Personální management

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy správních činností
Advertisements

III. výroční kongres poskytovatelů sociálních služeb ČR
Dita Pelantová Šárka Lukešová 3.VSRR
TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_10.
M A N A G E M E N T 3 Akad. rok 2009/2010, Letní semestr
KONTROLA zpracovala: Ing. Jaroslava Teuberová Náchod, dne
Management Ing. Jan Pivoňka.
Registrační číslo projektu: VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_11
Ing. Miroslav Pivovarčík, MBA
Pracovněprávní vztahy v organizaci
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Analýza pracovního místa Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ. Organizace projektu  Jedná se o optimální uspořádání lidí, věcí a nehmotných složek aktivit do struktur  Jednotlivé složky se uspořádají.
Tereza Podaná Lucie Řeřábková
1 Týmová práce TYMP 2/ C3 Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ a personální činnosti
Základy managementu Řízení lidí Ing. Ivana Pražanová
Hodnocení škol a školských zařízení
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
Vlastní hodnocení školy
Řídící struktury v organizaci
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Řízení kolektivu.
Management  Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti  Tento název může také označovat skupinu vedoucích.
MANAGEMENT - VŽ1 M A N A G E M E N T 1. cvičení. MANAGEMENT - VŽ2 ROLE MANAŽERŮ.
Podniková ekonomika Personální činnost.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_15.
Zkušenosti se zavedením hodnocení zaměstnanců Vetropack Moravia Glass a.s. Kyjov Ing. Křižková Lenka Vedoucí mezd a personalistiky Ostrava
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
Aktivita č. 6 Návrh a zavedení systému řízení kvality Workshop Výsledky analytického šetření.
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Systém hodnocení v ČSOB
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_STYLY.
vlastní hodnocení školy
2008/2009 REPORTING Tereza Mulačová Česká zemědělská univerzita v Praze Tereza Řezníčková Provozně ekonomická fakulta Marek Tláskal obor Veřejná správa.
Systémy řízení jakosti - úvodní cvičení
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_
Týmové dovednosti 2 Marie Blahutková. Tým – základ dobré spolupráce Neustálý růst týmů a jejich výkonnosti Zlepšování klíčových postupů Schopnost efektivně.
Sociální podnikání Standardy sociálního podnikání.
Rozhodovací procesy.
SYSTÉM PLÁNŮ A ROZPOČTŮ V PODNIKU
Řídící struktury, malé a velké organizace
Definice managementu.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
BUDOVÁNÍ SYSTÉMŮ MANAGEMENTU
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Styl vedení, komunikace, týmová práce
Management.
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
Personální plán pro podnikatelský plán
Řízení a plánování kariéry
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Působnost Ministerstva spravedlnosti a správa státního zastupitelství JUDr. Jaroslav Picha.
Autorita Schopnost získat si respekt podřízených. Rozlišujeme formální, neformální a odbornou autoritu Autoritativní styl řízení Styl řízení založený.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Management a řízení hotelu Název vyučovací oblasti:Organizační struktury Ročník / obor studia:IV.
STŘEDNÍ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA CESTOVNÍHO RUCHU, SENOVÁŽNÉ NÁMĚSTÍ 12, ČESKÉ BUDĚJOVICE Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Management a řízení hotelu
Ing. Veronika Dostálková MBA
Rozhodování jako manažerská funkce
Kontrola. Kontrola Kontrola Kontrola je proces sledování reality, zjišťování, zda se vyvíjí žádoucím směrem, rozbor příčin případných odchylek a přijetí.
VOLBA STYLU ROZHODOVÁNÍ
Vzdělávaní a stanovení cílů ÚOS
Ing. Veronika Dostálková MBA
Management a řízení hotelu
Vzdělávaní a stanovení cílů ÚOS
Management Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti Tento název může také označovat skupinu vedoucích pracovníků.
Transkript prezentace:

Personální management Techniky a styly vedení pracovníků

Styly vedení

Styly vedení Autokratický zaměřený na výkon malý prostor pro samostatné rozhodování a jednání výhoda = rychlost rozhodování nevýhoda = potlačení vlastní iniciativy

Styly vedení Demokratický berou se v úvahu přání a návrhy všech členů skupiny participace na rozhodování výhoda = růst morálky skupiny, vyšší kvalita rozhodování nevýhoda = prodloužení rozhodovacího procesu

Styly vedení Liberální nejsou kladeny téměř žádné požadavky nedochází ke kontrole plnění cílů nevýhoda = ve skupině převládá nejistota a chaos, malá efektivita společné práce

Techniky vedení pracovníků směřují k tomu, aby: se manažeři zbavili rutinních činností podřízení pracovníci tvořivě a samostatně řešili a plnili požadované úkoly využívali své schopnosti a dovednosti ve prospěch rozvoje organizace

Techniky orientované na delegování pravomocí nadřízený předává podřízenému pracovníkovi pravomoc ke splnění úkolu avšak odpovědnost mu zůstává Způsoby delegování pevné (co má udělat, jak to má udělat a kdy má předložit výsledky) volné (vymezují cíle a termín předložení výsledků)

Techniky orientované na delegování pravomocí Formy řízení řízení podle výjimek (odchylek) podřízený mí právo rozhodovat o věcech, ke kterým jsou dána pravidla, o vyjímkách rozhoduje vedoucí řízení delegováním úkolů úkoly , které se opakují, stanovení cíle a termínu řešení výhoda – rozvoj a samostatnost podřízených nevýhoda – vedoucí nemá informace o průběhu práce

Techniky orientované na cíle a výsledky techniky stanoví určité cíle , které má řídící pracovník v určitém období (měsíc, čtvrtletí, pololetí, rok) na svém pracovním úseku dosáhnout stupeň splnění cílů je základem pro hodnocení pracovníka v daném období a kriteriem pro stanovení jeho platu (prémie, podílu na zisku aj.)

Techniky orientované na cíle a výsledky Předpokladem pro úspěšné uplatnění těchto technik je: podrobné plánování pravidelná kontrola plnění plánu zavedení tohoto systému na všech řídících stupních organizace

Techniky orientované na cíle a výsledky Vychází z poznatku, že výkonnost pracovníků je vyšší jestliže: lidé mají jasně formulované specifické cíle a hodnotí se podle jejich plnění lidé ochotněji plní vlastní cíle, jestliže si je stanovili na základě jednání a dohody s nadřízeným hodnocení vedoucích pracovníků je stupeň plnění jejich cílů a slouží k řízení jejich pracovní kariéry