Autor  Autorkou knih o Harrym Potterovy je britská spisovatelka Joanne Kathleen Rowlingová.  Narozená v Yate v roce 1965.  Je dvanáctou nejbohohatší.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARRY POTTER.
Advertisements

Eragon Příběh dračích jezdců.
Česká neonatologická společnost Poděbrady 2006
Jakub Šťastný I4.B.  Britská spisovatelka, která se proslavila nejvíce díky sérii knih o Harrym Potterovy  Narozena 31. července 1965  Rodné město.
Příklady citací v textu
A Night with Andersen Noc s Andersenem (ruční posun)
Bradavice Škola čar a kouzel v Bradavicích, zkráceně Bradavice (anglicky Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, zkráceně Hogwarts) je fiktiví¨škola.
Fantasy Harry Potter a Eragon.
Jana Fiedlerová Můj život od 1. roku Něco o mě Narodila jsem se 15. března 1993 v Kutné Hoře A také v tomto městě stále žiji a ještě dlouho žít budu.
EMMA WATSON.
Harry Potter a Tajemná Komnata
Žhavé Pero !Tyto noviny jsou pouze pro MK! 1 Číslo Žhavé Pero !Tyto noviny jsou pouze pro MK! 1 Číslo.
Robert Pattinson. Osobní údaje: Jméno: Robert Thomas Pattinson Přezdívka: Rob Datum narození: 13.květen 1986 (23let) Místo narození: Londýn, Spojené království.
Michael Jackson Heal The World Originál obal alba 1982 to Thriller.
KOUZELNÝ SVĚT NEJEN HARRYHO POTTERA
Současná česká a světová literatura
„Vše o všem“… Vše pro volný čas....
Patronus 8/06 Harry a Ron od Veni (H). Od září se bude učit i o víkendu? Přesně tak, jasnovidectví by nová Trelawney ráda měla o víkendu. Jenže záleží.
Patronus 21/05 Zaslala Cho.
Městská knihovna Havířov Bc. Tereza Kafková
Fantasy literatura pro 2. stupeň ZŠ
Autor: Mgr. Eliška Pitáková
Patronus 9/06 Madam Pomfrey, prof. McGonagallová, prof. Snape od Veni.
Žhavé Pero Číslo 2 Zdarma: 0 gal,- Rozhovor s Bradem Parkerem
Daniel Landa se narodil v Praze. V roce 1990 se oženil s Mirjam Müller, která je původem z Německa. Spolu vychovávají dcery Anastázii (1998)
fantasy literatura pro děti a mládež
Kouzelnický učeň Harry Potter
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Severus Snape od Veni Patronus 15/06. Ricknancon! Sranda musí být! Od HP přes PP do Matrixu! Ano přesně tak. Elrond stáhl Candle (plukovník Brandon) na.
Patronus 11/06 Od Jenny. Profesor Snape (Andrey) Andy svojí roli bere nesmírně vážně. Je bratrem Lucka ale v Řádu to na něm vidět není. Svět HP mu pomáhá.
Materiál slouží při výuce učiva „OSOBNOST“..  Český hokejista  Narozen  Od 18-ti let hraje v NHL  Je jedním z nejúspěšnějších hokejistů.
Stezkami dobrodružství
Život a dílo VY_32_INOVACE_2A4 Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Lenka Fibigerová.
Hlavní postavou je zde Veronika Millerová, která si říká Ronnie. Její rodiče se rozvedou a otec se přestěhuje z New Yorku do malého městečka na pláži.
PROJEKT přechod od myšlenky k činu, který se uskutečňuje na žákovu zodpovědnost a má zcela konkrétní výstup =
J. K. ROWLINGOVÁ - HARRY POTTER
Název školy Základní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektu
Test – Harry Potter Autor: Erika Konečná.
Snape ve svém kabinetu od Patrounus 13/06. Rozhovor s profesorkou Prýtovou 1.Já je vaše nejoblíbenější kouzelná bylina? Asi bych měla říct madragoru,
Joanne Rowlingová (31. července 1965, Yate).
Úvodní č lánek Vítám vás u našich novin.Já Ginny Weasleyová Vám sem budu psát různé novinky. Zde je obsah prvního čísla: Bradavice shánějí studenty a učitele!!!!
1. Brzy přijde den, kdy nás přivítá náš Pán, brzy přijde den, kdy nás přivítá náš Pán, brzy přijde den, kdy nás přivítá náš Pán, haleluja, haleluja, kdy.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_HARRY_POTTER TEMA: Fantastická literatura ČÍSLO PROJEKTU: 1.07/1.4.00/
Harry Potter Knihy které dobyly svět!. Joanne Kathleen Rowlingová ● Narozena ● 1992 – začala psát knihy Harryho Pottera ● Vyhlášena osobností.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_Fantastická literatura-opakování TEMA: Fantastická literatura ČÍSLO PROJEKTU:1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_LITERATURA PRO DĚTI_ VĚDECKOFANTASTICKÁ LITERATURA.
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_16_CJ_DOPLŇKOVÁ ČETBA.
Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti ICT Vzdělávací.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
HARRY POTTER. - Harry Potter je název řady fantasy románů britské spisovatelky J. K. Rowlingové. - Romány zachycují dobrodružství mladého čaroděje, Harryho.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu Tvarosloví - podstatná.
31. července 1965, Skotsko (Velká Británie)
Název školy Základní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektu
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Co možná nevíte aneb 5 zajímavých faktů ze světa literatury
Harry Potter Káťa Fencl (POTTERHEAD)
Tématický celek: Čtenářská gramotnost
Přehled zahraničních dětských spisovatelů a jejich díla
Prezidenti. ¨ Tomáš Garrigue Masaryk *Narození: Hodonín 7.Března 1850 † Lány Narodil se jako prvorozený syn, nejbližší vtah měl k matce Terezii.
PRÓZA S DĚTSKÝM HRDINOU
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VY_32_INOVACE_ČJ.3.19 Anotace
prvá spisovateľka, ktorá sa stala miliardárkou
Otázka za 100 bodů Jak se jmenuje hlavní postava knihy Harry Potter? Harry Potter.
SLOVENSKÁ LITERATÚRA PRE DETI A MLÁDEŽ
Výtah VY_12_INOVACE_Rů_I_33 Název projektu: OP VK
Transkript prezentace:

