 Zavádění ICT v územní.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost FINANČNÍ ČÁST PROJEKTU (seminář pro příjemce – 2. výzva)
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 40 – Vzdělávání v eGon Centrech krajů a obcí s rozšířenou působností Oblast.
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Setkání regionálních výrobců
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Seminář pro žadatele výzvy č. 79 a 80 IROP
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Integrovaný regionální operační program – IROP
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění ICT ve veřejné správě, výzva 02 „eGovernment v obcích – CzechPOINT“

žádosti je možné podávat od ukončení příjmu žádostí: Žádosti se podávají prostřednictvím ORP. Všichni žadatelé, kteří podají formálně správnou žádost, obdrží dotaci. Obce obdrží finanční prostředky na účty nejpozději do Specifikace výzvy

plná verze pracoviště Czech POINT - 85 % z Kč (dotace Kč, spolupodíl obce Kč) upgrade pracoviště Czech POINT – 85 % z Kč (dotace Kč, spolupodíl obce Kč) částka v sobě zahrnuje: výdaje na nákup výpočetní techniky dle technické specifikace internetové připojení na rok Kč příspěvek na administraci žádosti Kč výše finančního podílu obce činí 15 % způsobilých výdajů + ostatní výdaje (nezpůsobilé, nad finanční limit....) Výše a předmět dotace

Způsobilost výdajů výdaje jsou vynaloženy účelně, hospodárně, efektivně (oslovte alespoň 3 dodavatele) výdaje jsou vynaloženy účelně, hospodárně, efektivně (oslovte alespoň 3 dodavatele) výdaje jsou vynaloženy v souladu s technickou specifikací výdaje jsou vynaloženy v souladu s technickou specifikací výdaje jsou zdokladovány účetními doklady a uhrazeny výdaje jsou zdokladovány účetními doklady a uhrazeny výdaje jsou vynaloženy v době od vyhlášení výzvy do data ukončení projektu výdaje jsou vynaloženy v době od vyhlášení výzvy do data ukončení projektu

Služby administrativního centra administrace žádosti na základě objednávky (vyplnění, kompletace a odeslání – v souladu s Příručkou pro žadatele) administrace žádosti na základě objednávky (vyplnění, kompletace a odeslání – v souladu s Příručkou pro žadatele) zpracování závěrečné monitorovací zprávy zpracování závěrečné monitorovací zprávy zpracování závěrečného vyhodnocení akce zpracování závěrečného vyhodnocení akce pomoc při řešení dalších problému např. změny projektu, metodika vedení účetnictví,… pomoc při řešení dalších problému např. změny projektu, metodika vedení účetnictví,…

1.krok – před podáním žádosti vyplnění dotazníku pro zpracování žádosti doručení objednávky na administraci žádosti ORP seznámení se s aktuální verzí příručky pro žadatele a příjemce zajištění příloh žádosti Kroky realizace projektu

2. krok realizace projektu – pořízení majetku, doklady průzkum trhu a výběr dodavatele výpočetní techniky a popř. výběr poskytovatele připojení internetu (nutné zdokumentovat písemné nabídky a výběr nejhospodárnější a nejefektivnější varianty) průzkum trhu a výběr dodavatele výpočetní techniky a popř. výběr poskytovatele připojení internetu (nutné zdokumentovat písemné nabídky a výběr nejhospodárnější a nejefektivnější varianty) Nákup a zaevidování majetku Nákup a zaevidování majetku označení majetku štítky, které zašle MVČR označení majetku štítky, které zašle MVČR pořízení fotografií majetku označeného štítky pořízení fotografií majetku označeného štítky úhrada faktur na celý kalendářní rok 2009 za připojení internetu úhrada faktur na celý kalendářní rok 2009 za připojení internetu úhrada faktury za administraci žádosti a dodávku majetku úhrada faktury za administraci žádosti a dodávku majetku

vedení odděleného účetnictví (analytická evidence) archivaci dokumentace projektu (originály účetních dokladů, rozhodnutí o poskytnutí dotace atd., do r. 2021) udržitelnost projektu (min. 5 let od ukončení) předání požadovaných podkladů ORP v dostatečném časovém předstihu (kopie faktur, výpisy z účtu, fotografie, včas Vás budeme informovat) další povinnosti (např. hlášení závažných změn v projektu,…) 3. krok realizace projektu – dokumentace, vyúčtování

hlášení matričních událostí hlášení změny bydliště 4. krok k realizaci projektu – vrácení prostředků, vyhodnocení akce nevyčerpané peněžní prostředky musí být vráceny nejpozději do na depozitní účet Ministerstva vnitra číslo /0710 vedeného u ČNB (VS číslo Rozhodnutí) nevyčerpané peněžní prostředky musí být vráceny nejpozději do na depozitní účet Ministerstva vnitra číslo /0710 vedeného u ČNB (VS číslo Rozhodnutí) vratku provází písemné oznámení poskytovateli dotace vratku provází písemné oznámení poskytovateli dotace příjemce nejpozději do provede závěrečné vyhodnocení akce (ve spolupráci s ORP) příjemce nejpozději do provede závěrečné vyhodnocení akce (ve spolupráci s ORP)

Dana Buriánková Děkuji za pozornost