Tento projekt je financován z prostředků Evropské unie Hodnota partnerství SROP 3.3.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Markéta Kadlecová: Evropské sítě NNO Evropské sítě NNO Zapojení českých sítí do nich Markéta Kadlecová Síťování nejen genderových NNO 24. ledna 2008.
Advertisements

Organizace řízení společnosti
Psaní grantových žádostí
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
Martina Pastuchová klinický psycholog a terapeut, supervizor
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ. Organizace projektu  Jedná se o optimální uspořádání lidí, věcí a nehmotných složek aktivit do struktur  Jednotlivé složky se uspořádají.
Tereza Podaná Lucie Řeřábková
©AIT, Metoda logického rámce Jan Havlík, AIT Odborná skupina pro predikci a optimalizaci projektů.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Sektorové dohody Ing. Zdeněk Liška generální ředitel Svazu průmyslu a dopravy České republiky.
Běžné chyby při řízení procesů PPP Maarten Groothuis.
Jak vybudovat úspěšnou zahraniční spolupráci II. Motto: Na ´družbu´ si již nehrajeme … Workshop IV.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Příprava projektu v praxi Shrnutí Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Brno 2009.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
Personální management
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
MANAGEMENT - VŽ1 M A N A G E M E N T 1. cvičení. MANAGEMENT - VŽ2 ROLE MANAŽERŮ.
PER – Burgetová Zuzana.  Jak vybrat vedoucího týmu.  Profil vedoucího týmu  Složení týmu  Co vede ke špičkovému výkonu týmu  Rozdíl mezi skupinou.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí
1 Týmová práce TYMP 1/ C1 Význam týmové práce. Tým a skupina. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV.
Sociální vztahy Percepce a komunikace Sociální a masová komunikace Interakce Interpersonální vztahy Sociální vztahy.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Co je Technologická platforma (TP)? V evropském hospodářském prostoru vznikají.
Evropské projekty & management VÝCHODISKA:  Realita vstupu do EU, rozvoj regionů, potřeba posílení dovedností zaměstnanců a organizací, možnost změny.
CCO JE PARTNERSTVÍ  PARTNERSTVÍ A SOV  PARTNERSTVÍ A BUDOUCNOST Ing. Zdeňka Škarková.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
1 OD PROJEKTOVÉHO ZÁMĚRU KE KVALITNĚ PŘIPRAVENÉ AKCI 3 témata a) Přehled požadavků financující instituce b) Fáze přípravy akce c) Kritéria úspěšnosti akce.
Praktické rady a zkušenosti jak vytvořit RP, jak připravit program RP Eva Bosáková Národní kancelář EQUAL.
Sociální diferenciace
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Multidisciplinární spolupráce ve zdravotnictví (MS)
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
Styl vedení, komunikace, týmová práce
Podnikání a kulturní odlišnosti Úvodní seminář podzim 2008 Boris Janča
Manager nebo leader? Management je pozice
Veřejné kampaně Petr Machálek. Co obsahuje správná kampaň? vytčený cíl strategii a taktiku soustavné a proaktivní úsilí plánovitý postup k cíli, krok.
Teambuilding - úvod Doc.PaedDr.Marie Blahutková Ph.D. Fakulta sportovních studií Katedra společenských věd ve sportu.
Teambuilding 2 Posouzení potřeby Podávání zpětné vazby
Nízkonákladový mezinárodní projekt spolupráce Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblastí.
Autorita Schopnost získat si respekt podřízených. Rozlišujeme formální, neformální a odbornou autoritu Autoritativní styl řízení Styl řízení založený.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Konflikt  Náročná situace, střetnutí protichůdných sil na cestě k cíli.  Situace, v níž je nutno vybrat z určitých variant či alternativ  Do konfliktu.
Principy KPSS Zlín Co KPSS přineslo do procesu plánování důraz na aktivní roli uživatelů sociálních služeb a zastoupení jejich zájmů v procesu.
Ekonomika malých a středních podniků
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Priority Poslaneckého klubu ELS-ED na období
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Rozkrývání vlastnických struktur a skutečných majitelů
Týmová spolupráce při vedení zájmových činností
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Úloha facilitace při budování partnerství
Název společnosti Obchodní plán.
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Vztahy mezi lidmi Percepce a komunikace Sociální a masová komunikace
Probační a mediační služby výjezdní zasedání RVPK Příbram
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Prezentace obchodního plánu
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
PESCO vs. EDF: projekty rozvoje schopností
Transkript prezentace:

Tento projekt je financován z prostředků Evropské unie Hodnota partnerství SROP 3.3.

