Neovladatelný živel. Něco o naší firmě Naše firma H2O již několik let zkoumá vodu ve všech jejich skupenstvích Zjistili jsme také, jak se chová ledovec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vedení elektrického proudu v kapalinách
Advertisements

autor: Jakub Jirák, 8. ročník
Voda Aktivita č.6: Poznáváme chemii Prezentace č. 3
Voda a její okolí.
Voda Stejně jako vzduch, světlo a teplo je i voda neživou součástí přírody a nezbytnou podmínkou života na naší planetě. Vodu přijímáme spolu s potravou,
AUTOR: Ing. Ladislava Semerádová
Projekt č. CZ.1.07/1.1.03/ Výuková centra © Letohradské soukromé gymnázium o.p.s.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Vše o vodě a jejich vlastnostech.
Voda.
Chování částic v látkách při různých skupenstvích
vypracovala: Vendula skalová
Voda Rozdělení vody: -pevné - led a sníh -kapalné – voda
KOLOBĚHY LÁTEK V PŘÍRODĚ
CHEMICKÁ VAZBA.
Chemická vazba Mgr. Jakub Janíček VY_32_INOVACE_Ch1r0118.
Chemická vazba a výpočty
IV. S K U P I N A.  Císař Sicilský Germány Snadno Pobil  Co Si, Gertrůdo, Snědla: Plumbum?  Cudná Simona Gertrudu Snadno Pobuřovala.
Voda a vzduch = základ života
1 ÚVOD.
VODA Kateřina Beranová.
Voda Co o ní víme?.
VY_32_INOVACE_08 - VODA, KOLOBĚH VODY
Voda je zdravá.. Co je to voda Voda je tekutina, která se dá pít, ohřát, zchladit, a naše firma zkoumá: proč a jak U nás se neříká voda ale H 2 O, což.
Hydrosféra Filip Bordovský.
Co to vlastně voda je? Je to chemická sloučenina vodíku a kyslíku. Se vzduchem tvoří základní podmínky pro existenci života na Zemi. Je to chemická sloučenina.
Ohrožování základních složek biosféry
Kovalentní vazby H Atomy vodíku - chybí 1 elektron do plného zaplnění elektronové slupky.
Chemická vazba v látkách III
HYDROSFÉRA.
Voda a vzduch.
VODA.
Složky krajiny a životní prostředí
Vlastnosti látek Opakovací otázky
Výskyt, příprava, vlastnosti, užití
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
VODA.
Mezimolekulové síly.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_121_Předmět chemie AUTOR: Igor Dubovan ROČNÍK, DATUM: 8., 5.
Molekula Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ
VLIV PRŮMYSLU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Prvouka 2.roč.ZŠ „NEŽIVÁ PŘÍRODA – VODA“
Den vody je 22. března!! Voda Tereza Štemberková.
Jak učit o změně klimatu?.  Tato prezentace vznikla v rámci vzdělávacího projektu Jak učit o změnách klimatu?  Projekt byl podpořen Ministerstvem životního.
Chemické a fyzikální vlastnosti vody
Fyzika a chemie společně CZ/FMP/17B/0456 SOUBOR VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ FYZIKA + CHEMIE ZŠ A MŠ KAŠAVA ZŠ A MŠ CEROVÁ.
Hydrosféra. obsah úvod skupenství vody výskyt vody v přírodě zásoby vody význam vody funkce vod použití vody oběh vody kontrolní otázky.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Voda Mgr. Helena Roubalová
Neživá příroda - voda. Voda Voda je součástí neživé přírody, patří mezi kapalné látky. Voda je bezbarvá (průhledná) látka, bez vůně a bez chuti. Nemá.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Areny.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 6
Víš, proč se naší zemi říká Modrá planeta?
NEŽIVÁ PŘÍRODA VLASTNOSTI VODY.
Přírodovědný seminář – chemie 9. ročník
Struktura látek (pevných, kapalných a plynných)
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Voda – oběh vody Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka. Dostupné.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Areny.
VODA.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Chemie 8. ročník
NEŽIVÁ PŘÍRODA Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky a dělením neživé přírody.
Mezimolekulové síly.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová
Důsledky globální změny klimatu
Transkript prezentace:

Neovladatelný živel

Něco o naší firmě Naše firma H2O již několik let zkoumá vodu ve všech jejich skupenstvích Zjistili jsme také, jak se chová ledovec na mohutném oceánu To vše najdete v naší prezentaci

Voda kolem nás Vodu známe ve všech různých podobách, od ledu po parfémy Nejčastěji vodu využíváme pro potřeby na život, ale také jako dekoraci, například zpívající fontány, rybníčky či potůčky

Voda Skládá se z vodíku a kyslíku navzájem spojených polární kovalentní vazbou Vazby atomů H, O a H svírají mezi sebou úhel 104,5° Nesymetrií vzniká velký dipólový moment, který určuje některé vlastnosti vody: je čirá, bezbarvá, v silné vrstvě namodralá kapalina, bez chuti a zápachu HH O

Když je ovšem tak čistá, snadno se znečistí Tento dopad na vodu někdy může být osudový pro životní prostředí, už jen vylévání hnojiv z polí podporuje množení řas Tím se znemožní výměna plynů mezi vodou a ovzduším Ve vodě přitom ubývá kyslík, protože se spotřebovává na hnilobné procesy; voda se stává mrtvou

Oběh vody Takhle to funguje

Ledovce Ledovec, mohutné stvoření pocházející ze severu, z Grónska, který postupem času splyne s oceánem Z dálky vypadá jako nějaká ledová placka, ale vše je schováno až pod hladinou oceánu Když dojde ke srážkám lodi s ledovcem, většinou Z důvodů, že loď byla poškozena od dolní částí ledovce, jako např. Titanic Ledovce převalují, díky tomu jsou schované pod hladinou moře

Pitná voda Vodu známe také ve formě pití s přidanými chemickými prvky (CocaCola, Pepsi, ale také minerálky) Dneska se už ovšem začíná dbát na zdravý a čím častěji se začínají objevovat nové láhve na vodu s uhlíkovým filtrem které čistí vodu jak pijete Takže si naberete vodu z potoka

Voda v těle Voda se nachází také v našem těle Už jen tělo je tvořeno ze 72% vody Tato voda přispívá k rovnováze našich překyselených organismů Uvolňuje dostatek elektronů, které v organismu odbourávají nebezpečné volné radikály

Zdroje: &s_lang= &s_lang=2 zelenepotraviny1.webnode.cz