Evropská rada zaměstnanců v praxi

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

Kroky k založení ERZ v kostce. Organizační příprava  informovat svůj odborový svaz o úmyslu založit evropskou radu zaměstnanců;  zjistit, zda podnik.
Organizace řízení společnosti
Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
Historie Od roku 1946 jedinými zástupci zaměstnanců - odbory Zákon 144/1946 Sb. o jednotné odborové organizaci –§1 – název ROH Po roce 1989 Zachování principu.
Personální řízení a jeho úloha v podniku
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ. Organizace projektu  Jedná se o optimální uspořádání lidí, věcí a nehmotných složek aktivit do struktur  Jednotlivé složky se uspořádají.
Dozorčí rady pracovišť AV ČR z pohledu právního setkání předsedů a místopředsedů DR 25. dubna 2007.
Strategie OS KOVO v kolektivním vyjednávání Piešťany,
Tíha EFC na našich bedrech – jak ji racionálně rozložit? Jindřich Trejbal – Odbor Evropská unie a mezinárodní vztahy MF, oddělení Koordinace agendy EU.
SWOT Analýza Daniel Vančura.
OMC Pracovní expertní skupina
Instituce EU Evropská rada Rada Evropské unie Evropská komise
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Tento projekt je financován z prostředků Evropské unie Hodnota partnerství SROP 3.3.
Vedení lidí – personalistika v podnicích poskytující služby.
K ČEMU SLOUŽÍ EVROPSKÁ RADA ZAMĚSTNANCŮ? PRÁVNÍ RÁMEC.
Evropská výstavy patentů a vynálezů Konaná u příležitosti Průmyslového veletrhu Ostrava 24. –
1  Růst možností a potenciálu rozsáhlé škály místních aktérů: politické strany, NO, jednotlivci, odbory, MSP, média …  Oblasti výkonu správy: veřejné.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
Evropský podnikatelský konzultační panel - EBTP EBTP je konzultačním nástrojem Evropské komise Umožňuje podnikatelským subjektům sdělit své názory Evropské.
Procesní řízení realizace projektů (praxe)
Organizační struktury, příklady
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí KOORDINACE SLUŽEB V PÉČI O KLIENTA V RT.
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
B. Agenda představenstva - Prosazování Politiky architektury Gesce: Pracovní skupina pro Politiku architektury předseda Dalibor Borák CÍL : Zvýraznění.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Strategie prodeje textilního zboží
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
Kvalita ve vzdělávání - kvalita VŠ. Co je to kvalita? Kvalitou (vzdělávacích procesů, vzdělávacích institucí, vzdělávací soustavy se rozumí žádoucí (optimální)
Moderní personalistika I. BLOK
Evropské rady zaměstnanců. Právní základ Směrnice 94/45/ES z 22. září 1994 o zřízení evropské rady zaměstnanců nebo vytvoření postupu pro informování.
BUDOVÁNÍ SYSTÉMŮ MANAGEMENTU
VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1133Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma:
Právo společností EU PREZENTACE 2015.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Interní audit a Compliance v České pojišťovně | Praha| Peter Štefánik| 1.
KONFERENCE Šance pro děti v ohrožení na Vysočině
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
OPPS ČR-PR Rozdíly v programech přeshraniční spolupráce v rámci Cíle 3 realizovaných v MSK a časté chyby Zpracovala: Ing. Markéta Hluchníková.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Evropská unie. Pojem a význam Evropské unie Definice Evropské unie (dále jen EU) Aktuální počet členů EU Rok vstupu ČR do EU Cíle EU (čtyři základní svobody)
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Proces komitologie Mgr. Ondřej Veselský Ředitel odboru Evropské unie a mezinárodního práva Ministerstvo vnitra.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Final meeting BREF LVOC 4/2016
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Spolek pro budování a implementaci softwarových open-source nástrojů
České Budějovice, červen 2016
LIBERECKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI
11. Evaluace/hodnocení Hodnocení škol, školských zařízení a vzdělávací soustavy vymezuje § 12 zákona 561/2005 Sb. o předškolním , základním, středním,
Ekonomika organizací Cíle organizace.
Zpracovala Ing. Lenka Hřibová, říjen 2017
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Evaluace projektu Martin Zahradník.
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
Role manažerů kvality na odborech MěÚ
Sekce pro práci s členskou základnou OSZSP ČR
Podnikatelská rada Rodinné podniky v ČR Ing. Pavel Vinkler, Ph.D.,
Transkript prezentace:

Evropská rada zaměstnanců v praxi

Obsah dohody definice kterých závodů a podniků se týká složení a počet členů ERZ rozdělení křesel mezi jednotlivé podniky funkční období členů a jejich postavení a ochrana procedura informací a projednání pracovní metody ERZ finanční a materiální zdroje ERZ a jejích členů jazyky, do nichž se tlumočí a překládá způsob šíření informací mezi zaměstnanci délka platnosti dohody a možnost jejího znovuvyjednání

Fungování ERZ přípravné jednání členů ERZ (bez vedení) – obvykle 1 x ročně před zasedáním ERZ zasedání ERZ, kde vedení předkládá informace otázky k projednání – obvykle 1 x ročně šíření získaných informací členy ERZ školení členů ERZ jazyková příprava členů ERZ (pouze v některých ERZ) vzájemná průběžná komunikace mezi členy ERZ (kde je to možné)

Nejčastější problémy členů jazyková bariéra včasnost a kvalita informací pravomoci ERZ agenda jednání

odborů pro vznik a činnost ERZ: ERZ a odbory ERZ pro odbory: zdroj informací platforma pro konzultace platforma pro ovlivnění vývoje v podniku v koordinaci s odbory z dalších zemí, jejichž členové jsou zastoupeni v ERZ toho, aby co nejvíce členů ERZ byli odboráři: ERZ je platformou pro informování zaměstnanců, nikoli managementu usnadňuje to dosahování společných stanovisek odborů pro vznik a činnost ERZ: odbory mohou přinášet expertní stanoviska jsou schopny koordinovat stanoviska významně přispívají k rozšiřování ERZ o členy z nových poboček jsou hlavním motorem při zakládání nových ERZ členství v odborech nebo kontakt s nimi pro člena ERZ: všestranná podpora možnost kontaktu a koordinace s dalšími členy ERZ Význam a důležitost