Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v krizovém řízení a spolupráce s odborníky
Advertisements

Pohled kraje na nepřetržitou péči MUDr
Systém hospodářských opatření pro krizové stavy
Informační systém krizového řízení kraje
Spisová služba Ivana Šmídová
Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Aktuality v oblasti zajišťování bezpečnosti ČR
Kompetence při řízení zásahu JPO a složek IZS
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Kontaktní a koordinační centra
Taktická a prověřovací cvičení
Základy krizového řízení
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Integrovaná střední škola,Slaný
Integrovaný záchranný systém v Moravskoslezském kraji
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
Kvalita a bezpečnost zdravotních služeb -současná priorita MZ
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Spolupráce Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje s dobrovolníky nestátních neziskových organizací Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje mjr.
Jednotky požární ochrany
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Integrovaný záchranný systém - nástroj k řešení mimořádných událostí
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství.
Letecká záchranná služba
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Traumatologický plán ÚSZS
Vnitřní správa M. Horáková 1..
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Zdravotnická záchranná služba (dále jen ZZS)
Vybraná odborná terminologie Přehled základní legislativy.
INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM. Co to je IZS? Integrovaný záchranný systém je systém pro koordinaci záchranných a likvidačních prací při vzniku mimořádných.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Krizová krevní politika ČR. V České republice je problematika zajištění dodávek transfuzních přípravků řešena ve spolupráci resortů zdravotnictví a obrany.
ZÁKON O ZZS zkušenosti z provozu. Zákon o ZZS a související předpisy. Dne byl po dlouholetých diskuzích konečně schválen zákon o zdravotnické.
Taktické postupy a organizace řízení českých záchranných složek integrovaného záchranného systému na místě mimořádné události Plk.Ing.Martin Sviták Náměstek.
Technologie, lidé, prostředí Portál krizového řízení Ústeckého kraje Venuše Kindlová Bezpečnostní tajemník Ústeckého kaje.
Připravenost orgánů krizového řízení na území Jč kraje k řešení MU/KS Ing. Stanislav MRVKA.
Činnost základních složek IZS při řešení následků radiační havárie v zóně havarijního plánování mjr. Mgr. Štěpán Kavan Hasičský záchranný sbor Jihočeského.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
KRIZOVÉ ŘÍZENÍ OSNOVA: KRIZOVÝ PLÁN KRAJE KRIZOVÝ PLÁN ORP HAVARIJNÍ PLÁN KRAJE VNĚJŠÍ HAVARIJNÍ PLÁN ZÓNA HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ Mjr. Ing. Josef Obořil.
Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Oddělení OOB a KŘ HZS Královéhradeckého.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
MUDr. Marek Slabý předseda AZZS ČR. Zdravotnická záchranná služba je zdravotní službou dle zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách, v jejímž rámci.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Havarijní plán kraje.
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Jednotky požární ochrany
Osnova předmětu Právní systém v ČR, typy právních dokumentů.
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Ing. Stanislava Správková
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Zdravotnictví v systému krizového řízení
Resort zdravotnictví Liberec,
Transkript prezentace:

Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, 587 33 Jihlava Zdravotnictví v systému krizového řízení Místo a úloha resortu zdravotnictví při řešení mimořádných událostí a krizových situací, zdravotnická záchranná služba. Vzdělávání starostů obcí v roce 2015 Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, 587 33 Jihlava

Obsah 1. Úvod 2. Legislativní rámec problematiky 3. Zdravotnický záchranný řetězec 4. Traumatologické a krizové plánování a výcvik 5. Závěr

1. Úvod vývoj a rozvoj lidstva, nárůst a nové druhy rizik a hrozeb, narušování přírodního prostředí, terorismus bezpečnostní systém státu, jeho součástí je subsystém zdravotnictví odpovědnost orgánů státní správy a samosprávy za připravenost území svého správního celku CÍLOVÝ STAV: - schopnost správních orgánů včetně orgánů ochrany veřejného zdraví a poskytovatelů zdravotních služeb zajistit odborně způsobilými pracovníky poskytování nezbytných zdravotních služeb obyvatelstvu za mimořádných událostí a krizových stavů podle připravených scénářů a schválených postupů při vnitřní i vnější operabilitě systému.

