 1948  Vznikly slou č ením podzemní vojenské organizace Hagana a militantních skupin Irgun a Lechi.  Bránily Izrael ve všech válkách, kterými od.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEDM NOVODOBÝCH DIVŮ SVĚTA
Advertisements

Ilavský J. | Franc D. Třída : 4.A
Označení hasičů na přilbách
•Satelitní komunikace – řešení pro jednotky na cvičišti i na bojišti, nezávislé na terénu, přímé linky do štábů - bez přepojování. Záložní linky pro pozemní.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_KOUTENSKA_16.
DOMOV A CENTRUM AKTIVITY, p.o.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
 Je soubor jednoduchých a ú č elných opat ř ení vedoucích k záchran ě ž ivota.
 Co d ě láme  Jak jsme pokro č ili  Selek č ní metody  K ř í ž ení  Problémy, na které jsme narazili  O co se pokusíme nyní  Co d ě láme  Jak.
Válka v Perském zálivu.
Armáda Tady máme armádu v akci s kapitánem roty..
Název projektu:Učení pro život Reg. číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony:V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí.
Zemní ochrana v sítí s izolovaným uzlem Jan Č iviš Tomáš Ř íha.
Konference UNIV 2K 1. a Ing. Petr Richter ředitel školy VOŠ, SPŠ a OA Čáslav Přemysla Otakara II. 938 VOŠ, SPŠ a OA Čáslav.
Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
(principy funkce a oblasti vyu ž ívání tabulkových procesor ů, struktura tabulky, vzorce a funkce obecn ě, adresace bun ě k - relativní a absolutní editace.
Pro č práv ě hotelový porcelán?. N ě co málo o G. Benedikt G. Benedikt je č eská porcelánka, kterou vlastní č eský majitel, její historie se za č ala.
 Rybá ř  U č itelka  Policista  Zedník  Bankovní ú ř edník  ICT technik  Uklíze č ka  …
Vznik státu Izrael.
 O co se pokoušíme  Stav p ř i minulé minikonferenci  Jak jsme pokro č ili  Po č ítání fitness  Problémy, na které jsme narazili  O co se pokusíme.
Organizace mezinárodních vztahů města Rennes. 1. Dlouhá tradice mezinárodních vztah ů Od Exeteru v r po Jinan v r. 2002, celkem 13 partnerství Vedle.
 Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Arabsko – izraelský konflikt 2. část
AIRSOFT.
Vývoj vzájemných vztahů České republiky a Izraele Počátky dobrých vztahů je možné vysledovat již u T.G. Masaryka a jeho postoje v období tzv. Hilsneriády..
IZRAEL Prezentace do předmětu: Mezinárodní vztahy Autor: Bc
Vypracovala:Eliška Hlínová 8.t ř ída Dne: Pokra č uj na další stránku Konec prezentace.
Vytvo ř il:Filip Berka. AApollo je chrt. RRuský chrt, neboli barzoj pat ř í mezi psy. JJako nejstarší ruské psí plemeno je pova ž ován ve své p.
Nabídka Společnost SAPRIM, s.r.o. nově zakoupila multifunkční stroj
 Co je strategie? Dlouhodobý plán č inností zam ěř ený na dosa ž ení cíle Z ř eckého „strategos“ – generál - vedení  Rozdíl mezi strategií a taktikou?
Hlavním cílem DZ je možnost aktivního zapojení d ě tí a mládeže do zlepšování života ve m ě st ě Litom ěř ice a okolí. Dalšími p ř ínosy jsou: ZZázemí.
2014 / 2015 Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus.
 U Středozemní ho moře  Jihozápad – Egypt  Jih, východ a sever – Izrael  Rozloha 362 km 2.
Boukalová Kate ř ina Pavelková Petra O RGANIZAČNÍ STRUKTURY.
Bc. Weberová Kristýna, PALESTINSKÁ SAMOSPRÁVASTÁT IZRAEL  Hlavní město: vedení Palestinské samosprávy sídlí v Ramalláhu (arab. Rám Alláh),
Místo a úloha AZ ve struktuře AČR ( možná varianta) Seminář k aktivním zálohám – brigádní generál Ing. Miroslav Žižka.
 je to zp ů sob odesílání, doru č ování a p ř ijímání zpráv p ř es elektronické komunika č ní systémy  ová adresa:
Strategické otázky výzkumníka 1.Jaký typ výzkumu zvolit? 2.Na jakém vzorku bude výzkum probíhat? 3.Jaké výzkumné metody a techniky uplatnit?
Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Autor: Mgr. Alena Černá Název: VY_32_INOVACE_Z_07_Český průmysl Číslo.
Ú ř ad vlády Č R Tereza Kunertová 2013 Evropský rok občanů.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Hrátky s mapou Autor: Mgr. Ivana Tesařová. AnotaceObsahuje nám ě ty č inností pro práci s mapou, seznámení s m ěř ítkem, výroba vlastních u č ebních pom.
DO PODAT P Ř IHLÁŠKU NA SŠ  2 p ř ihlášky na dv ě SŠ  2 p ř ihlášky na 1 SŠ - dva obory – vzor vypln ě né p ř.
Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní.
VÝUKOVÝ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Kód vzd ě lávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0107 Název vzd ě lávacího materiálu: Ochranné.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Odborný styl – odborný popis Název sady:Funkční styly (prostě sdělovací,
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_1102_STAVEBNÍ SP. Téma: Pojem F. G._ Stavební spořitelny Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Ruchovci Název sady: Český jazyk 8. ročník Číslo projektu:
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_0801_ŽIVOTNÍ Ú. Téma: Pojem _ŽIVOTNÍ ÚROVEŇ Číslo projektu:
Atmosféra.
Arabsko-izraelský konflikt nebo též palestinsko-izraelský konflikt V roce 1948 vznikl na území Palestiny židovský stát Izrael - republika. První prezident.
Způsoby připojení k internetu
Služby I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
4. Rozdělení střelných zbraní
Internet.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Pásma požáru Požár a jeho rozvoj.
8.1 Aritmetické vektory.
Dne v 08:30 hodin Shromaždiště :: , :: Legenda UAV : Bezpilotní Letoun
Raná řecká tyranida, Sparta
NV č. 201/2010 Sb. ze dne 31. května 2010  o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ve znění NV č. 170/2014 Sb. ze dne 6. srpna 2014.
Počítačové klávesnice
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Člověk a jeho svět 3. ročník
Lineární funkce a její vlastnosti
Daňové přiznání k dani z příjmů PO
Grafy kvadratických funkcí
Transkript prezentace:

 1948  Vznikly slou č ením podzemní vojenské organizace Hagana a militantních skupin Irgun a Lechi.  Bránily Izrael ve všech válkách, kterými od svého zalo ž ení prošel.

 pozemní síly  vojenské námo ř nictvo  vojenské letectvo

 Libanon a Sýrie na severu  Jordánsko a Irák na východ ě  Egypt na jihu

 Ochrana jednotlivce  Vazba na konkrétní vojáky – "Rodina"  Bratrství ve zbrani – lidová armáda  Nemají d ů stojnické školy.  3 roky a do 40 let  Národní vojenská slu ž ba je povinná pro ž idovské a drúzské mu ž e a ž idovské ž eny starší osmnácti let – p ř ed VŠ.

Sajeret (hebrejsky סיירת mno ž. č. sajarot), doslova znamená pr ů zkumná jednotka Izraelských obranných sil Samsonovy lišky – Oblast Gazy – „(Samson) odešel a pochytal t ř i sta lišek. Potom vzal pochodn ě, oto č il v ž dy dv ě lišky ocasy k sob ě a mezi n ě p ř ipevnil pochode ň. Pochodn ě zapálil a lišky pustil do nepo ž atého obilí Pelištejc ů. Zapálil jak kopky, tak nepo ž até obilí, dokonce i vinice a olivy.“

 Sajeret Šaldag, té ž Jednotka 5101 speciální jednotka izraelského vojenského letectva Specializuje se na poskytování podpory, protiteroristické a záchranné akce a také na pr ů zkumné operace.  Sajeret Matkal Pr ů zkumná jednotka Generálního štábu Její primární ur č ení je boj proti terorismu, pr ů zkum na nep ř átelském území a shroma žď ování informací o protivníkovi. Sajeret Matkal je postavena podle vzoru britských SAS. Organiza č n ě podléhá zpravodajské slu ž b ě Amanu.  Šajeret 13 Její specializací je záchrana rukojmí v pob ř e ž ních oblastech a protiteroristické mise. Z akcí p ř isuzovaných této jednotce byla ve ř ejn ě publikována jen č ást.

Jednotka 669 – Letecká léka ř ská záchranná a evakua č ní jednotka, pod ř ízená velitelství speciálních vzdušných sil Izraelského vojenského letectva. Jamam – Profesionální policejní jednotka, mezi její ž hlavní č innosti pat ř í nap ř. záchrana rukojmí. Jamam je akronym pro speciální policejní jednotku. Okec – Také nazývaná K-9 je zvláštní jednotka Izraelských obranných sil (IOS) zam ěř ená na výcvik ps ů pro armádní ú č ely v Izraeli.

 USA + vlastní výroba  hlavní bojový tank Merkava  samopaly Uzi  poloautomatická pistole Desert Eagle  úto č né pušky Galil č i Tavor  F-15I,  M113

 Izrael úsp ě šn ě otestoval funk č ní prototyp nového obranného systému Iron Dome, ur č ený k sou č asnému ni č ení a ž n ě kolika d ě lost ř eleckých projektil ů a raket krátkého dosahu  Schopen ni č it rakety ve vzdálenostech od 4 do 70 kilometr ů.  Nyní je ji ž vyvíjena verze systému Iron Dome, pou ž itelná proti balistickým raketám st ř edního a velkého dosahu a ř ízeným st ř elám s plochou dráhou letu.  Rafael Advanced Defense Systems, Ltd. na základ ě ud ě leného kontraktu v hodnot ě 200 milion ů dolar ů.  Mobilní systém Iron Dome pracuje zcela automaticky a vyzna č uje se velmi krátkou dobou reakce.  Hlavními prvky obranného systému jsou p ř esný sledovací radar, st ř edisko ř ízení bojové č innosti a ř ízení palby, antirakety se speciálními bojovými hlavicemi a jednotka s odpalovacími za ř ízeními.

 IMI Galil je jedna z úto č ných pušek vyráb ě ných firmou Israel Weapon Industries. M ě la slou ž it jako protiváha pušek AK, které č asto pou ž ívaly arabské státy.

 Ustanoveno po vyhlášení nezávislosti v roce  Podpora Č SSR Supermarine Spitfire Avia S-199 Piper Gloster Meteor

 Podpora Francie a USA Mirage III Skyhawk F-4 Phantom

 Podpora USA + vlastní technologie USA dodává techniku, Izraelci vlastní technologie. F-16 F-15 AH-64 Apache C-130 Hercules UAV Hermes