Podmínky úspěšného zvládnutí předmětu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP 2013/2014. OBSAH 2 1UPOZORNĚNÍ PRO VŠECHNY STUDENTY……………………………..3 2BAKALÁŘSKÉ STUDIUM……………………………………………………… ročník.
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 4.
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Informace pro studenty kombinovaneho studia - AJ
VÝPOČETNÍ TECHNIKA V PROJEKTOVÁNÍ PRO BAKALÁŘE
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Úvod do předmětu Požadavky k zápočtu Požadavky k zápočtu Požadavky ke zkoušce Požadavky ke zkoušce Organizace výuky Organizace výuky.
KIV/ZI cvičení 1 Tomáš Potužák. Údaje o cvičícím Tomáš Potužák Kancelář: UK430 (Plzeň), CD239 (Cheb) Konzultační hodiny –Čtvrtek 15:35 – 16:10 (Cheb)
Jak psát seminární práci
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP
Sociální zabezpečení a důchodová politika SZDP Přednášející: Mgr. Hana Grzegorzová Typ předmětu: povinně volitelný, kontrola docházky…..nastaveny na první.
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Formální stránka práce
Cvičení I. Ing. Martina Hedvičáková, Ph.D. 16. –
Výuka češtiny v anglickém programu na LF UP v Olomouci Pavel Kurfürst Centrum pro výuku cizích jazyků Lékařská fakulta Univerzita Palackého v.
Akademický rok 2011/12 1. ročník – LS 1. cvičení
Podmínky úspěšného zvládnutí předmětu
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI 7. února 2013.
Úvod do managementu 1. seminář
Podmínky pro získání zápočtu Podmínky pro získání zkoušky.
Jak napsat odbornou práci?
Makroekonomie - podmínky Přednášky, cvičení: Mgr. Hana Grzegorzová Kontakt: Cvičení: Ing. Hana Tichá – info.
Management a rozvoj obcí
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
Informatika akademický rok 2012/2013 Úvod k předmětu.
Ročníková práce Závěrečná práce e-learningového kurzu ICT technologie a jejich využití v práci učitele 2. stupně a v dalším rozvoji jeho profesních kompetencí.
Ing. Lenka Janíčková, Ph.D.
KIV/PPA2 1.cvičení Cvičící: Pavel Bžoch.
MTP Peníze 11F201 Finanční teorie, politiky a instituce – část o penězích, bankách, finančních trzích Karel Janda Office Hours: Monday 11:20-12:20,
INFORMAČNÍ SYSTÉMY Semestrální projekt 2013/2014 Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Metodický kurz k Bakalářskému projektu 1 Diplomovému projektu 1
Management PAE DS 5. ročník. Témata přednášek Vývojové tendence managementu, charakteristika strategického řízení. Poslání podniku, podnikové cíle, identifikace.
Bakalářská práce - zpracování
MTP202 Peníze, banky a finanční trhy Karel Janda Office Hours: Monday 11:00-13:00 room 408, Opletalova 26; Tuesday 12:40-14:10 room 173NB, W. Churchilla.
Jak psát projekt a bakalářskou práci. Termíny Dnes : Zadání projektu : odevzdání projektu : zveřejněn rozpis prezentací Týden
Tereza Konečná /0 Obálka 2/1 Obálka Titulní list/patitul 2/2.
Církevní dějiny starověku a středověku
Úvod do managementu 1. seminář
Maturity – jaro 2014.
KIV/PPA2 1.cvičení Cvičící: Pavel Bžoch. Údaje o cvičícím Pavel Bžoch Kancelář: UL408 Konzultační hodiny: –Středa 12:05 – 12:50 –Čtvrtek 11:10 – 11:55.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ: Semestrální projekt Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Z0026 Fyzická geografie Vyučující: Prof. RNDr. Rudolf Brázdil DrSc.
BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim 2011
Základy managementu Ing. Alena Šafrová Drášilová
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
Základy informatiky Přednášející: Ing. Jana Krutišová Cvičící: Ing. Jan Štěbeták.
Maturity – jaro Předměty Povinně: Český jazyk a literatura Na výběr jeden z předmětů: - Cizí jazyk -Matematika Jediná úroveň Další (profilové) zkoušky.
Katedra managementu ŘÍZENÍ OBCHODU – SEMINÁRNÍ PRÁCE Nesplněná docházka Ing. Patricia Jakešová
Bakalářská práce Zbyněk Svozil. Charakteristika bakalářské práce Bakalářská práce je v bakalářských studijních programech nejzávažnější písemnou prací,
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Záznamník učitele Bc. Jana Večeřová.
Zdravotnický management
Maturity – jaro 2017.
Zdravotnický management
Z0026 Fyzická geografie Vyučující: Prof. RNDr. Rudolf Brázdil DrSc.
Doc. Ing. Petr Suchánek, Ph.D.
Samostatné semestrální zadání v předmětu
Dopravní řešení v územním plánování Úvod do cvičení předmětu DRUP
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
Doc. Ing. Petr Suchánek, Ph.D.
Finanční správa zkouška
Samostatné semestrální zadání v předmětu
Kreditní systém studia
Zdravotnický management
Maturity 2018/2019 listopad 2018 L. Jíša.
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Transkript prezentace:

Podmínky úspěšného zvládnutí předmětu MANAGEMENT I Podmínky úspěšného zvládnutí předmětu

MANAGEMENT I Zápočet ze cvičení: dle podmínek nastavených jednotlivými cvičícími (Mgr. D. Navrátilová, Mgr. Ing. R. Pavlíčková a Ing. S. Pavlík, Ph.D.), musí předcházet zkoušce. Zkouška má 2 části – písemnou a ústní.

