Využití simulačních modelů v praxi II.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ Odborné.
Advertisements

Přednáška na Autodesk Academia Fóru 2007 Absolventi středních škol na Technické univerzitě v Liberci, Fakultě strojní Zpracoval: doc. Ing. Ladislav Ševčík,
Optimalizace zásob ŠKODA AUTO a.s..
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
Projekt FRVŠ 2636/2009/G1 Řešitel: Ing. Martin Madaj
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_02.
Studijní program Stavební inženýrství
Softwarový systém DYNAST
Obor S - Informační systémy ve stavebnictví
HISTORICKÝ VÝVOJ 1900 Výrobková normalizace, vojenský průmysl
Studijní obor Informační a automatizační technika www. fsid. cvut
Koncepce rozvoje a řízení vědy a výzkumu
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Obchodní logistika Přímá výrobková rentabilita
Systémový přístup k ochraně životního prostředí- 2. část František Janecký TTZO
Obsah a organizace Počítačová grafika POG 2
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2012 ÚVOD – do P i CV.
Jakub Havlas Technická univerzita v Liberci.
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
Název školy Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod.
Výstupy z GIS Pojmy a typy výstupů, aneb pro koho, co a jak Ing. Jiří Fejfar, Ph.D.
Případová studie internetového projektu Skladuj.cz Praha Tomáš Formánek, Logio.
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
Konference WITNESS 2005 Ing. Jan Šlajer – DYNAMIC FUTURE s.r.o. Optimalizace výroby v automobilovém průmyslu pomocí dynamické simulace.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
Účetnictví na PC I Ing. Josef Horák, Ph.D.
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Richard Lipka Katedra informatiky a výpočetní techniky Fakulta aplikovaných věd Západočeská univerzita, Plzeň 1.
Textilní výroba pro automobilový průmysl, zakázková výroba Každá výroba potřebuje profesionály.
HUMUSOFT s.r.o. Konference WITNESS Setkání uživatelů programu WITNESS Pustevny, Hotel Tanečnica
Využití simulačních modelů
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Nové metodické trendy udržitelnosti
Vítejte ve firmě LESÁK-ZEMAN s.r.o. Brno Tradice 1 8 let Certifikát systému jakosti ISO
Dr. Kurimoto převzato z přednášky Obsah přednášky -
Tvo ř te historii. CAD a Data Management VIII. ročník konference Autodesk Academia FÓRUM listopad 2008 Ing.Radomír Žvak DAGIS a.s.
R VY a Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Prezentace studijních oborů 2013.
Simulační modely a programové vybavení. Vývoj simulačních programů  Původně pouze strojový kód –Příliš dlouhé, náročné na programátora, obtížné hledání.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Brno, 2. června Sdružení automobilového průmyslu Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Strategická.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Aplikovaná informatika Zimní semestr 2013/2014. Ing. Bohuslav Růžička, CSc. tajemník katedry K101 kancelář: 215 tel
Využití nástrojů průmyslového inženýrství a dynamické simulace pro optimalizaci montážního pracoviště.
Využití simulačních modelů
Průhonice, 7.dubna Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu „Vozidla pro udržitelnou mobilitu (stručná informace o současném stavu.
Simulační modely a programové vybavení 5.přednáška.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
HUMUSOFT s.r.o. Konference WITNESS Setkání uživatelů programu WITNESS Hotel Valáškův Grunt, Kozov
Požadavky KOMA-Servis na absolventy pro obor hydrauliky Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH.
Počítačové modelování dynamických systémů
HUMUSOFT s.r.o. 1 FEMLAB 2.3 Konference MATLAB 2002, 7. listopadu 2002 Karel Bittner, HUMUSFOT s.r.o.
Studentská PARDUBICE Implementace MIIS na Univerzitě Pardubice Petr Švec, Univerzita Pardubice.
prof. Ing. Hartl Martin, Ph.D.
14. června 2004Michal Ševčenko Architektura softwarového systému DYNAST Michal Ševčenko VIC ČVUT.
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor CVIČENÍ APLIKACE FRONT + HO … - i pro.
Optimalizace versus simulace 8.přednáška. Obecně o optimalizaci  Maximalizovat nebo minimalizovat omezujících podmínkách.  Maximalizovat nebo minimalizovat.
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2009.
ZÁSADY KONCIPOVÁNÍ LOGISTICKÝCH SYSTÉMŮ KAPITOLA 5: VZTAH STRATEGIE PODNIKU A LOGISTICKÉHO PLÁNOVÁNÍ, CÍLE, METODY A NÁSTROJE PLÁNOVÁNÍ, POSTUPOVÉ KROKY.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Grafické systémy II. Ing. Tomáš Neumann Interní doktorand kat. 340 Vizualizace, tvorba animací.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
MERIIS Business Consulting
Toleranční analýza Zpracoval: Prof. Ing. Ladislav Ševčík, CSc
Autor: Bc. Michaela Kolářová Vedoucí: doc. Ing. Rudolf Kampf, Ph.D.
Inovované podklady ke cvičením ze ZK1
„Inovace a propojení výuky stavebních materiálů a hmot “
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

