Metodika zpracování části D plánů oblastí povodí KPOV, Praha, 19.4.2007 Dr.Ing. Antonín Tůma

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postupy ve zpracování žádosti k projektu ČŘB II v roce 2009  presentace projektu pracovníkům MŽP a SFŽP  vyhlášená 9. kontinuální.
Advertisements

Podklad pro veřejné projednávání PÚR ČR září 2008 Brno.
RNDr. Milan Hladík, PhD., Ing. Jan Cihlář
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Interní seminář VÚV TGM, v.v.i. Praha Pracovní skupina GM – Monitoring Mezinárodní Komise na ochranu řeky Odry před znečištěním (MKOOpZ) Charakteristika.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
MK Vodoprávní aktuality Příprava nového občanského zákoníku Medlov – prosinec 2008 Vláda schválila (usnesení č. 510 z ) Sněmovní tisk čtení.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
POVODŇOVÉ PLÁNY Ing. Jiří Baloun
SVAZU VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ ČR A AKTUÁLNÍ PROBLEMATIKA VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ RNDr. Pavel Punčochář, CSc. vrchní ředitel úseku vodního hospodářství Ministerstvo.
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Interní seminář VÚV TGM, v.v.i Pracovní skupina GD – Správa dat (MKOOpZ) Charakteristika a přehled činností
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Návrh postupu - výsledky jednání koordinační skupiny 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Možnosti financování protipovodňových.
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
STUDIE PROVEDITELNOSTI FARSKÉHO A BORECKÉHO POTOKA MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ strana 1 STUDIE PROVEDITELNOSTI PŘÍRODĚ BLÍZKÝCH PROTIPOVODŇOVÝCH OPATŘENÍ V.
Integrovaná strategie území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Kateřina Valdová.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Analýza financování přenesené a samostatné působnosti obcí a krajů v ČR Petr Toth koordinátor projektu Praha
Adaptační aktivity na scénáře změny klimatu ve vodním hospodářství Adaptační aktivity na scénáře změny klimatu ve vodním hospodářství RNDr. Pavel Punčochář,
I.1.4 Pozemkové úpravy ÚZPI dne 18. října Charakteristika opatření  prostřednictvím tohoto opatření je řešena problematika vlastnických vztahů.
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Ing. Václav Jirásek Povodí Labe, státní podnik ELLA - INTERREG III.B - CADSES Královéhradecký kraj Aldis, Hradec Králové,
Aktuální informace o vodním hospodářství v působnosti Ministerstva zemědělství a příprava velké novely vodního zákona RNDr. Pavel Punčochář, CSc. Ing.
Ekonomické informace 8. zasedání Sněmu RVŠ Praha, Jakub Fischer, předseda EK.
vedoucí oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP
KOMISE PRO PLÁNOVÁNÍ V OBLASTI VOD KOMISE PRO PLÁNOVÁNÍ V OBLASTI VOD pro přípravu 2. plánovacího období 10. listopadu 2011.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Informace o stavu prací na II. plánovací cyklus Zpracovali: Ing. Mgr. Michal Pravec, Ing. Martin Pytloun.
Vápno, cement, ekologie Výroba vápna v podmínkách EU ETS L. Prokopec 21. května 2008 BU Czech Republic and Slovakia.
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Plánovací proces v oblasti vodního hospodářství. (návrh novely – tzv. „EURONOVELA“) Zákon č. 254/2001Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon),
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
1 DÍLČÍ ANALÝZY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC LB plán s.r.o., Liberec JEDNÁNÍ ŘPS A KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ 19. května 2015.
1 ÚZEMNÍ PLÁN RYCHVALD AKTUÁLNÍ STAV POŘIZOVÁNÍ ZASTUPITELSTVO MĚSTA
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Jaroslava Nietscheová, prom. práv. Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Praha.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Národní plány povodí Aktuální stav přípravy a souhrn programu opatření.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Mgr. Kristýna Soudková, Ing. Arnošt Müller Oddělení VFP a GIS Odbor metodiky a řízení pozemkových úprav Státní pozemkový úřad Standardizace geodat pozemkových.
Posouzení vlivů Národního rozvojového plánu pro programové období 2007 – 2013 na životní prostředí Regionální environmentální centrum ČR Praha,
Revitalizace rašelinišť mezi Horou Sv. Šebestiána a Satzung – I. etapa.
Dopady změn klimatu na hydrologické poměry v povodí Rakovnického potoka Sestavil L. Kašpárek.
Vodohospodářské aktuality
Protipovodňová opatření na Frýdlantsku -
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 19. a 20. října 2016 Mgr. Ladislav Faigl.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Posuzování vlivů na životní prostředí v procesu územního plánování
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 2. a 3. října 2017.
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
17 LET RÁMCOVÉ SMĚRNICE O VODĚ PŘÍNOS ANO NEBO NE?
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Quo vadis, územní studie krajiny?
Zkrácený postup pořizování aktualizace ZÚR
Aktuální informace z odpadového hospodářství
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Metodika zpracování části D plánů oblastí povodí KPOV, Praha, Dr.Ing. Antonín Tůma