2. Legislativní rámec problematiky Právní předpisy – zdravotnictví Zákon č. 239/2000 Sb., o integrovaném záchranném systému Zákon č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení Zákon č. 241/2000 Sb., o hospodářských opatřeních pro krizové stavy Zákon č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování Zákon č. 374/2011 Sb., o zdravotnické záchranné službě Zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví prováděcí právní předpisy k uvedeným zákonům dokumenty zveřejněné ve Věstníku vlády pro orgány kraje a orgány obcí

3. Zdravotnický záchranný řetězec Funkčnost zdravotnického záchranného řetězce je nezbytná pro účinnou pomoc postiženým osobám. 1. článek - laická první pomoc na místě události základní život zachraňující úkony, ochota pomoci a kvalita první pomoci přivolání zdravotnické záchranné služby, tísňové linky 2. článek - odborná přednemocniční neodkladná péče v Kraji Vysočina je krajem zřizovaná jedna organizace zdravotnické záchranné služby (ZZS) profesionální záchranáři, speciálně vybavená vozidla a moderní zdravotnická technika pět oblastních středisek, 21 stanovišť, 29 výjezdových skupin ZZS a jedna vzletová skupina jedno centrální zdravotnické operační středisko v Jihlavě = efektivní řízení zásahu  

3. Zdravotnický záchranný řetězec 3. článek - nemocniční neodkladná a následná péče v Kraji Vysočina je pět nemocnic zřizovaných Krajem Vysočina (Jihlava, Havlíčkův Brod, Nové Město na Moravě, Pelhřimov, Třebíč) a soukromá nemocnice Sv. Zdislavy v Mostišti celková kapacita nemocnic je cca 2 600 lůžek okamžitě k dispozici je cca 370 a s nárůstem do 12 hodin až cca 1 300 lůžek pro akutní péči o poraněné celková kapacita anesteziologických a resuscitačních oddělení (ARO) je 27 lůžek, k okamžité dispozici je cca 10 lůžek ARO specializovaná léčebná péče (popáleniny, speciální chirurgie aj.) je poskytovaná v Traumatologických centrech nebo jiných specializovaných poskytovatelů zdravotních služeb mimo náš kraj  

4. Traumatologické a krizové plánování a výcvik Traumatologické a krizové plánování = nástroj přípravy na mimořádné události (MU) a krizové stavy (KS). Součástí přípravy jsou společná cvičení poskytovatelů zdravotních služeb se složkami integrovaného záchranného systému (IZS) a orgánů krizového řízení.

4. Traumatologické a krizové plánování a výcvik Traumatologické a krizové plánování a výcvik mají za cíl zvýšit a reálně prověřit připravenost správních úřadů a poskytovatelů zdravotních služeb zajistit nezbytnou zdravotní péči obyvatelstvu za mimořádných událostí a krizových stavů. cvičení taktické – zvyšování připravenosti složek IZS na provedení a koordinaci záchranných a likvidačních prací při MU cvičení prověřovací - prověření připravenosti složek integrovaného záchranného systému k provádění záchranných a likvidačních prací nutná součinnost mezi složkami IZS silná stránka – zřizovatelem nemocnic je kraj každý rok proběhne 8 – 10 různých cvičení a nácviků projednání plánu a vyhodnocení cvičení v Bezpečnostní radě kraje

5. Závěr Poskytovatelé zdravotních služeb v Kraji Vysočina jsou připraveni reagovat na mimořádné události a krizové stavy. kontakty na Kraj Vysočina a Ministerstva zdravotnictví ČR: http://www.kr-vysocina.cz/ http://www.mzcr.cz/ Krajský úřad Kraje Vysočina Ministerstvo zdravotnictví ČR Odbor zdravotnictví Odbor bezpečnosti a krizového řízení tel. 564 602 450, e-mail: mertlova.s@kr-vysocina.cz tel. 224 972 947, e-mail: odborkrp@mzcr.cz