Co nám přinesl LEADER 2009-2013 (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová 20.11.2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Advertisements

Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Seminář SPOV: Podpora rozvoje venkova v ČR , České Budějovice.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. listopad 2013 – červen stručné shrnutí období Lada Nevečeřalová
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
MAS ve Zlínském kraji příprava na období Zlín,
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Zpráva o činnosti sekretariátu MAS – medializace a propagace (bod 8 programu) Valné shromáždění Chotěvice, Evropský zemědělský fond pro rozvoj.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory. Valné shromáždění MAS –  Program:  Přivítání  Plnění úkolů z minulé Valného shromáždění.
Podpořeno dotací poskytnutou Ministerstvem pro místní rozvoj na realizaci projektu Udržitelný rozvoj venkova prostřednictvím místních akčních skupin. Strategie.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Integrovaná strategie území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Jan Balcar.
Podpořeno dotací poskytnutou Ministerstvem pro místní rozvoj na realizaci projektu Udržitelný rozvoj venkova prostřednictvím místních akčních skupin. Místní.
6.Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
INFORMACE O PŘEDBĚŽNÉ ALOKACI V OP Martin Fraško MAS Naděje o.p.s , MOST.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o.p.s. Programový výbor Jan Šída Listopad 2013 – červen 2014.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Střednědobé hodnocení realizace SPL opatření IV.I.2
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ing. Zuzana Nováková Odbor Řídící orgán OP Ministerstvo zemědělství ČR.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o.p.s. Hodnotitelská komise Jaroslav Balcar Listopad 2013 – červen 2014.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
Dotační projekty Vysokého Mýta
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 18:00 Kulturní dům Havlovice.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Stav výzev IROP, OPZ a PRV
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Transkript prezentace:

Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová

Pár čísel z „Království“

Výzvy (2014) vyhlášeno 7 výzev ke sběru projektů (1. výzva září 2009) 2014 (leden) jedna navíc = celkem 8 výzev

VIII. Výzva 2014 Alokace: ,- Kč, F2 (občanská vybavenost) Přijato 5 projektů → vyrovnané hodnocení → Uspěly 3 projekty:  obec Jívka  Vybavení multifunkčního sálu  obec Vlčkovice v Podkrkonoší  Revitalizace hřbitova ve Vlčkovicích v Podkrkonoší  město Pilníkov  Oprava hygienického zázemí sokolovny v Pilníkově - II. etapa

Výzvy (2014) celková alokace na opatření IV.1.2. cca 38 mil. Kč celkem přijato a administrováno 90 projektů celková výše požadovaných dotací cca 63 mil. Kč hodnotitelská komise vybrala 63 projektů SZIF podepsal dohodu o poskytnutí dotace s 62 žadateli → cca 70% úspěšnost

Investice v území MAS KJH dle podepsaných dohod o poskytnutí dotace 62 projektů Celkové investice: cca 63 mil.,- Kč Dotace: cca 38 mil.,-Kč

Investice v území MAS KJH dle podepsaných dohod o poskytnutí dotace → v průměru přes 1 mil. Kč na projekt →cca 60% dotace z celk. inv. 40% vlastní zdroje žadatele → 5 let fyzická realizace projektů → Ø za 1 rok zrealizováno projektů

Srovnání v rámci ČR (OSA IV. LEADER)

MAS v ČR

Co dál? Do nutno podat žádost o proplacení zbývajících projektů Dohlížet po dobu vázanosti projektů na účel (5 let od podání ŽOP) na všechny zrealizované projekty Připravovat se na další období 2015 Přemýšlet nad projektovými záměry Těšit se větší objem peněz a nové příležitosti novém období

( ) → (stav informací k říjnu 2014) MULTIFONDOVOST CLLD bude realizován nejen prostřednictvím Společné zemědělské politiky, ale i v rámci EFRR a ESF. Integrovaný regionální operační program (IROP) OP Životní prostředí (OP ŽP) OP Zaměstnanost (OP Z) Program rozvoje venkova (PRV)

( ) → LEADER - první výzvy v r (stav informací k říjnu 2014) (standardizace, schválení OP EU, schválení strategií) : Vláda schválila podmínky pro vyhlášení výzev z programů podpořených z ESIF před schválením Evropské komise. umožňuje zahájit čerpání z nových programů „Spuštění prvních výzev předpokládám v prvním čtvrtletí příštího roku,“ … řekla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

( ) → KONFERENCE: EVROPSKÉ FONDY : JEDNODUŠE PRO LIDI v Hradci Králové Ministerstvo pro místní rozvoj představí: základní rámec pro čerpání fondů EU v novém programovém období prezentaci Integrovaného operačního programu problematiku veřejných zakázek

Děkuji za pozornost. Lada Nevečeřalová Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o. p. s