Projekt – Krajské město Zlín Jsme malá školička na vesnici, a proto jsme se rozhodli, že si vymyslíme projekt, abychom srovnali život na vesnici a ve městě,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2.1 Místo, kde žijeme - DOMOV
Advertisements

Vyrobila 8. třída ZŠ Pustiměř
TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
Technika,tak jak ji vidím já…
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
Citáty O LÁSCE.
Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.
Logo.
 Poloha.. Poloha..  Naše obec Naše obec  Mapa Obce Mapa Obce  Historie obce Historie obce  Tradice Tradice.
Co víš o recyklaci?.
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Vytvořeno v rámci projektu SIPVZ Projekt hodiny výchovy k ochraně životního prostředí pro žáky naší školy 22. dubna 2006 Vzdělávací oblast Enviromentální.
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
ČLOVĚK – VNITŘNÍ ORGÁNY, KOSTRA A SVALY
Jak třídit odpad.
Téma: ODPAD A RECYKLACE Motto: Recyklace - má to smysl?
Rodina a vzory Existují kladné vzory pro dnešní rodinu?
Prvních 17 let mého života jsem žila na vesnici. Začala jsem se nudit... Teď chci poznat život ve městě! Jmenuji se Zuzka (jméno je přeložené z německého.
Den Země 2006 Zpráva třídy 6. A, aneb jak jsme Den Země prožili my.
Vybrali jsme si problém letního kina v Rumburku, protože si myslíme že je ve špatném stavu. (Nepromítá se, rozbité sedačky, atd..)
Knihovna v obci Rohov. Místní knihovna ROHOV Adresa: Hlavní 180, Rohov Adresa: Hlavní 180, Rohov Knihovník: Markéta Kretková a Adéla Komárková.
Vesnice, ve které žiji Velké Karlovice
města vesnice  méně domů  méně obyvatel  Je obklopena přírodou, lesama, polema a loukama.  co bývá ve vesnici?  škola  obecní úřad  kostel  menší.
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Se žlutým autíčkem si hraje malý Jiřík. 1.Malý Jiřík 2.Hraje si s autíčkem 3.Jiřík si hraje
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Příběh Bylo jedno krásné místo na Zemi a jmenovalo se Šumava. A bylo tam ještě jedno krásné místo Lesní království. Rostlo tam hodně.
Adaptace sídel Základní škola SEVER Lužická 1208, Hradec Králové.
Městská knihovna Sedlčany Strom v nás - lokální historie prostřednictvím sedlčanské knihovny Městská knihovna v Českém Těšíně Konference Další možnosti.
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Sára Motyčková 9.B 2015/2016 Název úkolu: Životní prostředí - Jak se vám žije ve Veselí nad Moravou? Číslo úkolu: 28 Zadání úkolu: Vytvoř a následně zpracuj.
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Dana Motyčková ČísloVY_32_Inovace_3322 NázevTřídění odpadu Téma hodinySuroviny. ekologie PředmětPrvouka.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
Rozhovor se… slečnou Magdalenou Žižkovou Co jsme zjistily o Majdě ? Co ji baví? Jak ji (ne)znáte…..
VY__III/2__INOVACE__130 Prvouka Frýdlant. AnotaceŽák ve skupině sleduje prezentaci se současným komentářem učitele a odpovídá na kladené otázky. V prezentaci.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
 Ekologie je věda zabývající se přírodou  Není to nic nudného  Ekologie je velmi důležitá, protože chrání živočichy a zajímavá místa na Zemi.  Mezi.
Zazelenit: fasády, zábradlí u mostů Zabránění erozi: stromy, rybníky.
ADÉLKA KUTILOVÁ studentka sekundy
ZŠ A MŠ KUNÍN ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA
Žákovský parlament – I. stupeň
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Autor: Mgr. Eva Procházková
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
Město a příměstské oblasti
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Soňa Maruničová Říjen ročník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_14 Domov, vlast
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
ANKETA „Vymysli název pro nové interaktivní vědecké centrum v Brně“
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.17_Bydliště Datum:
Krása zimy Hledat lásku? Nesmysl...říká rozum. Směšné....říká hrdost. Riskantní...brání se zkušenost. Ale samota zabíjí ...šeptá srdce.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
ZÁKLADNÍ ŠKOLA TURNOV TŘÍDA 8.C
Člověk a jeho svět Chování v přírodě.
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
Transkript prezentace:

Projekt – Krajské město Zlín Jsme malá školička na vesnici, a proto jsme se rozhodli, že si vymyslíme projekt, abychom srovnali život na vesnici a ve městě, památky, tradice, možnosti, významné stavby, osobnosti… Víme, že v dnešní době žije ve městech více než polovina obyvatelstva planety, tak aby děti poznaly, jak město funguje, jaké má potřeby a neopomínat ho chránit. Vydáváme se jako malí princové objevovat naše krajské město Zlín a co můžeme ještě všichni společně udělat, aby se město cítilo lépe? Jak už bývá našim zvykem, pracujeme v blocích. Tohoto projektu se účastní všechny třídy od prvňáčků po páťáky.

1.Pozoruj a objevuj své město - jako první jsme naplánovali exkurzi do Zlína. Vyjeli jsme na „mrakoš“- sídlo krajského úřadu, ( budovu 21 ) a odtud jsme měli krásný pohled na velkou část města. Viděli jsme typické „baťovy domečky,“ městské divadlo, Dům umění, plavecký bazén, Baťovu univerzitu, obchodní centra…

2.Děti si měly přinést cokoli o Zlínu - knížky, časopisy, noviny, brožurky, pohlednice, pátraly o nějakých zajímavostech. Město se stejně jako člověk rodí, roste, vyvíjí se a má svůj charakter. Proč města existují? Co můžeš dělat ve městě a jinde ne? Na tyto a ještě i spoustu dalších otázek jsme se společně snažili hledat odpovědi.

3.Prší - naše tradiční hra, žáci měli složit co nejvíce slov vystihujících město Zlín. A potom už následovala skupinová práce na modelech města.

4.Jak město funguje? Doprava, zpracování a úprava vody, čistota města ( třídění odpadu, zpracování energie, dodávky elektřiny…). Tady nechyběly ani pokusy s vodou, výpočty, kolik vody vypijeme sami, kolik celá naše škola. Proč jsou parky a stromy ve městě důležité…

5.Co mohou obyvatelé města udělat pro jeho ochranu: Upřednostňovat veřejnou dopravu, filtrovat kouř z továren, čistit odpadní vody, omezovat plýtvání vodou a energií, třídit odpad- recyklovat… Nemalým překvapením pro každého bylo, když jsme zjistili, že cigaretový nedopalek se přirozeně rozpadá až 5 let, igelitová taška a nebo plastový kelímek 100 – 1000 let a sklo dokonce let!

6.Ankety: Využití průzkumu spokojenosti a možnost navrhnout zlepšení, jaké projekty se v obci a ve Zlíně chystají, ( který ti připadá nejdůležitější a proč? ), co se dá udělat a co konkrétně můžeš udělat i ty? Žáci si naplánovali svoje společné akce a jejich realizace.

7. Příběhy, písničky a básničky: Co si přeje naše město? Každá skupinka vypracovala svůj vlastní příběh a napsala básničky a dokonce i písničky s doprovodem fléten, dřevěných doprovodných hudebních nástrojů… Můžete se podívat na některé naše ukázky. Pokud budete mít zájem, rádi vám poskytneme více informací k projektu (pracovní listy jsou k dispozici). V případě jakéhokoli dotazu se na nás obraťte. Adresa ZŠ Neubuz: Neubuz,č. 65, Slušovice tel.: , mobil

Města kolem světa Děláme projekt města kolem světa, a daří se nám každá věta. Děláme projekt Zlína, do sešitu Veolia. Ve Zlíně poznáváme spoustu památek, až máme z toho v hlavě zmatek. Tomáš Baťa je ve Zlíně velkou osobností, dělal boty pro mnoho lidských bytostí. Mrakodrap 21 je vysoký, je z něj výhled na míle daleký. Autobusy i trolejbusy ty tu jezdí léta, večer se pak sjíždějí do zlínského depa. Je tady universita, nemocnice i nákupní centra, v těch bývá o víkendech dlouhá fronta. Zlín bylo vždy město zeleně, tak se netvařte tak kysele. Chtěli by jsme pro naše město, udělat nějaké gesto. Tak třeba vysázet novou zeleň, tak už vstaň a něco pro to dělej. Také uklízet v našem městě, aby se žilo čistě. Nekalit vodu, to by nám poškodilo úrodu. Znečisťovat vzduch nesmíme, nebo z toho pachu omdlíme. A takto jsme pro naše město, zkusili vymyslet nějaké gesto. Míša Garguláková