Využití simulačních modelů v praxi II. 11. přednáška

Simulace v praxi Firmy samostatně nebo přes poradenské firmy Logio (http://www.logio.cz) – Witness, SIMUL8, Simio Humusoft (http://www.humusoft.cz/onas/) – Matlab, Simulink, Comsol Dynamic Future (http://www.dynamicfuture.cz/) - Witness AF-City Plan (http://www.af- cityplan.cz/mikrosimulace.html) – PTV VISSIM

Konkrétní příklady 1. Simulace vytížení skladových expedičních lamp (firma Logio – program SIMUL8)

Konkrétní příklady 2. Ukázkový model jednoduchého výrobního systému s vizualizací průběhu zásob a čekacích dob v mezioperačních skladech (Logio – SIMUL8)

(firma Logio – program SIMUL8) Konkrétní příklady 3. Ověření propustnosti a vytížení vstupních a výstupních ramp ve skladu (firma Logio – program SIMUL8)

Konkrétní příklady 4. Simulace logistiky ve výrobní hale Continental (LOGIO – SIMUL8) http://www.logio.cz/simulace-logistiky-v-nove-vyrobni-hale- continental/

Konkrétní příklady 5. Simulační studie převozu vozů od voskovací linky do expedice (Tech.univerzita v Liberci, program Witness)

Konkrétní příklady 6. Ověření propustnosti výroby provozu lisovny (firma Dynamic Future – program Witness)

(program Simulink a Matlab) Konkrétní příklady 7. Simulační model pomohl s vyproštěním ponorky Kursk (program Simulink a Matlab)

Simulace ve výrobě Běžná v „automotive“ Škoda Auto Magna Liberec (plastové součástky do automobilů) Metoda 3P (reálné hraní si s modelem) http://www.magnabohemia.cz/vyvoj Kostal Zdice (díly do automobilů) http://www.kostal.cz/html/showdoc.dodocid=253.html

Simulace ve Škoda Auto 2002 pouze 1 model (malá část výroby Škoda Fabia) 2007 aplikováno, poté standardizace prvků, centrální aplikace pro analýzu dat, zefektivnění průběhu simulací 2008 přechod na simul.software Plant Simulation, standardizace (v rámci VW a sdružení automobilových výrobců (VDA) – jednotná metodika tvorby simulačních modelů, prvky pro jednotlivé provozy 2012 aplikování 3D animace v Plant Simulation, standardizace v oblasti logistiky 2013 týmová spolupráce na tvorbě modelů, týmové weby (z přednášky Ing. J.Štočka, Ph.D. na konferenci Výrobní systémy dnes a zítra, Liberec 2013)

Názory na simulace a konkrétní aplikace simulačních modelů Počítačová simulace výrobních procesů Doc. František Manlig, Ing. Radek Havlík Katedra výrobních systémů TU v Liberci, Fakulta strojní http://www.icmas.eu/Journal_archive_files/Vol6-Issue2-2011-PDF/91-96_Havlik.pdf Využití simulace jako inženýrského nástroje během životního cyklu výrobků a služeb Velmi pěkná prezentace firmy Humusoft http://www2.humusoft.cz/www/pub/witness/ppt/inovacia2002/sld001.htm Praktické skúsenosti s využitím simulácie http://www2.humusoft.cz/www/witsem02/index.htm Dynamická simulace v prostředí SIMUL8 http://www.logio.cz a http://www.simul8.cz Počítačová simulace výrobních procesů Dr. ing. František Manlig Katedra výrobních systémů TU v Liberci, Fakulta strojní http://www.humusoft.cz/pub/witness/manlig/manlig2.htm Využití simulace jako inženýrského nástroje během životního cyklu výrobků a služeb Velmi pěkná prezentace firmy Humusoft http://www2.humusoft.cz/www/pub/witness/ppt/inovacia2002 /sld001.htm Praktické skúsenosti s využitím simulácie http://www2.humusoft.cz/www/witsem02/index.htm Dynamická simulace v prostředí SIMUL8 http://www.logio.cz a přednáška Ing. Tomáše Hladíka

Závěr Simulace není jen o „hraní si“ z grafikou a ikonami Simulace není „všelék“, je nutno jí propojit i s jinými metodami a postupy V „západním“ světě patří mezi běžné postupy při rozhodování – musíme jen doufat, že najde větší uplatnění i u nás