Tereza Černá Globální oteplování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zemská atmosféra - stavba - soustředné vrstvy - různé vlastnosti
Advertisements

ELEKTRÁRNY Denisa Gabrišková 8.A.
Voda Stejně jako vzduch, světlo a teplo je i voda neživou součástí přírody a nezbytnou podmínkou života na naší planetě. Vodu přijímáme spolu s potravou,
Globální klimatické změny
Globální oteplování Marek tecl 2L.
ATMOSFÉRA Obecná část Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Spekulace: proč je letošní zima tak teplá ….? aneb pohled na rozložení tlakového pole na konci roku 2013 a v první dekádě ledna 2014 Jacek KERUM, ÚFA AVČRSeminář.
Ozonová díra.
Globální oteplovaní.
Člověk a Příroda Člověk až do historicky nedávných dob byl přirozenou součástí přírody. Byl přímo závislý na tom, co dokázal z prostředí ve kterém žil,
Globální oteplování.
Činnost vody.
Záleží na tom, že dochází ke změně klimatu? Martin Hedberg, meteorolog Švédské meteorologické středisko.
Zpracoval: ing. Pavel Králík
Snižování růstu koncentrací CO 2 v ovzduší. Co je to CO 2 ? Oxid uhličitý je bezbarvý plyn bez chuti a zápachu; při vyšších koncentracích může mít v ústech.
GLOBÁLNÍ OTEPLOVÁNÍ Matěj Martinák IX.A.
Globální oteplování Vít Kmoch.
Vzduch Je stejnorodá směs plynných látek: 78%dusíku, 21% kyslíku, 1% ostatních plynů (oxid uhličitý, vodní pára, vzácné plyny (argon) a případně další.
Oteplování a vliv na flóru Země
Globální oteplování Ondřej Málek, 2.L.
Globální oteplování Vojta Voborník 8.B.
Anotace DUM slouží jako doprovodný vizuální materiál při výuce o globálních problémech.
Skleníkový efekt je proces, p ř i kterém atmosféra zp ů sobuje oh ř ívání planety tím, že absorbuje dopadající slune č ní zá ř ení a zárove ň brání jeho.
David Juran.  je proces, při kterém dochází ke snadnému pronikání slunečního záření do naší atmosféry  ale také zároveň špatné propouštění tepelného.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Globální oteplování Štěpánka Štindlová.
Globální Oteplování Jméno: Martin Šiška Obor: Technické lyceum
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ATMOSFÉRA Vzdušný obal Země Video: počasí, klima, tornádo a hurikán.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
Krajina a životní prostředí
Výukový materiál: VY_32_INOVACE_Oxid uhličitý
Vzduch ( environmentální příručka – 5.ročník )
GLOBÁLNÍ EKOLOGICKÉ PROBLÉMY Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
Ekologie jako věda Obory ekologie.
Globální oteplování VY_32_INOVACE_ 09 Globální oteplování.
Skleníkový efekt.
Vliv ozónové vrstvy na životní prostředí
Výukový materiál EK Tvůrce: Ing. Marie Jiráková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Tento.
Hydrosféra Vodní obal země.
Den vody je 22. března!! Voda Tereza Štemberková.
Životní prostředí. Rešovské vodopády Životní prostředí Zhoršující se stav životního prostředí přímo souvisí s globálními problémy dnešního světa. Řada.
její znečištění a důsledky
GLOBÁLNÍ ZMĚNY Skleníkový efekt a globální oteplování Kyselý déšť
Živelné pohromy Marie Konrádová, 5.A..
ŘÍŠE OCEÁNŮ test k filmu. 1 Voda tvoří a) 30% b) 50% c) 70% povrchu Země.
Počasí. obsah počasí sluneční záření, teplota vzduchu, vlhkost vzduchu, oblačnost, vodní srážky, tlak vzduchu, vítr předpověď počasí pozorování počasí.
GLOBÁLNÍ OTEPLOVÁNÍ (Global Warming) ZŠ Benešov, Jiráskova 888 Ing. Bc. Jitka Moosová Přírodovědný seminář-chemie – 9. ročník.
Skleníkový efekt Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_52_INOVACE_PR_05_„ČISTÝ.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor:Mgr. Jiří Hajn Název DUM:Atmosféra Název sady:Přírodopis – geologie Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_Inovace_
Granici Olga Pařík Radim. Klimatické změny - změny v klimatické charakteristice jako je teplota, srážky, atmosférický tlak, nebo vítr.
Atmosféra je plynný obal Země, který je k Zemi připoután gravitační silou, která nám zaručuje, že plyny neuniknou do okolního vesmírného prostoru. Model.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Koloběh látek v ekosystému Tematická oblast: Ekologie Ročník:1. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Hydrosféra = vodní obal Země, který je tvořen vodou – povrchovou – jezera, bažiny, rašeliniště, slatiniště – rybníky, přehradní nádrže – podpovrchovou.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Země a život, vývoj života
NEŽIVÁ PŘÍRODA VLASTNOSTI VODY.
Význam ovzduší, vodstva, půd, rostlinstva a živočišstva na Zemi
GLOBÁLNÍ OTEPLOVÁNÍ.
Globální problémy lidstva globální problémy týkají se celého lidstva ohrožují samotnou existenci člověka.
Globální oteplování Vypracoval: Adam Čada
VY_32_INOVACE_C9-013 Název školy ZŠ Elementária s.r.o Adresa školy
NEŽIVÁ PŘÍRODA Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky a dělením neživé přírody.
Environmentální problémy
11. e Mírný podnebný pás Zelená Mezi 40o až 60o 4 roční období
ATMOSFÉRA.
ZŠ Benešov, Jiráskova 888 CHEMIE
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_04-07
Důsledky globální změny klimatu
Transkript prezentace:

Tereza Černá Globální oteplování

Problém nebo jen bezdůvodné teorie? Na internetu a v různých článcích jsem si přečetla několik teorií o globálním oteplování. V této prezentaci se pokusím vás seznámit se třemi z nich. 1) První je úplně jednoduchá, a to „že žádné globální oteplování není a že je to normální a přirozený koloběh, který se na Zemi odehrává už miliony let.“

2) Přijde po několika letech oteplování doba ledová? Jestli zmizí Golfský proud asi se tak opravdu stane. Vlivem oxidů vypouštěných do vzduchu se možná jen oddaluje přicházející doba ledová.

Podle této teorie by se mělo oteplovat asi do roku 2020 ale potom by mělo nastat ochlazení. Teď je něco jako malá doba meziledová. Země se bude postupně zase zaledňovat. Sníží se počet rostlin a živočichů. Horší by ale bylo kdyby přišla taková doba ledová, jako před 800 miliony let. Tenkrát Zemi pokryla několik metrů vysoká vrstva ledu.

A jak dlouho to všechno může trvat A jak dlouho to všechno může trvat? Podle počítačových modelů bude nová doba ledová trvat „jen“ dva až 10 milionů let. Potom se začnou kontinenty přesouvat na jih, postupně se spojí a vytvoří nový superkontinent, v mnohém podobný bývalému kontinentu, pokrývajícímu Zemi před třemi sty miliony let, zvanému Pangea.

3) Někde oteplování pomůže, někde uškodí. Na severu bude nejspíš více vody, budou kratší zimy, více lesů.

Do roku 2020 bude celá Evropa čelit zvýšenému riziku přívalových srážek, záplav a povodním po roztátém sněhu. Táním ledovců stoupne hladina moří a oceánů. To se dotkne do roku 2080 každoročně 2,5 milionu Evropanů. Zvýší se spotřeba energie v létě a klesne v zimě.

Příčiny globálního oteplování 1) Zvýšení obsahu oxidu uhličitého v atmosféře. 2) Skleníkové plyny - skleníkový efekt. Skleníkový efekt: je proces, při kterém atmosféra způsobuje ohřívání planety tím, že absorbuje dopadající sluneční záření a zároveň brání jeho zpětnému odrazu do prostoru.

Graf vzrůstajících teplot od roku 1860 do roku 2000

Good luck, our world!