Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mechatronika Informace o studijních oborech Mechatronika
Advertisements

Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Doktorské studium na AF
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Studijní program Stavební inženýrství
Studijní obor Informační a automatizační technika www. fsid. cvut
Ústav pedagogických věd
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Provoz a ekonomika dopravy
Bakalářský studijní obor Stavba strojů a zařízení Obor je zaměřen zejména na dopravní a manipulační techniku a výrobní stroje. Vysoké učení technické v.
Pedagogická činnost, výzkumná činnost, spolupráce s praxí Katedra elektroniky Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Ing. Lubomír Mokráš Jaderná elektrárna Dukovany
VYBER SI, MÁME CO NABÍDNOUT Široká nabídka bakalářských a navazujících magisterských oborů zahrnující i obory s unikátním postavením na ekonomických.
Prezentace pro projektovou výuku na DIDI2
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
OBOR ENERGETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Fakulta zdravotnických studií
Studijní program Ekonomika a management
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
Katedra počítačů ČVUT FEL
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity

Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
Doktorské studium na AF
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
1. června Příklad dobré praxe Začlenění rozšířeného vstupního školení řidičů do výuky.
VOŠ, SPŠ automobilní a technická České Budějovice © 2011.
Problematika IDS na Dopravní fakultě Jana Pernera Univerzity Pardubice doc. Ing. Pavel Drdla, Ph.D. Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera.
Jméno Příjmení Konference IDS – Žďár nad Sázavou NABÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ A STÁŽÍ V OBORU DOPRAVNÍ TELEMATIKY Ing. Martin Langr, Ph.D.
Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Studijní obor AUTOMATIZACE a ŘÍDICÍ TECHNIKA Bc.Ing. Bc. a navazujícího Ing. studijního programu Chemické a procesní inženýrství PROČ? Automatizace a řídicí.
Výuka oboru DE. O bor O bor Dopravní elektroinženýrství a autoelektronika Odborná zaměření: Automobilová elektronika Elektrická trakce Sdělovací a zabezpečovací.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Pracovní příležitosti na SŽDC, trendy železniční profese
Katedra elektrotechniky
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
zasedání Odborné skupiny tramvaje při Sdružení dopravních podniků ČR
Technické znalectví a pojišťovnictví
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Fakulta zdravotnických studií
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Zpráva o studiu za rok 2016 Zdeňka Chmelíková
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Přírodovědecká fakulta UJEP
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
Bakalářský studijní program Elektroenergetika Garant : doc. Ing
Silnoproudá elektrotechnika
Výukové a výzkumné centrum v dopravě
Krajský metodický kabinet AUTOMOBILNÍ TECHNIKY
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Zpráva o studiu za rok 2013 Zdeňka Chmelíková
Studijní obor Management sportu
Aplikovaná elektronika
Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD) UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera Katedra elektrotechniky, elektroniky a zabezpečovací techniky v dopravě (KEEZ) Obor Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)

Stupně studia - obor ESD Doktorské studium (titul PhD.) Tříleté Ukončeno státní závěrečnou zkouškou a disertační prací Uplatnění – věda, výzkum, učitelé na vysokých školách Magisterské studium (titul Ing.) Dvouleté Ukončeno státní závěrečnou zkouškou a diplomovou prací Uplatnění – samostatní technici, vývojoví pracovníci, vedoucí, učitelé na středních školách Bakalářské studium (titul Bc.) Ukončeno státní závěrečnou zkouškou a bakalářskou prací Uplatnění – technici ve výrobě, údržbě

Charakteristika oboru Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě Studium poskytuje ucelený náhled na problematiku el. sítí, zařízení a systémů v dopravě Absolvent disponuje vědomostmi především z následujících okruhů: elektrické pohony a výkonová elektronika elektrická trakce v silniční a kolejové dopravě sdělovací a zabezpečovací technika napájení elektrických drah a energetika autoelektronika

Klíčové předměty oboru Elektrické pohony Elektrické stroje Elektrická trakce Výkonová elektronika Energetika kolejové dopravy Napájení elektrických drah Zabezpečovací systémy Mikroprocesorová a řídící technika Aplikace mikroprocesorů Elektrická a elektronická zařízení v konstrukci silničních vozidel Diagnostika silničních vozidel Mikroprocesorová a senzorová technika v konstrukci a diagnostice vozidel Elektromagnetická kompatibilita v dopravě Regulace a automatizace

Odborné exkurze a přednášky, uplatnění absolventů ŠKODA – výroba el. výzbrojí a kolejových vozidel SIEMENS - údržba vozů metra, elektrotechnická výroba SŽDC – trakční napájecí stanice a měnírny EŽ – trakční napájecí stanice a měnírny ČEZ – elektrárny ČD – depa kolejových vozidel CZ LOKO – výroba kolejových vozidel VUES – výroba elektrických strojů AŽD – železniční zabezpečovací systémy

Podpora studentů během studia, studijní výsledky Stipendijní podpora studia Prospěchová stipendia poskytovaná fakultou Stipendia od spolupracujících firem Studijní výsledky Účast studentů v soutěžích bakalářských a diplomových prací (cena Nadace ČEZ, cena Siemens) Odměny ve formě zahraničních poznávacích pobytů a finančních prostředků Zahraniční studijní pobyty v rámci programu Erasmus

Odborné exkurze

Odborné exkurze

Profil a uplatnění absolventa Absolvent je schopen samostatně řešit problémy v provozu a správě elektrotechnických zařízení, při jejich výrobě nebo projekci především v oblasti dopravy Spolupráce s význačnými firmami z oboru již během studia Stipendijní podpora firmy SIEMENS Student je rozhodnut o svém zaměstnavateli již během studia

Laboratoř pro výuku mikroprocesorů a elektroniky

Laboratoře elektrických pohonů

Experimentální vozidlo ve spolupráci s firmami Škoda Electric a.s. a VÚKV Praha a.s. vzniká na KEEZ unikátní experimentální vozidlo s volně otáčivými koly

Laboratoř autoelektroniky

Laboratoř silničních vozidel

Výukové a Výzkumné Centrum v Dopravě (VVCD) od akademického roku 2013/2014 nové moderní laboratorní prostory v areálu Univerzity Pardubice

Děkuji za pozornost Kontakt na obor ESD (katedra KEEZ): Univerzita Pardubice Dopravní fakulta Jana Pernera Katedra elektrotechniky, elektroniky a zabezpečovací techniky v dopravě Studentská 95 532 10 Pardubice Informační servis pro uchazeče o studium: http://www.upce.cz/infoservis.html Informace o vyučovaných předmětech: https://portal.upce.cz Kontakt na obor ESD (katedra KEEZ): Web: www.upce.cz/dfjp/keez.html Tel.: 466 036 399 Kontaktní osoba: Pavla Doležalová (sekretářka) E-mail: pavla.dolezalova@upce.cz