Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s. Autor: Radka Nývltová Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_PŘÍRODOVĚDA_4.TŘ. Název: TŘÍDĚNÍ ODPADŮ_1.díl Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Dostupné na portálu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

2 Anotace: Prezentace je určena pro žáky 4. třídy.
Prezentace je zaměřena jako podpůrná pro osvojení očekávaného výstupu (vysvětlí jak třídit odpad) z kapitoly týkající se ochrany životního prostředí. Na prezentaci navazuje 2.díl s názvem: Třídění a nakládání s odpady 2.díl, který je určený pro 5. ročník. Na prezentaci navazuje i tato osmisměrka: Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s. Autor: Radka Nývltová Název materiálu: VY_32_INOVACE_09_PŘÍRODOVĚDA Název: TŘÍDĚNÍ_ODPADU_osmisměrka_4.a 5.tř. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Dostupná na portálu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

3 „Tak tohle je společnost, která se v Jablonci nad Nisou stará o hospodaření a nakládání s odpady.“
Obr.1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

4 „Jak vidíte i když náplní jejich práce jsou odpady, dvůr je velmi čistý a upravený.“
Obr.2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

5 TŘÍDĚNÍ A RECYKLACE ODPADŮ?
CO MYSLÍTE, ŽE MŮŽE BÝT CÍLEM TŘÍDĚNÍ A RECYKLACE ODPADŮ? Obr.4 Udržovat přírodu čistou. CHRÁNIT ZVÍŘATA. Obr.3 Mít kolem sebe čisté prostředí. Vyrobit z odpadů nové věci. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

6 „Cože, ze starého nové !?“ „No, jasně!!!!!“ Obr.6 Obr.5
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

7 Obr.8 Obr.7 Fleecová bunda Například: Z použitých PET lahví se vyrábí umělá vlákna a ta se přidávají při tkaní do látek. Z nich se pak šijí naše oděvy. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

8 JAK MŮŽETE DOMA TŘÍDIT ODPAD ?
Obr.9 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová

9 Obr.10 Do žlutého pytle patří: igelitové sáčky a tašky, plastové obaly, plastové kelímky… Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

10 Do oranžového pytle patří nápojové kartony od: mléka, džusů…
Obr.11 Do oranžového pytle patří nápojové kartony od: mléka, džusů… Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová

11 Obr.12 Do šedých pytlů patří kovový odpad: kovové krabice, plechovky, víčka od jogurtů… Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

12 „Ty musíš nějak dopravit ke sběrným kontejnerům.“
„A kam dám SKLO, PAPÍR a PET lahve?“ Obr.13 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

13 BAREVNÉ SKLO PET lahve PAPÍR BÍLÉ SKLO Obr.14
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

14 Můžeš recyklovat i nepotřebný čistý TEXTIL.
Obr.15 Můžeš recyklovat i nepotřebný čistý TEXTIL. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

15 Kontejner na sběr drobného ELEKTROZAŘÍZENÍ: sluchátka,
… a dále ještě máme… Obr.16 Kontejner na sběr drobného ELEKTROZAŘÍZENÍ: sluchátka, mobily, klávesnice, rádio, rychlovarná konvice, baterie…. Můžeš do něj vhodit vše, CO PROJDE VSTUPNÍM OTVOREM KONTEJNERU. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

16 „Víš, JAK TO MÁME s tříděním odpadu U NÁS VE ŠKOLE?“
Obr.17 SKLO PLASTY KOVY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

17 Obr.18 VYBITÉ BATERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

18 POUŽITÝ PAPÍR TŘÍDÍ KAŽDÝ VE SVÉ TŘÍDĚ DO KRABICE.
Obr.19 POUŽITÝ PAPÍR TŘÍDÍ KAŽDÝ VE SVÉ TŘÍDĚ DO KRABICE. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

19 DROBNÁ ELEKTROZAŘÍZENÍ
Obr.20 DROBNÁ ELEKTROZAŘÍZENÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

20 Citace: Obr.1 NÝVLTOVÁ, Radka. Info cedule sběrného dvora v JBC, vlastní foto, [cit ] Obr.2 NÝVLTOVÁ, Radka. Sběrný dvůr Jbc- celkový pohled, vlastní foto, [cit ] Obr.3 DEZIDOR. [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons Uveďte autora 3.0 Unported na WWW: < Obr.4 BALLARD, Sebastian. [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 2.0 Generic na WWW: < Obr.5 Obr.6 Obr.7 BODENSEEMANN. [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported na WWW: < Obr.8 NÝVLTOVÁ, Radka. Fleecová bunda, vlastní foto, [cit ] Obr.9 NÝVLTOVÁ, Radka. Pytle na recyklovaný odpad, vlastní foto, [cit ] Obr.10 NÝVLTOVÁ, Radka. Plasty, vlastní foto, [cit ] Obr.11 NÝVLTOVÁ, Radka. Tetra packy, vlastní foto, [cit ] Obr.12 Obr.13 NÝVLTOVÁ, Radka. Kovy, vlastní foto, [cit ] Obr.14 NÝVLTOVÁ, Radka. Stanoviště sběrných kontejnerů Jbc,vlastní foto, [cit ] Obr.15 NÝVLTOVÁ, Radka. Sběrný kontejner na textil Jbc,vlastní foto, [cit ] Obr.16 ŠJŮ. [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported na WWW: < Obr.17 NÝVLTOVÁ, Radka. Nádoby na tříděný odpad SZŠ, vlastní foto, [cit ] Obr.18 NÝVLTOVÁ, Radka. Sběrný box na vybité baterie SZŠ,vlastní foto, [cit ] Obr.19 SALIX. [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons Uveďte autora 2.5 Generic na WWW: < Obr.20 NÝVLTOVÁ, Radka. Sběrná nádoba na elektroodpad SZŠ, vlastní foto, [cit ] Zdroje: 1.KOORDINÁTOR KAROLÍNA BRYCZOVÁ VASKOVÁ. ŠVP ZV Svobodná základní škola,o.p.s.. Jablonec nad Nisou: -, 2007, ISBN - Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.


Stáhnout ppt "Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s"

Podobné prezentace


Reklamy Google