Autor  Autorkou knih o Harrym Potterovy je britská spisovatelka Joanne Kathleen Rowlingová.  Narozená v Yate v roce  Je dvanáctou nejbohohatší ženou Británie.

1.Harry Potter a Kámen mudrců Vydán v originálu: Harry Potter a Tajemná komnata Vydán v originálu: Harry Potter a Vězeň z Azkabanu Vydán v originálu: Harry Potter a Ohnivý pohár Vydán v originálu: Harry Potter a Fénixův řád Vydán v originálu: Harry Potter a Princ dvojí krve Vydán v originálu: Harry Potter a Relikvie smrti Vydán v originálu: 2007 Harry Potter má 7 dílů:

Děj V den Harryho desátých narozenin, mu sova přinese dopis, se zprávou o přijetí do Bradavic, školy čar a kouzel. Harry je pro něj všechno nové a ničemu nerozumí. Brzy si však najde přátele, kteří mu se vším pomůžou. První díly byli určeny pro menší děti, ale později spíše pro ty starší. Harry se snaží najít a zastavit Lorda Voldemorda, který mu zabil rodiče, když byl ještě malý. Za nedlouho zjistí, že to nebude vůbec jednoduché. Při své cestě zažije spoustu zábavy, dobrodružství ale i strachu a problémů.

Hlavní postavy Daniel Radcliffe – Harry Potter

Emma Watson – Hermiona Grangerová Rupert Grint – Ronald Weasley

Bonnie Wright – Ginny Weasleyová Katie Leung – Cho Changová

Evanna Lynch – Lenka Láskorádová Tom Felton – Draco Malfoy

Michael Gambon- Albus Brumbál Alan Rickman- Severus Snape