Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Osobnost člověka SPOLEČENSKÁ VÝCHOVA 3

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Osobnost člověka SPOLEČENSKÁ VÝCHOVA 3"— Transkript prezentace:

1 Osobnost člověka SPOLEČENSKÁ VÝCHOVA 3
Profil pracovníka v gastronomickém provozu. 3

2 A. Profil pracovníka v gastronomickém provozu
Osobnost člověka Výchova je chápána jako komplexní příprava člověka pro život, to znamená pro plnění sociálních rolí, do nichž člověk během svého života bude vstupovat. A. Profil pracovníka v gastronomickém provozu Co to je? Jedná se o přesné vymezení nároků a požadavků na dané profese kuchař, číšník, servírka, … Co to vyžaduje? nároky na určité psychické funkce (pozornost, vnímání, paměť...) specifické osobnostní rysy (odolnost vůči zátěži, spolehlivost...)

3 A. Profil pracovníka v gastronomickém provozu
Co to představuje? počáteční nebo základní pracovní odbornost člověka Co to potom vymezuje? konkrétní zařazení pracovníka v organizační struktuře pracovišť podniku Co k tomu potřebujeme? KOMPETENCE = cílový stav ve vývoji pracovní způsobilosti a kvalifikace pracovníka Souhrn vědomostí o oboru zafixovaných ve vědomí uživatele, které ho činí schopným užívat získané vědomosti, dovednosti a návyky v konkrétních situacích.

4 A. Profil pracovníka v gastronomickém provozu
Co kompetence vyjadřují? daný pracovník je na svém místě optimální stav jeho uplatnění v podniku Jak je získáváme? pracovní způsobilost kvalifikace kompetence Jaký je profil pracovníka? jaké musí splňovat požadavky?

5 A. Profil pracovníka v gastronomickém provozu
SHRNUTÍ Jaké předpoklady musí splňovat pracovník v gastronomickém provozu? Zapište je: odborné předpoklady schopnost učit se novým věcem fyzická zdatnost psychická odolnost specifické osobnostní rysy


Stáhnout ppt "Osobnost člověka SPOLEČENSKÁ VÝCHOVA 3"

Podobné prezentace


Reklamy Google