Metodika zpracování části D plánů oblastí povodí Historie Zařazení protipovodňové ochrany do POP Rozsah metodiky Časový harmonogram úprav metodiky Komise pro plánování v oblasti vod

Skladba metodiky D Ochrana před povodněmi a vodní režim krajiny D1 Stav ochrany před povodněmi a vodního režimu krajiny D2 Cíle ochrany před negativními dopady extrémních hydrologických situací a pro zlepšování vodního režimu krajiny D3 Extrémní odtokové situace a její důsledky D4 Opatření na ochranu území před extrémními vodními stavy D5 Vodní toky a příbřežní zóna Komise pro plánování v oblasti vod

Časový harmonogram úprav návrhu metodiky Konzultace správců povodí s Ing. Polenkou (VÚV) Návrh metodiky VÚV TGM, pobočka Brno MŽP – projednání návrhu Společné připomínky – návrh správců povodí Doporučení Komise pro plánování v oblasti vod Komise pro plánování v oblasti vod

Výsledkem této konzultace byla částečná úprava metodiky tak, aby byly zohledněny:  časové možnosti pro zpracování prvních POP,  možnosti pořizovatelů a zpracovatelů POP,  možnosti odborných organizací, které budou dílčí části kapitoly D zpracovávat nebo pro ni poskytovat podklady

Časový harmonogram úprav návrhu metodiky Konzultace správců povodí s Ing. Polenkou (VÚV) Návrh metodiky VÚV TGM, pobočka Brno MŽP – projednání návrhu Společné připomínky – návrh správců povodí Doporučení Komise pro plánování v oblasti vod Komise pro plánování v oblasti vod

Oficiální projednání návrhu metodiky MŽP Nebyly akceptovány všechny připomínky správců povodí a zpracovatele POP. Na tomto jednání představil s.p. Povodí Odry k diskusi modifikovanou verzi metodiky upravenou pro zpracování prvního POP Odry. Tato verze vycházela z maximálních, reálných možností Povodí Odry pro získání podkladů a zpracování výstupů pro část „D“ POP Odry.

Komise pro plánování v oblasti vod Oficiální projednání návrhu metodiky MŽP Projednání návrhu bylo ukončeno se závěrem, že správci povodí předají své připomínky, požadavky a doplňky k předloženému materiálu do MŽP Připomínky k modifikované verzi Povodí Odry správci povodí předali na Povodí Labe, státní podnik, který do zajistil jejich zapracování do původního návrhu společné připomínky – upravený a doplněný návrh byl odeslán MŽP, Mze a ostatním správcům povodí

Metodika zpracování části D plánů oblastí povodí Členění metodiky a jejich subkapitol odpovídá beze zbytku rámci osnovy přílohy č. 2 vyhlášky 142/2005 Zohledňuje připomínky uplatněné zástupci všech státních podniků Povodí Nevylučuje využít všech přístupů jak je pojat v původním návrhu VÚV pro další etapy vodohospodářského plánování Komise pro plánování v oblasti vod

Časový harmonogram úprav návrhu metodiky Konzultace správců povodí s Ing. Polenkou (VÚV) Návrh metodiky VÚV TGM, pobočka Brno MŽP – projednání návrhu Společné připomínky – návrh správců povodí Doporučení Komise pro plánování v oblasti vod Komise pro plánování v oblasti vod

Dr.Ing. Antonín Tůma Děkuji za pozornost