MPrezentací se prochází klikáním myši

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sluneční soustava Předmět: Biologie Třída: 1L
Advertisements

Vznik, vývoj a zánik Sluneční soustavy
Planety sluneční soustavy
SLUNEČNÍ SOUSTAVA SOLAR SYSTEM Mgr Iva Lulayová.
Soubor všech fyzikálně na sebe působících objektů, který je současná astronomie a kosmologie schopna obsáhnout. staří vesmíru se odhaduje na 13 až 18miliard.
Planety sluneční soustavy
Vesmír Vznik Vesmíru a Země: 15 miliard – vznik Vesmíru Velkým třeskem
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Meziplanetární hmota Petr Scheirich.
Země ve vesmíru.
Jupiter.
Sluneční soustava 5. ročník
Sluneční soustava Miroslava Maňásková.
Sluneční soustava.
PLANETA ZEMĚ.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Vesmír.
Země Měsíc Slunce Sluneční soustava
Informační technologie-prezentace
VESMÍR SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
VESMÍR SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Vypracovala:Klára Utišilová
Vesmír.
Velký Vesmír. Slunce v různých vlnových délkách. Čtveřice světlých útvarů v horní části jsou sluneční skvrny. V optickém oboru by byly tmavší než okolí,
Vesmír hvězdy = hvězdná soustava = Galaxie – tvar plochého disku.
ZEMĚ JAKO VESMÍRNÉ TĚLESO
Planetky, měsíce, komety, meteory
Planety.
Šablony GEOLOGIE 2. Vznik sluneční soustavy Vypracovala: Mgr. Eva Ratiborská ZŠ Trávník, Přerov ZŠ Trávník, Přerov.
Vesmír (Space).
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík
Nela Bártová Opava,2010 Březen
Pavel Vlček ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_355
… aneb letem světem Sluneční soustavou
Vesmír a hvězdy Vesmír Soubor všech kosmických těles
OBRÁZEK ZNÁZORŇUJE 1.ERUPCE NA SLUNCI 2.VYZAŘOVÁNÍ SVĚTLA 3.MAGNETICKÉ VÝBOJE.
Projekt – Sluneční soustava PLANETA MARS
Př í jemce Z á kladn í š kola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Kr á lov é Registračn í č í slo projektuCZ.1.07/1.1.05/ N á zev projektu Digitalizace.
Sluneční soustava.
VESMÍR Projekt pro výuku fyziky v 9.ročníku Vypracoval: Bc.P.Martínek.
Velký Vesmír Nejnovější informace o vesmíru 2007.
VESMÍR.
Didaktický učební materiál pro ZŠ INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT Autor:Bc. Michaela Minaříková Vytvořeno:květen 2012 Určeno:9. ročník.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 19.
Sluneční soustava.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
Sluneční soustava planety kontrolní otázky Merkur Jupiter Venuše Saturn Země Uran Mars Neptun.
Sluneční soustava -Tvoři ji: Slunce, planety, měsíce, planetky, komety, meteoritická tělesa.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie Datum vytvoření
Vesmír. MERKUR NEPTUN SATURN URAN JUPITERVENUŠE ZEMĚ MARS SLUNCE.
Planety sluneční soustavy
VESMÍR SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Planety sluneční soustavy
Sluneční soustava.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
UMÍSTĚNÍ ZEMĚ VE VESMÍRU
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_231_PR5 Předmět: Přírodověda.
Vesmír → galaxie → sluneční soustava → Země
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640,
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Planety sluneční soustavy. Sluneční soustava Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé jako Slunce. Tvoří jej především 8 planet, 5 trpasličích.
Mgr. Jiří Kliner 8. ročník Cestování vesmírem s rovnicemi Červen 2012
PLANETY SLUNEČNÍ SOUSTAVY
Sluneční soustava.
ŠKOPKOVÁ HELENA, ZŠ HORNÍ SLAVKOV VY_32_INOVACE_237_VESMÍR
PLANETY SLUNEČNÍ SOUSTAVY
Planeta Sluneční Soustavy
Transkript prezentace:

MPrezentací se prochází klikáním myši Sluneční soustava MPrezentací se prochází klikáním myši Autor: Le Quy Anh Vu Zdroj: www.panety.astro.cz

Sluneční soustava Počet planet: 8 Rozdělení- kamenné: Merkur, Venuše, Země, Mars -plynní obři: Jupiter, Saturn, Uran, Neptun Součást galaxie: Mléčná dráha Rozsah: 2 světelné roky Vznik: před 4,6 mld. let Centrální hvězda: Slunce Vrstvy: vnitřní planety, hlavní pás asteroidů, vnější planety, Kuiperův pás, heliopauza, Oortrův oblak, hranice sluneční soustavy

Merkur Počet měsíců: 0 Poloměr: 2500km Složení atmosféry: kyslík, sodík, vodík, helium Vzdálenost od Slunce: 45 000 000 km Délka dne: 58 dní Délka roku: 87dní Zajímavosti: Na jeho povrchu je téměř vakuum- takže pokud zakřičíme, nic neuslyšíme!

Venuše Počet měsíců: 0 Poloměr: 6050km Složení atmosféry: oxid uhličitý, dusík, aj. Vzdálenost od Slunce: 108 mil. Km Délka dne: 243 dní Délka roku: 224 dní Zajímavosti: Den je na Venuši delší než rok! Kdo by chtěl chodit jeden den do školy?

Země Počet měsíců: 1 (Měsíc)‏ Poloměr: 6378 km Složení atmosféry: kyslík, dusík, CO2 Vzdálenost od Slunce: 150mil. km Délka dne: 24hodin Délka roku: 365,25dní Zajímavosti: Je to zatím jediná planeta ve Sluneční soustavě, na které je život. Ale to jistě víte.

Mars Počet měsíců: 2 (Deimos, Phobos) Poloměr: 6794km Složení atmosféry: oxid uhličitý, dusík, aj. Vzdálenost od Slunce: 228 mil. km Délka dne: 1.03 pozemských dní Délka roku: 687 dní Zajímavosti: předpokládá se, že na polárních čepičkách je led (H20, CO2) a vyschlými koryty protékala voda (a v ní byl možná i život).

Hlavní pás asteroidů planetky hlavního pásu - obíhají v prostoru mezi drahami Marsu a Jupiteru, zhruba ve vzdálenostech od 2 AU do 4 AU a z větší části se vytvořily z protoplanetárního disku v oblasti, kde v důsledku gravitačního vlivu Jupiteru se nemohla vytvořit jediné velké těleso. Rozděluje se na skupiny: Hungaria, Phocaea, Alinda, Pallas, Griqua, Cybele, Hilda, Thule

Jupiter Počet měsíců: nyní 63 Poloměr: 71 500km Složení atmosféry: vodík, helium, aj. Vzdálenost od Slunce: 778 600 mil. km Délka dne: 9h50min Délka roku: 4332 dní Zajímavosti: Kdyby byl jupiter trochu hmotnější, stala by se z něj hvězda!

Saturn Počet měsíců: nyní 60 Poloměr: 58 232 km Složení atmosféry: vodík, čpavek, metan, aj. Vzdálenost od Slunce: 143 085 mil. km Délka dne: 378 dní Délka roku: 10755 dní Zajímavosti: Saturn je tak lehký, že kdyby kolem něj byla voda, plaval by.

Uran Počet měsíců: 27 Poloměr: 25 556 km Složení atmosféry: vodík, helium, methan, aj. Vzdálenost od Slunce: 2 871 mil. km Délka dne: 18h Délka roku: 84let Zajímavosti: Velmi silné větry (300km/h)

Neptun Počet měsíců: 13 Poloměr: 24 750km Složení atmosféry: vodík, helium, methan Vzdálenost od Slunce: 4 504 mil. km Délka dne: 16h Délka roku: 164 let Zajímavosti: Za několik mil. let se srazí se svým měsícem Tritonem (4. největší měsíc ve Sluneční soustavě). To bude rána!

Konec prezentace (O dalších vrstvách jsem nepsal, protože by byla prezentace příliš dlouhá)