Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková"— Transkript prezentace:

1 Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková Číslo VY_32_Inovace_3333 Název Naše město Téma hodiny Předmět Prvouka Ročník/y/ 3. Anotace Prezentace obsahuje úkoly týkající se rozdílů mezi městem a vesnicí, je zařazen úkol o dopravních prostředcích a památkách našeho města. Na závěr zkoumají žáci pravdivost uvedených výroků o městě. Očekávaný výstup Žák začlení svou obec(město)do příslušného kraje a obslužného centra ČR. Pojmenuje kulturní či historické památky, významné události regionu, poznává rozdíly mezi městem a vesnicí a dopravní síť v obci. Druh učebního materiálu Prezentace

2 Naše město

3 Město Třeboň Založeno ve 13. století
Městská památková rezervace - soubor historických budov, významné památky – zámek, kostel, schwarzenberská hrobka, brány, mariánský sloup, radnice, pivovar, klášter Lázeňský statut města (Lázně Aurora a Berta) Krajina rybníků (Rožmberk – největší rybník v ČR)

4 Rozdíly město x vesnice
Věty týkající se města podtrhněte modře, věty týkající se vesnice podtrhněte zeleně: Je zde plno obchodů, továren, škol a kulturních zařízení. Lidé zde mají více zahrádek a chovají domácí zvířata. Jezdí zde více aut a nachází se zde historické centrum a sídliště s panelovými domy. Je zde zdravější životní prostředí a čistější vzduch. Středem je náves. Lidé se přepravují auty, tramvajemi, autobusy, trolejbusy a metrem. Často zde nemají ulice názvy, jen čísla domů. Většina lidí žije v rodinných domech a chalupách. Je zde více kin, divadel, výstav, žije zde více lidí. Jsou zde zdravotnická zařízení a nemocnice .

5 Rozdíly město x vesnice Kontrola
Je zde plno obchodů, továren, škol a kulturních zařízení. Lidé zde mají více zahrádek a chovají domácí zvířata. Jezdí zde více aut a nachází se zde historické centrum a sídliště s panelovými domy. Je zde zdravější životní prostředí a čistější vzduch. Středem je náves. Lidé se přepravují auty, tramvajemi, autobusy, trolejbusy a metrem. Často zde nemají ulice názvy, jen čísla domů. Většina lidí žije v rodinných domech a chalupách. Je zde více kin, divadel, výstav, žije zde více lidí. Jsou zde zdravotnická zařízení a nemocnice.

6 Dopravní prostředky v našem městě
Vyhledej v tabulce dopravní prostředky v našem městě: S U B J E L O R T M C Y K A V X Ď D

7 Dopravní prostředky v našem městě Kontrola
U B J E L O R T M C Y K A V X Ď D

8  Památky v našem městě Vyhledej skryté názvy památek v našem městě:
FTKHLRADNICEMGKFZÁMEKNGKWPHROBKAWRTBKLÁŠTERBFGTJHMARIÁNSKÝSLOUPBTKEMFCPIVOVARMEOFMRTPSKBRÁNYKTMVLAPEL

9 Památky v našem městě Kontrola
FTKHLRADNICEMGKFZÁMEKNGKWPHROBKAWRTBKLÁŠTERBFGTJHMARIÁNSKÝSLOUPBTKEMFCPIVOVARMEOFMRTPSKBRÁNYKTMVLAPEL

10 Pravda x nepravda Rozhodni o správnosti vět: Tvrzení ANO / NE
V lázních Berta se léčí pohybové ústrojí. Město Třeboň pochází z 19. století. Název hrobky je Schwarzova hrobka. V Třeboni se vaří pivo značky Regent. Město Třeboň patří do Jihomoravského kraje. Rybník Rožmberk je největší rybník v ČR. Naší obcí protéká řeka Lužnice.

11 Pravda x nepravda Kontrola
Tvrzení ANO / NE V lázních Berta se léčí pohybové ústrojí. ANO Město Třeboň pochází z 19. století. NE Název hrobky je Schwarzova hrobka. V Třeboni se vaří pivo značky Regent. Město Třeboň patří do Jihomoravského kraje. Rybník Rožmberk je největší rybník v ČR. Naší obcí protéká řeka Lužnice.

12 Použité zdroje: Archiv autora


Stáhnout ppt "Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková"

Podobné prezentace


Reklamy Google