XV. celostátní finan č ní konference 29. - 30. 11. 2012, Praha Přínosy meziobecní spolupráce Svazek měst a obcí Krkonoše a formy spolupráce veřejného sektoru.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Podpora meziobecní spolupráce
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Integrovaná strategie území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Kateřina Valdová.
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Příprava na programovací období Teze meziobecní spolupráce Jaromír Jech XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území – Dolní Žandov.
Integrovaná strategie území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Jan Balcar.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Program dnešního setkání OPS ( )
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Regionální rozvoj Krkonoše „Integrované strategie regionálního rozvoje Krkonoše 2014 – 2020“ (s výhledem do roku 2030) Motto regionu: „Krkonoše – jedinečné.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
MAS JIŽNÍ HANÁ Místní Akční Skupina Jižní Haná. Projednání bodu 2 Zpráva o dosavadní činnosti MAS Jižní Haná.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Regionální rozvoj Krkonoše
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje
Závěrečná konference projektu
Moje práce na Broumovsku
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Integrovaná strategie rozvoje regionu Krkonoše Veřejné projednání 2 14
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

XV. celostátní finan č ní konference , Praha Přínosy meziobecní spolupráce Svazek měst a obcí Krkonoše a formy spolupráce veřejného sektoru se soukromým v oblasti cestovního ruchu a regionálního rozvoje Ing. Jan Sobotka předseda Svazku, starosta města Vrchlabí

Krkonoše – svazek měst a obcí 41 členů, v íce jak stálých obyvatel Krkonoše – svazek měst a obcí:  organizace cestovního ruchu, funguje od roku 2000  organizuje, koordinuje a řídí ve spolupráci s dalšími partnery veřejné i privátní sféry cestovní ruch v turistickém regionu Krkonoše  propagace zaměřená na potřeby návštěvníků i trvale žijících obyvatel - region navštíví ročně 6 milionů návštěvníků na české straně, 2 miliony na polské straně

Zaměření vzájemné spolupráce mezi Svazkem, obcemi, podnikateli a všemi aktéry v území  účast na výstavách a veletrzích CR (ČR, Polsko, Německo)  tvorba a distribuce propagačních a informačních materiálů o Krkonoších partnerům Svazku, podnikatelské sféře a obcím  mediální prezentace obcí a podnikatelů  internetová prezentace  mediální servis - soustavná a dlouh. komunikace se sděl. prostředky  spolupráce a spolufinancování celokrkonošských projektů CR („Krkonoše ze sedla kola“, „Krkonoše - lyžařský běžecký ráj“, „Krkonošské cyklobusy“, koordinace 20 informačních center, atd.)  prezentace na akcích: konference, tiskové konference, zahájení sezóny, pracovní cesty starostů, poznávací cesty IC, atd.

Integrovaný přístup - vývoj integrace, inovace integrace, inovace změna klimatu změna klimatu specifická oblast Krkonoše (přeshraniční region, periferie ČR specifická oblast Krkonoše (přeshraniční region, periferie ČR i krajů, pracující v oblasti průmyslu a cestovním ruchu, atd.) i krajů, pracující v oblasti průmyslu a cestovním ruchu, atd.) nutnost územní spolupráce v území - zájem ze strany obcí nutnost územní spolupráce v území - zájem ze strany obcí a podnikatelů a podnikatelů komunikace v území: komunikace v území: obce, města, KRNAP, MAS, ministerstva, kraje, ČSTV, obce, města, KRNAP, MAS, ministerstva, kraje, ČSTV, CzechInvest, hospodářské komory, úřady práce, podnikatelské CzechInvest, hospodářské komory, úřady práce, podnikatelské subjekty, subjekty poskytující služby, partneři, svazky, atd. subjekty, subjekty poskytující služby, partneři, svazky, atd. SESTAVENÍ PRIORIT PRO BUDOUCÍ SESTAVENÍ PRIORIT PRO BUDOUCÍ PLÁNOVACÍ OBDOBÍ PLÁNOVACÍ OBDOBÍ

Řešené území

Pilíře regionu Správa regionu - „Dobře spravovaný region“ Infrastruktura a vybavenost - „Vybavený region“ Životní prostředí a přírodní zdroje - „Zelený region“ Hospodářství - „Tvůrčí region“ Cestovní ruch - „Turistický region“ UDRŽENÍ TRVALE ŽIJÍCÍCH OBYVATEL V REGIONU

Proces tvorby analýzy, strategie Pracovní skupina dobrovolníků pro rozvoj regionu Krkonoše.eu Jednání se všemi subjekty v regionu Krkonoše – cíl seznámení se záměrem Žádosti o finanční příspěvky na zpracování regionální analýzy a strategie (KHK, LBK, SMO ČR, MŽP, atd.) Výzva ke zpracování „Integrované strategie rozvoje regionu Krkonoše“ Jednání s polskými zástupci v regionu Krkonoše – města, obce, svazek, hospodářské komory, agentury, atd. (seznámení, spolupráce) „Krkonošská výzva 2012“ – žádost o podporu regionu „Krkonošský apel“ – výzva k dostavbě komunikace D11/S3, společný dokument s Poláky

Integrovaná strategie rozvoje regionu Krkonoše  Řídící skupina k ISRRK – pravidelné schůzky  Zpracování: - analytická část 4 – 11/2012, strategická část 12/2012 – 3/ analytická část 4 – 11/2012, strategická část 12/2012 – 3/ konkrétní priority do budoucna - konkrétní priority do budoucna - způsob naplnění cílů - způsob naplnění cílů - systém spolupráce, atd. - systém spolupráce, atd.  Zapracování dokumentů - strategické dokumenty Svazku (Vize Krkonoše 2050, Program rozvoje cestovního ruchu, atd.), strategické Krkonoše 2050, Program rozvoje cestovního ruchu, atd.), strategické dokumenty KHK a LBK, Krkonošská výzva 2012, Krkonošský apel, atd. dokumenty KHK a LBK, Krkonošská výzva 2012, Krkonošský apel, atd.  Veřejné projednání ISRRK Vrchlabí + prezentace webu + prezentace webu

Integrovaná strategie rozvoje regionu Krkonoše  Soulad s dokumenty EU  Podklad pro čerpání dotací v budoucím plánovacím období  Soulad zájmů obcí a měst, podpora zájmů obcí, komunitně místně vedený rozvoj  Koordinace aktivit v území  Systémovost v regionu, integrovanost  Spolupráce v regionu – podmínka pro čerpání dotací (zamezení duplicitnímu čerpání a neefektivnímu využívání finančních prostředků)  Konzultace s ministerstvy, kraji a s dalšími veřejnými institucemi – zpětná vazba do regionu, národní úroveň  Využití: konkrétní body, široké pojetí, užití pro celý region

Příklad dobré praxe  Smart Region ve Vrchlabí – pilotní projekt společnosti ČEZ

Děkuji vám za pozornost! Kontakt: Krkonoše – svazek měst a obcí, Vrchlabí, Zámek 1 Ing. Jan Sobotka Telefon: KRKONOŠE svazek měst a obcí