MANAGEMENT - VŽ1 M A N A G E M E N T 1. cvičení. MANAGEMENT - VŽ2 ROLE MANAŽERŮ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Personální řízení v malých podnicích
Advertisements

managementu znalostí podle
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
Vlivy vnějšího a vnitřního prostředí
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Analýza pracovního místa Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ. Organizace projektu  Jedná se o optimální uspořádání lidí, věcí a nehmotných složek aktivit do struktur  Jednotlivé složky se uspořádají.
Tereza Podaná Lucie Řeřábková
1 Týmová práce TYMP 2/ C3 Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ a personální činnosti
Podnikatelské organizace (firmy, podniky, popř. jejich dílčí části) tvoří součást sociálně ekonomické struktury společnosti. Z tohoto hlediska je pro.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
MANAGEMENT - Pojetí managementu
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
Co je to: podnikové řízení?
Pracovní skupina Pracovní skupinu tvoří určitý počet osob na jednom pracovišti, kteří jsou spjatí společnou činností, vnitřní strukturou sociálních pozic.
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_03_MANAŽER_P2.
Vykonavatelé ŘLZ v organizaci
4. Motivace 4.1 motivační koncepce 4.2 ovlivňování 4.3 dokumentace
Personální management
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Supervize v rámci sociální práce Specifické metody SP LS 2014 Specifické metody SP LS 2014.
(komentovaný přehled)
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_STYLY.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
1.Obsah marketingového řízení
Systémy řízení jakosti - úvodní cvičení
Týmové dovednosti 2 Marie Blahutková. Tým – základ dobré spolupráce Neustálý růst týmů a jejich výkonnosti Zlepšování klíčových postupů Schopnost efektivně.
Rozhodovací procesy.
Projektová výuka. Úspěch projektu je závislý na dobrém naplánování a dobrém řízení v poměru 8:2.
Poradenství v obecném řízení
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_VZNIK.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
MANAGEMENT - Pojetí managementu
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
Eva Dufková, Jan Matyáš VSRR, 3.ročník
1 Týmová práce TYMP 2/ C5 Styly vedení lidí. Odlišnosti vedení v jednotlivých fázích vývoje. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH.
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
MAnagement.
Přednáška č.1 Školský management Mgr. Jana Kratochvílová.
Management.
Didaktické metody Androdidaktika.
6. Profesní kompetence jako pracovní způsobilost Dagmar Svobodová.
Personální plán pro podnikatelský plán
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
Management v NO Význam pojmu management: řízení (označení funkce) řídící pracovníci vědní disciplína, předmět studia.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ T.G. MASARYKA 4 Ekonomika podniku.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Autorita Schopnost získat si respekt podřízených. Rozlišujeme formální, neformální a odbornou autoritu Autoritativní styl řízení Styl řízení založený.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Management a řízení hotelu Název vyučovací oblasti:Managerské funkce Ročník / obor studia:IV.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Management a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Manager a jeho profese Ročník / obor studia:IV.
Osobnost člověka SPOLEČENSKÁ VÝCHOVA 3
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Společenská odpovědnost a školy
Osobní management – modul č.4
Ekonomika malých a středních podniků
Management. Management Management Způsoby a metody řízení podnikatelských i nepodnikatelských celků tak, aby dosahovaly určených cílů Společenská věda.
Didaktické metody Androdidaktika.
Management a řízení hotelu
Mezioborový přístup v SP východiska, podmínky, metody
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
Transkript prezentace:

MANAGEMENT - VŽ1 M A N A G E M E N T 1. cvičení

MANAGEMENT - VŽ2 ROLE MANAŽERŮ

MANAGEMENT - VŽ3 Role manažerů Pro práci manažera jsou potřebné specifické vlastnosti a schopnosti, které odlišují manažera od jiných profesí. Projevuje se to i v nárocích na pozitivní myšlení, které vidí nové možnosti v každé příležitosti a neustále aktivuje všechny účastníky procesu řízení.

MANAGEMENT - VŽ4 Role manažerů Manažer nevystačí jen s odbornou specializací. Prvotřídní odborník na určitou práci se nemusí stát vynikajícím manažerem, protože nesplňuje požadavek komplexního pohledu a specifických vlastností, získaných jednak vrozeně, jednak zvláštním výcvikem.

MANAGEMENT - VŽ5 Role manažerů V souboru lze všeobecné předpoklady pro manažery na všech stupních řízení vyjádřit dovednostmi : odbornými (např. znalost zásad managementu, rozhodovací schopnost, celková odpovědnost, schopnost anticipace, koordinační předpoklady, rychlost a pružnost v jednání apod.); sociálními (např. vnímání atmosféry a porozumění, komunikace, reakce na problémy spolupracovníků a zvládání konfliktů, princip spravedlnosti, motivování a účelná participace pracovníků při řešení úkolu, manažerská etika); koncepčními (např. tvořivé myšlení, souhrnné hodnocení výsledků analýz a vyvození závěrů, řízení v souvislostech, předvídání, formulace vize, mise (poslání) a cílů).

MANAGEMENT - VŽ6 Role manažerů 1. Základní role Role reprezentační : Jedná jako legální a symbolický představitel a plní sociální, ceremoniální a zákonné povinnosti. Role vedení : Motivuje, vychovává a vede podřízené. Role styčná : Udržuje síť kontaktů a informačních zdrojů s významnými představiteli relevantního okolí. Role monitorovací : Vyhledává a získává informace potřebné pro porozumění organizaci a jejímu okolí. Role informátora : Předává informace týmu vrcholových manažerů a jiným významným pracovníkům podniku. Role mluvčího : Předává informace klíčovým skupinám a lidem v relevantním okolí.

MANAGEMENT - VŽ7 Role manažerů 1. Základní role Role podnikatelská : Komplexně hodnotí podnik a jeho okolí a projekty zdokonalení výrobků, procesů a struktur. Role zvládání problémů : Iniciuje a řídí nápravné akce v době nesnází nebo krizí. Role rozvrhování zdrojů : Přiděluje zdroje společnosti rozhodnutím nebo schválením. Role prostředníka : (vyjednavače) Zastupuje podnik při jednáních o významných dohodách.

MANAGEMENT - VŽ8 Proces strategického managementu Vrcholový manažer musí z pozice své legitimní moci iniciovat a řídit proces strategického managementu.

MANAGEMENT - VŽ9 Specifikuje poslání podniku, vymezuje jeho cíle a formuluje vhodné strategie a politiky v dlouhodobém výhledu. Proces strategického managementu