Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Program švýcarsko-české spolupráce Obecné nastavení a evaluace.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Ministerstva životního prostředí Revolvingový fond Ministerstva životního prostředí granty pro rozvoj Místní Agendy granty na podporu udržitelného.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MŽP Od regulace k ekoefektivnosti – nové zkušenosti a podpora pro podniky Tomáš Kažmierski
Informace Veškeré informace o probíhající výzvě (včetně materiálů ke stažení) budou dostupné na webové stránce:
Společný grant města Strakonice a Komunitní nadace Blanicko - Otavské Inovace ve veřejné správě, Brno Mgr. Michal Novotný.
Ministerstvo životního prostředí Podpora turistických stezek v mobilu.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Informace Veškeré informace o probíhající výzvě (včetně materiálů ke stažení) budou dostupné na webové stránce:
POMOC EHP – NORSKA ČESKÉ REPUBLICE Zahraniční pomoc pro ČR.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Jana Böhmová Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Rok 2004: realizace projektu Zdravý kraj aktivní člen NSZM ČR realizátor.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Výzva k předkládání žádostí
Michal Šperling - EUREDIS
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Závěrečná konference projektu
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR

Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení projektu až po jeho ukončení a kontrolu. Každá změna je konečným příjemcům oznámena. Je pro žadatele závazný.

Systém hodnocení žádostí Každý projekt hodnotí dva externí hodnotitelé a správce RF MŽP. Projekt projde k hodnocení hodnotící komisí pokud: –Žádná z šesti kategorií struktury projektu nebude hodnocena 0 body. –Výsledný průměr hodnocení jednotlivých hodnotitelů musí být vyšší než 60 bodů.

Oprávněný žadatel pro regionální projekty Žadatel o poskytnutí finanční pomoci může být: obec městská část mikroregion kraj podnikatelský subjekt státní příspěvkové organizace vzdělávací nebo výzkumné instituce organizační složky státu organizace zřízené nebo založené krajem organizace zřízené nebo založené obcí nestátní neziskové organizace

MA 21 Granty Doba realizace projektů nesmí překročit 2 roky. Maximální výše grantu na jeden projekt nesmí přesáhnout 2 mil. Kč. Grant může být poskytnut až do výše 90% celkových uznatelných nákladů na projekt. Minimální částka, na kterou bude grant poskytnut, je 100 tisíc Kč. Finanční pomoc se vztahuje pouze na projekty realizované na území České republiky.

Vymezení Vstupní hodnocení udržitelné spotřeby a výroby v organizacích Zavádění EMAS u nepodnikatelských subjektů Budování on line informačního a navigačního systému pro podporu ochrany přírody a UR Granty na podporu propagace udržitelné spotřeby a výroby v ČR v oblasti udržitelného stavění udržitelného rozvoje v ČR

Vstupní hodnocení udržitelné spotřeby a výroby v organizacích Realizace vstupního hodnocení v organizacích (podnicích i nepodnikatelských subjektech) Budování kapacit (školení tzv. manažerů udržitelné spotřeby a výroby) Max. velikost projektu 3 mil. Kč 85% nepodnikatelské subjekty 60% podnikatelské subjekty Předpoklad 2 projekty Indikativní alokace 4 mil. Kč

Zavádění EMAS u nepodnikatelských subjektů Zavádění EMAS nepodnikatelskými subjekty (orgány veřejné správy, školy, NGO). Školící a vzdělávací aktivity Max. velikost projektu 2 mil. Kč 70% nepodnikatelské subjekty Předpoklad 4 projekty Indikativní alokace 6 mil. Kč

Budování on line informačního a navigačního systému pro podporu ochrany přírody a UR Podpora technologií mobilních kódů Podpora informačních, komunikačních a rezervačních technologií pro chráněná území Max. velikost projektu 1 mil. Kč 90% nepodnikatelské subjekty Předpoklad 3 projekty Indikativní alokace 3 mil. Kč

Granty na podporu propagace udržitelné spotřeby a výroby v ČR v oblasti udržitelného stavění Podpora propagace a medializace inovativních opatření,která přinášejí možnosti omezit negativní dopady, zejména pak prostřednictvím energetických úspor a materiálů šetrných k životnímu prostředí Max. velikost projektu 1 mil. Kč 90% pro nepodnikatelský subjekt a 70% pro podnikatelský subjekt Předpoklad 2 projekty Indikativní alokace 2 mil. Kč

Dosavadní výsledky RF MŽP

Příklad projektu - Dědictví Jablunkovska: Karpatská úmluva v praxi Rozpočet: Kč ( Kč grant, Kč spolufinancování) Délka realizace: listopad leden 2011 Aktivity: 1.Mapování a návrh péče karpatského dědictví Jablunkovska 2.Portál Karpatského dědictví Jablunkovska 3.Informační CD-rom pro obce 4.Vzdělávací program „Karpatské dědictví – Jablunkovsko“ 5.Beetagy 6.Výstava tajemné Karpaty – 3 nové panely 7.Ankety 8.Setkání obcí mikroregionu a dalších subjektů 9.Úvodní seminář a závěrečná minikonference

Informace Veškeré informace o probíhající výzvě (včetně materiálů ke stažení) budou dostupné na webové stránce:

Kontakty Mgr. Michal Petrus, vedoucí odd. programů EU Tel: Mgr. Markéta Košťálová, odborný referent, odd. programů EU Tel: Bc. Markéta Konečná, odborný referent, odd. programů EU tel: