Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo"— Transkript prezentace:

1 Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo VY_32_Inovace_3377 Název Sluneční soustava Téma hodiny Předmět přírodověda Ročník/y/ 5.B Anotace Materiál obsahuje zajímavosti o sluneční soustavě, jejích částech a zařazení v galaxii. Očekávaný výstup Zná nejdůležitější informace o sluneční soustavě. Druh materiálu prezentace

2 Sluneční soustava

3 Obecné informace Sluneční soustava je planetární systém okolo hvězdy nazývané Slunce. Sluneční soustava je součástí galaxie zvané Mléčná dráha. Kromě Slunce a planet patří do sluneční soustavy také mnoho měsíců obíhajících kolem planet, dále planetky, meteoroidy či komety.

4 Slunce - Slunce je hvězda.
Obíhá kolem něj 8 planet a velké množství planetek a dalších těles. Je středem sluneční soustavy a zdrojem veškeré energie.

5 Planety sluneční soustavy
Sluneční soustava má 8 planet. V pořadí od Slunce to jsou: - Merkur - Venuše - Země - Mars - Jupiter - Saturn - Uran - Neptun

6 Je Pluto planeta? Pluto bylo objeveno v roce 1930.
Původně bylo zařazeno mezi planety, ale nyní je považováno za planetku. Dalšími nejvýznamnějšími planetkami sluneční soustavy jsou Eris a Ceres.

7 Zdroje: Archiv autora http://office.microsoft.com/cs-cz/images


Stáhnout ppt "Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo"

Podobné prezentace


Reklamy Google