PÍSEMNÁ ČÁST 1 Vypracovat Time Management 1 pracovního dne: Zaznamenávat činnosti v průběhu libovolného pracovního dne Převést zaznamenané činnosti do manažerských rolí (podle libovolného modelu – Mintzberg, Fayol, Stewardová, Eisenhower, …) Vyhodnotit role v rámci 24 hodin V závěru rozebrat dosažené výsledky, event. navrhnout změny Forma: protokol

PÍSEMNÁ ČÁST 2 Zpracovat reflexi z četby knihy dle vlastního výběru z oblasti managementu (příp. beletrie s vyhodnocením manažerského poučení z četby) v rozsahu cca 1 normostrany.

PÍSEMNÁ ČÁST 3 a 4 Zpracovat 2 eseje na zvolené téma z programu přednášek Management I (nutno zapsat – pro volbu každého tématu je omezený počet míst: 20): Téma musí být specifikováno (podle „Úvod do studia“, část 15: „Eseje“ - INTRANET) Rozsah 10 s. normostran textu Dodržení „Směrnice rektora k seminárníma jiným studentským pracím na Moravské vysoké škole Olomouc“ (INTRANET) ve všech ohledech Základní příručka (nutno dodržet, zejména citace!): Juríčková, Vaněčková – „Bakalářské práce na Moravské vysoké škole Olomouc“

ZAPISOVÁNÍ TÉMAT

SEZNAM TÉMAT PRO AKADEMICKÝ ROK 2001/11 Úvod do managementu. Plánování. Organizování. Rozhodování. Vedení. Kontrolování. Operativní řízení. Komunikování. Řízení lidských zdrojů. Time Management. Strategické řízení. Podnikání. Konkurence.

TERMÍNOVNÍK Udělení zápočtu ze cvičení – standardně v týdnu od 16. 5. 2011 do 20. 5. 2011 Termín odevzdání prací (všechny 4 najednou, standardně jako příloha e-mailu) – do 20. 5. 2011 Po tomto termínu nebudou práce vůbec přijaty! Na základě zhodnocení (bude oznámeno každému studentovi písemně e-mailem) se lze přihlásit na ústní zkoušku (tahají se 2 otázky z celého portfólia 13 témat pro letní semestr): Předtermíny: budou vypsány v zápočtovém týdnu Řádné termíny: 23. 5. – 30. 6. 2011 (budou vypsány ve STAGu)

HODNOCENÍ Písemná část 1 a 2: 1 – 2 – 3 – N (body: 3 – 2 – 1 – 0) Ústní zkouška: 1 – 2 – 3 – N (body: 7 – 5 – 3 – 0) Celkové hodnocení: 1 – 2 – 3 – N (body: 20 – 15 – 10 – méně než 10) Za více než 2/3 účast na přednáškách (8 - dle prezenční listiny): + 3 body

KONZULTAČNÍ HODINY Pondělí: 10.00 – 11.00 Středa: 08.00 – 10.00 Kancelář ve II. patře na rektorátě Pro zkouškové období od 23. 5. 2011 budou upraveny podle vypsaných termínů

PROTOKOL O HODNOCENÍ STUDENTA

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY A PROBLÉMY (1) Nedodržení rozsahu Překročení rozsahu Chybí citace (odkazy) v textu „Seznam použitých zdrojů“ není podle normy (skripta) Jsou uváděny i nepoužité zdroje Nejsou uváděny všechny zdroje (včetně těch, které byly citovány v textu) U www serverů chybí datování Není specifikováno téma

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY A PROBLÉMY (2) Esej je hodně volný útvar – výpisky z učebnic (zdrojů), případně poznámky pro přípravu ke zkoušce to však nesplňují Jednopísmenkové spojky a předložky na konci řádku Text není zarovnán do bloků U obr., tab., grafů, … chybí legenda (popis) Nadpisy kapitol a odstavců se vyskytují na předchozí stránce Student se domnívá, že text nebudu číst (varuji!)

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY A PROBLÉMY (3) Odkazy (citace) v textu nejsou jednotné (nelze kombinovat!) Podvody studentů – předložení cizích prací (muži v ženském rodu, nápadně shodné texty, obr., literatura, …) Použití nevhodných (zapovězených) zdrojů – WIKIPEDIA (otevřené encyklopedie obecně, blogy, facebook, …), www servery SEMINARKY, DIPLOMKY, MATURITA, …

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY A PROBLÉMY (4) Předložení zcela opsaných (stažených) prací (jsem dosti detailně obeznámen s obsahy a poznám! – některé jsme již řešili i disciplinárně)

KONTAKTY Miroslav.rossler@mvso.cz +420 587 331 822 +420 724 444 361