ELEKTRONICKÉ PŘESTUPKOVÉ ŘÍZENÍ REJSTŘÍK PRESTUPCŮ PRAHA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Advertisements

Statutární město Brno Městská policie Brno
OP Rybářství 2007 – 2013 Plná elektronizace příjmu Žádostí o dotace z OP Rybářství a koncept administrace v novém programovacím období Ing.
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
REÁLNÉ ZAČÁTKY ELEKTRONICKÉ KOMUNIKACE S VEŘEJNOU SPRÁVOU Vladislav Krásný PilsCom, s.r..o.
Přístup k Základním registrům prostřednictvím projektu Czech POINT
Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál.
Strategie implementace
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Jiří Pospíšil, ministr spravedlnosti tisková konference
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Vaše jistota na trhu IT INTEROPERABILITA V PRAXI Josef Sedláček, ICZ a.s. 08/03/2007, Praha.
Řízení o přestupcích.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Vít Řanda Policejní prezidium ČR Úřad služby kriminální policie a vyšetřování oddělení informační kriminality.
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
PROTOKOL Kejdová,Klouček,Kolář,Mráček. Protokol, zápis o úředním jednání původně pro zápisy o sborovém, úředním jednání později se název rozšiřuje pro.
Jednotná kontaktní místa podle zákona o volném pohybu služeb Vlastimil Slovák, odbor Vnitřního trhu a služeb EU Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Výstupy z informačních systémů veřejné správy Hradec
1 Elektronický podpis v ČR Bezpečnost IS/IT Jaroslav Malý.
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
Konference Internet ve státní správě a samosprávě Hradec Králové 2 – 3. dubna 2007.
Technické řešení PostSignum QCA
Jednotlivé projekty MSp
IS RŽP komunikace s okolím, komunikace centrální a lokální agendy
E PUSA (elektronický portál územních samospráv)
David PETR, Kateřina VOISOVÁ
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
Změny v průběhu kontrol (kontrolní řád) kpt. Mgr. Blanka Kliková Oddělení stavební prevence, kontrolních činností a ZPP HZS Karlovarského kraje kpt. Mgr.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Elektronické podání Žádosti o dotaci PRV prostřednictvím Portálu farmáře Opatření IV.2.1 – 22. kolo.
NOVINKY V ZÁKONĚ O PŘESTUPCÍCH Změny k
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Evidence přestupků Mgr. Radka Paulová ředitelka Rejstřík trestů Soudní Praha 4 Ing. Jan Ladin ředitel Odbor informatiky Ministerstvo spravedlnosti.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
DATOVÉ SCHRÁNKY Ing. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Czechpoint, bezdlužnost a záznam v trestním rejstříku
Aplikace Monitorovací systém
Prezentace ISKA Luděk Šafář Robert Hernady
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Novelizace vyhlášky č. 133/2012 Sb. – vyhláškou č. 171/2015 Sb.
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Aplikace Monitorovací systém
Aplikace Monitorovací systém
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
Novinky v předškolním vzdělávání
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Transkript prezentace:

ELEKTRONICKÉ PŘESTUPKOVÉ ŘÍZENÍ REJSTŘÍK PRESTUPCŮ PRAHA ePŘ REJSTŘÍK PRESTUPCŮ PRAHA - pilotní projekt

ePŘ – elektronická agenda Policie ČR jednodušší a kvalitnější komunikace s občanem a správními orgány samospráv, ucelené sledování průběhu správního řízení na internetu - transparentní pohled na práci policie a dalších subjektů přestupkového řízení, včetně hodnocení jejích činnosti (účinnost a efektivnost, hospodárnost, chyby, …), úspora pracovní kapacity policistů odstraněním multiplicitního vkládání shodných údajů , pořizování strukturovaných dat současně se vznikem elektronických dokumentů, zrychlení vlastního procesu, a tím i pravomocného potrestání přestupců i pachatelů majetkové trestné činnosti, komplexní dostupnost informací při respektováním bezpečnostních kritérií, finanční úspora, zejména při odstranění zasílání doporučených manuálních poštovních zásilek,

ePŘ – Rejstřík přestupců Praha umožní efektivní postižení recidivujících přestupců, zejména u majetkových přestupků např. krádeže v supermarketech, umožní vést trestní řízení u pokračující trestné činnosti dostupný 7/24 pro všechny orgány – Policii ČR, Městskou policii Praha, Úřady městských částí Prahy, elektronická komunikace s Rejstříkem trestů MS, datové XML rozhraní pro další informační systémy,

Interaktivní XML formuláře v návaznosti na IS PČR Výrok rozhodnutí § 77 Centrum REP Policejní rejstřík přestupců Oznámení přestupku na OÚ pro správní řízení § 58 Správní řízení o Policie ČR Hlášení o potrestání přestupku v blokovém řízení § 84 Hlášení o výroku rozhodnutí Kvalifikovaný el. podpis Žádost o výpis z rejstříku Výpis z rejstříku Obecný úřad On-line lustrace A/N Interaktivní XML formuláře v návaznosti na IS PČR Matra

Oznámení přestupku na správní orgán - § 58 z.č. 200/90 Sb. Hlášení o potrestání přestupku v blokovém řízení § 84 Hlášení o potrestání přestupku v blokovém řízení - § 84 z.č. 200/90 Sb. - Největší množství přestupků proti majetku podle § 50 je v současné době řešeno v blokovém řízení. Pro účely „registru přestupků“ je nutné vytvořit autorizovaný lege artis elektronický dokument, který bude případným důkazním prostředkem pro možné trestní řízení dle § 247/1,písm. e tr. zákona a zároveň zákonným podkladem pro zanesení do registru přestupků. Analogie s hlášením o bodech dopravě – viz IS PČR BODYS Oznámení Přestupku na OÚ pro správní řízení Oznámení přestupku na správní orgán - § 58 z.č. 200/90 Sb. Kompletní interaktivní XML formulář, který obsahuje všechny podklady pro správní řízení na pověření obci. Tento formulář je elektronicky podepsán a odeslán prostřednictvím České pošty na obecný úřad a to včetně obrazových příloh. Hlášení o výroku rozhodnutí § 77 Hlášení o výroku rozhodnutí - § 77 z.č. 200/90 Sb. Správní orgán po ukončení správního řízení o přestupku musí pro potřeby „Registru přestupků“ nahlásit pravomocně ukončený Výrok rozhodnutí, tak aby bylo dále možno v případě recidivy postihnout přestupce v trestním řízení dle § 247/1 písm. e) tr. zákona. Žádost o výpis z rejstříku přestupků Žádost o výpis a Výpis z rejstříku přestupců Pro účely zahájení trestního stíhání pachatele recidivy přestupku proti majetku podle § 50 zákona č. 200/90 Sb. pro trestný čin krádeže dle § 247/1 písm. e) tr. zákona je nezbytné mít řádný zákonně správný výpis – analogie s výpisem z Rejstříku trestů. Výpis z rejstříku přestupků Elektronický Rejstřík trestů Obdobně lze postihnout jako trestný čin krádeže podle § 247/1 písm. e) tr. zákona i jednání nesoucí znaky přestupku proti majetku podle § 50 z.č. 200/90 Sb. pokud byl pachatel v předchozích 3 letech pro tento trestný čin již odsouzen – tudíž je nutné zajistit i možnost lustrací a získání elektronického výpisu i z Rejstříku trestů pro účely možnosti zahájit trestní řízení u přestupkového jednání … v současné době takto „uniká“ mnoho trestných činu!!!

ePŘ – automatizace procesů Automatické načítání údajů čtečkou z dokladů Automatická kontrola údajů v registrech státní správy Automatická kontrola v Rejstříku přestupců a trestů Automatická kontrola v pátracích systémech policie včetně schengenského

ePŘ – elektronické podání občanů Možnost elektronického podání občana na asistovaných místech - CZECHPOINT Generování kódu pro občana – možnost sledování průběhu podaní a celého správního řízení na internetu Automatický přenos dat do systémů policie

ePŘ – služba pro občana Sledování průběhu podaní a celého správního řízení na internetu na zákaznickém portálu Policie ČR Plně elektronizovaný styk mezi občanem a Policí ČR Delegování dalších služeb na Policii ČR občanem – např. styk s pojišťovnami