Události narození Ježíše Krista Více očima Vyškov 21.12.2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum pro katechezi, Prosíme Boha, aby se jeho láskyplný plán plně uskutečňoval na zemi, tak jak se to děje v nebi a aby se naše vůle sjednocovala.
Advertisements

Jen se dívej na ptáčky 1. Jen se dívej na ptáčky, jejich přání Bůh zná, ty jsi víc, nežli oni, říká Pán. Ref: Nezoufej, neboť tvůj život má ve svých rukou.
1. Pojď k Pánu dnes, když volno ti dáno, | pojď, dokud Ježíš Spasitel tě zve, | přijmi to štěstí, jež dnes ti přáno, | když tebe volá do blízkosti své!
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
BIBLICKÝ RŮŽENEC radostná tajemství
Člověk náhle zemřel... Najednou uviděl, jak se k němu blíží Bůh - s kufrem v pravici. -Synu, přišel čas, musíme jít... Člověk se zeptal: - Proč tak.
11. Jakub lstí dostává prvorozenecké požehnání
Integrita bezúhonnost
Únor 2009 „Když někdo přichází ke mně a neklade svého otce, svou matku, ženu, děti, bratry a sestry – ano i sám sebe – až na druhé místo, nemůže být.
Jedinečný Ježíš Velikost člověka se dá určit podle toho, co za sebou zanechal a zda přivedl druhé k tomu, aby uvažovali nově, a dal impuls, který ho přetrval...
Něco Ti vadí? Máš nějaký problém…?
Chceš vidět zázraky - vyzývej lidi k proměně života Dobře položená výzva proměňuje život.
Já i dům můj budeme sloužit Hospodinu - Jozue 24:15.
Ahoj všichni, jen vám chci říci, věřte či nevěřte, splnilo se mi přání, které jsem měl, a znám další lidi, kterým se to též splnilo, takže nic neztratíte.
AJ, DNES V BETLÉMĚ, AJ, DNES V BETLÉMĚ VESELÁ NOVINA,
Jirka Pospíšil, AC Vyškov, POSLÁNÍ CÍRKVE A KŘESŤANŮ Jirka Pospíšil, AC Vyškov,
Pošli toto srdíčko každému, koho bys v roce 2010 nechtěla ztratit.
Pošli toto srdce všem, které nechceš v roce 2010 ztratit,
Kolja 9.
“13 rad do života".
Svatí jako duchovní vůdcové modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jaký dar obdržel Samson od Hospodina? SÍLU 2. Kdo nyní ohrožoval Izraelity? PELIŠTEJCI (FILIŠTÍNI) 3. Do koho se.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
25. Jakub přišel s celou rodinou do Egypta a setkal se se svým synem Josefem.
V ODA A JEJÍ ŽEHNÁNÍ Voda má pro život člověka mnoho významů, především umožňuje život a očišťuje.
A ty, Betléme efratský, ačkoli jsi nejmenší mezi judskými rody, z tebe mi vzejde ten, jenž bude vládcem v Izraeli, jehož původ je odpradávna, ode dnů.
Jesličky. Hra Jesličky..A jak to vlastně bylo??? Pár lidi s Orlové a Osrtavy se jednou rozhodly, že secvičí nějaké to divadlo:-).A jak tak čas běžel,děti.
Ty musíš jít 1. Ty musíš jít tam do údolí, samoten jít, ač nemáš sil. Všemocný vládce nedovolí, aby tě přítel zastoupil. 1. Ty musíš jít tam do údolí,
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
On Cítil jsi někdy touhu, udělat něco příjemného pro někoho, koho máš rád?
Vyrobilo Centrum pro katechezi  Předobraz Krista; Předobraz cesty víry každého křesťana; Vzorem kontemplativní modlitby a současně praktického.
MODLITBA SVATÉHO RŮŽENCE
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Duha Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro.
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Prvních 17 let mého života jsem žila na vesnici. Začala jsem se nudit... Teď chci poznat život ve městě! Jmenuji se Zuzka (jméno je přeložené z německého.
2. ZDROJ JEŽÍŠOVY MODLITBY: LÁSKYPLNÝ VZTAH K OTCI. DVANÁCTILETÝ JEŽÍŠ V CHRÁMĚ.
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
MŠE SVATÁ. Vyznání víry, Přímluvy
Čas utíká. Život letí. Dálky rozdělují. Děti rostou. Práce přichází a odchází. ŽENY.
KDYŽ TĚ CHVÁLÍM, KDYŽ SE ZTIŠÍM, JÁ VÍM, TY SÁM JSI BŮH,
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_19.
MŮJ SBOR Viktor Baláž. Komu patří sbor?  Matouš 24:45 Když pán ustanovuje nad svou čeledí služebníka, aby jim včas podával pokrm, který služebník je.
M I S E Slovo, které se stalo tělem A Slovo se stalo tělem a přebývalo mezi námi. Spatřili jsme jeho slávu, slávu, jakou má od Otce jednorozený Syn,
Okamžik Aus dem portugiesischen übersetzt
1. Bůh s vámi, blahoslaveni jste lidé tento den
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
23. Josef chtěl zjistit, jestli bratři změnili své chování a litují toho, co způsobil.
Píseň 1: Svítá 15 – Betlémská hvězda
El Shadai Ref.: El shadai, el shadai, el eljon na Adonai. Od věků až na věky jméno Tvé se nemění. El shadai, el shadai, el eljon na Adonai. Ty jsi Bože.
Bez víry však není možné zalíbit se Bohu. (Žd 11,6)
Vliv rodiny na víru a život. 2. Timoteovi 1,5 Připomínám si tvou upřímnou víru, kterou měla už tvá babička Lóis a tvá matka Euniké, a kterou máš, jak.
mezi lidmi  1 Také nějaký muž, jménem Ananiáš, a jeho manželka Safira prodali svůj pozemek. 2 Ananiáš si však s vědomím své ženy dal nějaké peníze.
Vánoční příběh.
Žalmy Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Věřím v Boha, Otce.... Věřím v Boha, Otce... Věřím v Boha, Otce... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista,
Matoušovo evangelium.
1. Ježíši, jak pastýř voď nás, | chceme býti stádem tvým! | Z pouště světa doprovoď nás | k pastvám věčně zeleným, z pouště světa doprovoď nás | k pastvám.
Příběh pro všechny tvrdě pracující
1.
JIRKA POSPÍŠIL, AC BUČOVICE. CÍRKEV TU JE PRO DRUHÉ A NE PRO SEBE !!! TŘÍSKA V OKU – ZRCADLO DUŠE JIRKA POSPÍŠIL, AC BUČOVICE.
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Zamyšlení nad jedním velmi zajímavým pozdravem
Pošli toto srdce všem, které nechceš v roce 2012 ztratit,
Aleš 2016 pro soutěž bajtik Klubal
Jan 1.: Na počátku bylo Slovo… …to světlo svítí v temnotě a temnota ho nezachvátila … …pravé světlo, které osvěcuje každého člověka, přicházelo.
polovina 1. století našeho letopočtu
BIBLICKÝ RŮŽENEC radostná tajemství
Něco Ti vadí? Máš nějaký problém…?
On.
Transkript prezentace:

Události narození Ježíše Krista Více očima Vyškov

Události narození Ježíše Krista Více očima Herodes

Události narození Ježíše Krista Více očima Herodes Jak vzpomínáte na minulé období své vlády? Měl jste opravdu tolik nepřátel? Máte ve svém životě nějaké vyznání?

Události narození Ježíše Krista Více očima Josef

Události narození Ježíše Krista Více očima Josef Jak si se seznámil s Marií, svou manželkou? A co vaše první dítě – Ježíš, někteří pomlouvači říkali, dokonce že Marie má Ježíše s někým jiným, než se zákonným otcem …? Co jsi s ní chtěl dělat?

Události narození Ježíše Krista Více očima Josef Jak to vlastně bylo s cestou do Betléma a vaším pobytem v Egyptě? Proč Ježíš, nikdo se u vás tak nejmenuje? Pak jste se přestěhoval do Egypta … Proč jste se vlastně usadili v Nazaretu, nebál ses?

Události narození Ježíše Krista Více očima Marie

Události narození Ježíše Krista Více očima Marie Vzpomínáš ráda na narození svého prvního syna Ježíše? Co předcházelo narození tvého syna Ježíše? Kolik ti tehdy bylo let a jak sis svůj život vlastně představovala? Jak se k tomu stavěl Josef, a co tvoji a jeho rodiče?

Události narození Ježíše Krista Více očima Marie Co cesta do Betléma a místní ubytování? A co podivní návštěvníci? Pak pobyt v Egyptě? Můžeš svou životní zkušenost shrnout?

Události narození Ježíše Krista Více očima Pastýř(i)

Události narození Ježíše Krista Více očima Pastýř(i) Co se tehdy v Betlémě vlastně událo? Dal vám nějaké znamení? A našli jste Spasitele Mesiáše?

Události narození Ježíše Krista Více očima Co vidíš ty?

Události narození Ježíše Krista Více očima Co vidíš ty? Svůj život, rodinu, děti Boží činy Své nepohodlí, štěstí…

Události narození Ježíše Krista Více očima Co vidíš ty? Jako Josefa, Marii, pastýře Bůh si Tě chce použít