2 Co je hlavní vlastností partnerství? Hlavní vlastností je, že „partneři chtějí dosáhnout něčeho, čeho by sami dosáhnout nemohli, spojením dovedností a dalších zdrojů. Aby se jim to podařilo, musí mít společné cíle a způsob spolupráce, jak tyto ambice realizovat. K tomu je zapotřebí dlouhodobý formální svazek nebo krátkodobá dohoda“.

3 Přínosy a příležitosti  Docílit stavu, kdy jedna plus jedna je více než dvě – sdílení idejí a zdrojů ke společným cílům.  Získání přístupu k dovednostem jiných.  Vzájemná podpora udržuje nadšení a zápal pro věc.  Učení se z odlišného pohledu na věc, z perspektivy jiných.  Schopnost zajistit financování, aby partnerství fungovalo.  Příležitost oslovit širší obec.

4 Překážky a problémy  Podezíravost vůči ostatním. Nedostatek důvěry.  Obavy ze ztráty vlastní identity.  Nepřijatelná nerovnováha moci a řízení.  Neschopnost uznat jiné typy osobností a způsoby komunikace.  Nevyjasněné úlohy, odpovědnosti a vedení.  Nejasnosti týkající se povahy a stylu účasti – zastoupení či účast.  Čas nutný pro budování vztahů a tvorbu reálných plánů.

5 Tři pohledy na partnerství  „Obor“, ve kterém partnerství působí… projekty a financování nutné k dosažení cílů.  Struktura poutající partnery k sobě, vyjádřená v ustavujícím dokumentu, dohodě, na jednáních a v postupech.  Zúčastněné osoby. Příliš často zapomínáme, že se lidé liší typem osobnosti a oblíbenými způsoby komunikace a práce.

6 Životní cyklus partnerství  Iniciativa  Zahájení  Realizace  Průběžné sledování – či ukončení

7 Tipy pro účast v partnerstvích  Musíte jasně vědět, co od partnerství očekáváte.  Ověřte nabízenou míru vlivu.  Zjistěte, kdo řídí finance a kdo rozhoduje.  Nebuďte symbolickým zástupcem.  Neakceptujte výbory jako jediné řešení věcí.  Hledejte spojence – budujte vztahy.  Vžijte se do kůže ostatních – pomozte jim získat, co chtějí.  Požadujte, aby v partnerství probíhala komunikace, která je srozumitelná.  Budujte si vlastní okruh osob a důvěryhodnost.  Buďte čestní – budujte si důvěru.

8 Problémy  Odpovědnost  Přidaná hodnota  Důvěra  Řízení  Dodávky  Očekávání  Učení se  Vlastnictví  Účast  Moc  Zastoupení  Zdroje  Struktura  Časový plán  Důvěra  Hodnoty

9 Klíčové otázky  Kompatibilní cíle  Ochota spolupracovat  Společné hodnoty  Doplňující se dovednosti  Rovnoměrně rozdělené riziko v projektu  Účinná komunikace  Rozhodování ve spolupráci

10 Vlastnosti neúspěšných partnerství  Nevyřešené střety klíčových zájmů  Nestanoven jasný cíl  Nereálné cíle či termíny  Klíčové zainteresované či rozhodující osoby nezahrnuty, případně účast odmítly  Ne všichni účastníci mají z partnerství přínos  Partnerství není rovné – některé subjekty mají neúměrně vyšší moc než jiné  Partnerství není nutné, protože by cílů byl schopen dosáhnout jediný subjekt  Finanční a časové závazky převažují nad potenciálními přínosy  Někteří členové nesouhlasí s požadovanými závazky  Existuje základní hodnotový konflikt a není prostor pro jednání