Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak vybudovat úspěšnou zahraniční spolupráci II. Motto: Na ´družbu´ si již nehrajeme … Workshop IV.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak vybudovat úspěšnou zahraniční spolupráci II. Motto: Na ´družbu´ si již nehrajeme … Workshop IV."— Transkript prezentace:

1 Jak vybudovat úspěšnou zahraniční spolupráci II. Motto: Na ´družbu´ si již nehrajeme … Workshop IV.

2 Jak vybudovat úspěšnou zahraniční spolupráci II.  Zapojení veřejnosti, občanů a dalších partnerů  Komunikace s vedením města, občany, partnerskými městy, médii apod.  Jak udržet partnerství živé? Je lepší krátkodobé nebo dlouhodobé partnerství? Workshop IV.

3

4 Zapojení veřejnosti, občanů a dalších partnerů Workshop IV. participace veřejnosti při jednáních o navázání spolupráce rozvoj spolupráce na bázi zapojení veřejnosti do jednotlivých programů s důrazem na dobrovolnost podpora ze strany města pro jednotlivce či subjekty zapojené do rozvíjení partnerství vzájemný kontakt veřejnosti partnerských měst

5 Téma k diskuzi Byli byste ochotni vložit do podpory rozvoje spolupráce i Vaše osobní volno, finanční prostředky i část soukromí. Jestliže ano, ve kterých oblastech a v jakém rozsahu? Pozvali byste do Vaší domácnosti na soukromou návštěvu zástupce partnerského města z Francie arabského původu? Jak uvedené pozvání prodiskutujete s Vaším partnerem(kou)? Využívá i vaše město ve větší míře zapojení dobrovolných aktivit při zajištění mezinárodní spolupráce ?

6 Komunikace s vedením města, občany, partnerskými městy, médii apod. Workshop IV. způsob komunikace v rámci města vycházející z vnitřních kompetencí projednání programů na příští období se zástupci partnerského města hierarchie rozhodování o návrzích budoucích programů a naplňování záměrů komunikace s partnerským městem či zahraničním partnerem v průběhu roku vysvětlování důležitosti partnerství či zahraniční spolupráce veřejnosti informování médií o partnerské či zahraniční spolupráci

7 Modelová situace Šest zástupců Vaší municipality absolvovalo reciproční pracovní pobyt v partnerském městě ve Francii. Program byl zaměřen na jednotlivé oblasti činnosti úřadu partnerského města obdobné těm, jež mají v kompetenci jednotliví členové delegace. Veškeré náklady s pobytem pokryla francouzská strana, z rozpočtu Vašeho města byly hrazeny letenky na nízkonákladový let a kapesné. Příští rok k vám přicestují Francouzi a role včetně financování se vymění. Místní sdělovací prostředky však zpochybnily nezbytnost návštěvy, žádají zdůvodnění jejího konání, výběru účastníků a neúměrných nákladů, zejména s odkazem na nepříznivý vývoj příjmové strany rozpočtu města. S ostrými vyjádřeními se samozřejmě přidala i opozice v zastupitelstvu. Pokuste se pro místní noviny připravit krátké písemné vyjádření k celé věci.

8 Jak udržet partnerství živé? Je lepší krátkodobé nebo dlouhodobé partnerství? Workshop IV. zájem ze strany vedení partnerských měst úspěšná realizace společných programů, prokazujících prospěšnost a životaschopnost partnerství zapojení veřejnosti do programů spolupráce osobní vazby pro upevňování partnerství syndrom ´vyhoření´ volba krátkodobého či dlouhodobého partnerství

9 Téma k diskuzi Vaši municipalitu osloví město ze zahraničí. V rámci jednoho z dotačních programů potřebuje vaší spoluúčast pro realizaci projektu v oblasti průmyslového dědictví. Záměr je pro vás výhodný a proto přistoupíte ke smluvní krátkodobé spolupráci. Ta je nadstandardně pozitivní, města naleznou společnou řeč i v jiných oblastech. Od vašeho partnera asi proto přichází nabídka na uzavření oficiální dlouhodobé spolupráce. Vy však máte již tři partnerská města, i když s jedním z nich se jedná o přátelství víceméně formální. Jak zareagujete?

10 Děkuji za pozornost Zdeněk Slepička Statutární město Kladno


Stáhnout ppt "Jak vybudovat úspěšnou zahraniční spolupráci II. Motto: Na ´družbu´ si již nehrajeme … Workshop IV."

Podobné prezentace


Reklamy Google