Autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR. autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Stávající Stanovy ERC byly přijaty Prezidiem ERC v ČR dne 7.6.2005.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Struktura členění (dělení) členských příspěvků (14
Advertisements

Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Stanovy Pionýra změny pro PS od 1.1.
Výroční zpráva o činnosti sekretariátu ERC v roce 2005
HARMONOGRAM DALŠÍCH KROKŮ A ŘÍZENÍ EKS CM 25. června 2013 KONFERENCE VELEHRADSKÝ DŮM CYRILA A METODĚJE Mgr. Milan Filip vedoucí Odboru strategického rozvoje.
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Politický systém. PhDr. Petr Kaniok, Ph.D. „Úvod do institucí EU“ „Předsednictví a Rady…“
Valná hromada PRAHA 27. BŘEZNA 2014
Zpráva o činnosti sekretariátu za rok 2006 zpracovala: Jitka Klubalová, vedoucí tajemnice ERC.
Občanská výchova 9. ročník
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
mimořádná Valná hromada SPŘ Praha 1 Zpráva komise k tvorbě Stanov SPŘ Složení komise: Ing. Jan Doležal Ing. Jaromír Pitaš Ing. Jaroslav Švec.
Dozorčí rady pracovišť AV ČR z pohledu právního setkání předsedů a místopředsedů DR 25. dubna 2007.
VY_32_INOVACE_ 13 Instituce EU I
EU a Česká republika Instituce EU
Změny Statutu RVŠ. Pozice studentského náhradníka - současný stav členství – náhradník není členem Rady Čl. I. Členové Rady a) Do Rady může každá vysoká.
Struktura strany + stanovy Jiří Lameš Předseda klubu Praha 21.
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 –
Historie a práce II. výboru v rámci Valného shromáždění OSN a Valného shromáždění Pražského modelu OSN.
Volby VY_32_INOVACE_29-12 volební systémy.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Okresní sdružení ČUS Tábor
Organizace spojených národů
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE Je nás sedm společných institucí EU. Máme také poradní orgány a další evropské instituce jako sousedy a spolupracovníky.
Autor: Jitka Krausová, ERCValné shromáždění ERC v ČR, 21. října 2005 Ekumenická rada církví v ČR.
ČSK Český svaz kanoistů.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Tato prezentace byla vytvořena
Tři hlavní orgány Evropský parlament - hlas občanů Hans-Gert Pöttering
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Statut a Jednací řád Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce Praha 21. ledna.
(ZOK §132 – 242).  nejpoužívanější forma obchodní společnosti u nás (především u drobných a středních podnikatelů) Způsob založení  Zakladatelskou listinou.
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Evropské projekty & management VÝCHODISKA:  Realita vstupu do EU, rozvoj regionů, potřeba posílení dovedností zaměstnanců a organizací, možnost změny.
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Obec II. obecní zřízení Petr Machala.
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
ORGANIZACE ČK Fortis, sobota , Lelekovice
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
Zpráva o činnosti SK RVŠ 21. zasedání předsednictva RVŠ, 11. prosince 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
ÚSTAVNÍ PRÁVO Prezident republiky JUDr. Petr Čechák, Ph.D.
EVROPSKÁ UNIE.
STÁTNÍ PODNIK.
Kontrola veřejné správy - Nejvyšším kontrolním úřadem - orgány státního zastupitelství - soudy (přehled) Olga Pouperová.
Terciárne vzdelávanie 8. listopadu 2004 KVE Prednáška č. 6.
Hlavní orgány v EU Monika Matysová.
Orgány právnické osoby Jednání za právnickou osobu.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
NÁRODNÍ RADA PRO KVALIFIKACE MŠMT, Legislativní rámec Zákon č. 179/2006 Sb.: § 24 – Rada § 24, odst. 7  Jednací řád Rady  Statut Rady § 23,
SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM. Pojem patří mezi kapitálové společnosti (společníci neřídí přímo společnost, za závazky ručí omezeně s.r.o. je společnost,
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Určeno pro: žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Základy práva Téma: Územně-správní.
Shromáždění delegátů 2015 Jednací řád (úpravy) Jaroslav Majer Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích Hlávkova 23, Přeštice.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Výbor pro národnostní menšiny zastupitelstva Moravskoslezského kraje
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Proces komitologie Mgr. Ondřej Veselský Ředitel odboru Evropské unie a mezinárodního práva Ministerstvo vnitra.
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 –
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Okresní sdružení ČUS Tábor
KONTO ŽIVELNÝCH POHROM
Další vnitrostátní předpisy
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Sociální práce TEĎ a TADY II
Bod č. 7: Částečné zrušení usnesení přijatého na 19
Transkript prezentace:

autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR

autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Stávající Stanovy ERC byly přijaty Prezidiem ERC v ČR dne Nahradily stanovy ERC, které platily od 28. května 2002 Důvody pro změnu Stanov: –Přehlednější organizační struktura ERC –Pevnější vymezení kompetencí –Nový zákon 3/2002 a jeho ustanovení –Žádost některých členských církví na přehodnocení rozhodovacího procesu v ERC

autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Poslání a činnost ERC (3. článek, str. 5) Prohlubovat vědomí závazku jednoty Kristovy církve a umožňovat uskutečňování jednoty ve společném svědectví, praktické spolupráci a vzájemném porozumění Připravovat a konat ekumenické bohoslužby Spolupracovat s nadnárodními ekumenickými organizacemi ve věcech, jež se týkají společného zájmu členských církví

autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Členství v ERC (4. článek, str. 6-7) Plné členství - křesťanské církve, které jsou jako církve registrovány v České republice, pokud souhlasí s věroučnou bází ERC Přidružené členství - křesťanské církve, jimž k plnému členství brání jiné důvody, ale souhlasí s věroučnou bází ERC Pozorovatelé - souhlasí s cíli ERC, ale z z věroučných či jiných důvodů nechtějí či nemohou být plnými nebo přidruženými členy ERC. Pozorovatelé nejsou vázáni bází ERC.

autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Vznik členství O přijetí nových členů rozhoduje Valné shromáždění dvoutřetinovou většinou všech členských církví (= 8 církví) Zánik členství Rozhodnutím Valného shromáždění z důvodu hrubého či soustavného nedodržování stanov ERC. Pro zrušení členství se musí rozhodnout alespoň dvě třetiny všech členských církví (= 8 církví)

autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Pozastavení členství V případě závažných okolností pozastaveno na dobu do vyjasnění situace, nejdéle však na dobu jednoho roku. O pozastavení členství rozhoduje Valné shromáždění dvoutřetinovou většinou všech členských církví (= 8 církví)

autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Valné shromáždění (6. článek str. 7-8) Rozhoduje o zásadních otázkách ERC Projednává a schvaluje výroční zprávu o činnosti ERC, zprávu o výsledku hospodaření a rozpočet (na příští kalendářní rok) jmenovitě i o příspěvcích jednotlivých církví na činnost ERC Volí a odvolává předsedu ERC a jeho dva místopředsedy Volí a odvolává vedoucího tajemníka ERC

autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Valné shromáždění Se koná nejméně jednou ročně Tvoří ho zástupci delegovaní členskými církvemi, nejvíce tři za každou církev, z nichž alespoň jeden musí být laik Valné shromáždění je usnášeníschopné pokud jsou zastoupeny alespoň dvě třetiny členských církví (= 8 církví)

autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Valné shromáždění K právoplatnému rozhodnutí je třeba nadpoloviční většiny všech přítomných delegátů, není li stanoveno jinak dnes (= 29 ) Při rozhodování o záležitostech uvedených v článku 6, odst.1, písm. a) (= Stanovy ERC, členství v ERC, zánik ERC) má každá církev jeden hlas. K rozhodnutí je třeba dvoutřetinové většiny (= 8 církví)

autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Řídící výbor (7. článek, str. 8-9) Tvoří zástupci členských církví, a to církví určený jeden z jejich delegátů pro Valné shromáždění; další jsou jeho náhradníky Se schází nejméně 4x do roka Řídí běžnou činnost Jedná s domácími i zahraničními partnery Zřizuje komise a jmenuje jejich referenty

autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Předsednictvo Prezidia a ŘV (8. článek, str. 9) Tvoří předseda a jeho první a druhý místopředseda Jsou voleni z delegátů Valného shromáždění na 2 roky. Mohou být voleni i opětovně. Každý z nich musí být zástupcem jiné členské církve Předseda zastupuje z titulu své funkce ERC navenek. Může ho zastupovat některý z místopředsedů

autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Ustanovení pro VS a ŘV (9. článek, str. 9) Volí se aklamací (popřípadě tajně – lístky) Každý delegát má právo se zapojit do diskuze Každý delegát má právo na tzv. MINORITNÍ VÓTUM

autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Vedoucí tajemník (10. článek, str. 10) Vyřizuje běžnou agendu ERC, řídí práci sekretariátu a koordinuje činnost jednotlivých komisí Účastní se zasedání Valného shromáždění a Řídícího výboru s hlasem poradním Dbá na řádné hospodaření s prostředky ERC

autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Hospodaření ERC (12. článek, str. 10) Náklady se svou činností hradí ERC v rámci svého rozpočtu, především pak z příspěvků členských církví Rozpočet a výroční zprávu o hospodaření schvaluje Valné shromáždění případně Řídící výbor Hospodaření podléhá kontrole revizní komise

autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR DĚKUJI ZA POZORNOST