Česko - americká spolupráce ve výzkumu, vývoji a inovacích Inovace 2010 - 2. prosince 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní program udržitelnosti I
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Informativní schůzka k programu 1M Praha
Projekt NTK v programu LR Stav prací k Štěpánka Žižková.
Co je nutné zařídit v hostitelské instituci v souvislosti s přijetím zahraničního výzkumného pracovníka, který bude zaměstnán na řešení projektu VaVaI.
Realizace projektů v praxi program OMEGA Praha.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Finanční aspekty projektů šablon.
1 Informativní schůzka k předkládání návrhů výzkumných záměrů s termínem zahájení od 1. ledna 2007 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha,
1 Informativní schůzka k předkládání návrhů výzkumných záměrů s termínem zahájení od 1. ledna 2005 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha,
1 I. informativní schůzka k předkládání návrhů projektů do programu Výzkumná centra Praha, 1. března 2004.
1 Informativní schůzka k předkládání návrhů projektů do programu Centra základního výzkumu - LS Praha, 15. září 2004.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Akademik 06 ekonomická část. Oddělená účetní evidence Zákon č. 130/2002 § 8 Použití podpory odstavec 1 Příjemce vede pro každý projekt a výzkumný záměr.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
1 II. informativní schůzka k předkládání návrhů projektů do programu Výzkumná centra Praha, 2. dubna 2004.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Nejčastější chyby při vyúčtování dotací EVVO z rozpočtu kraje Kontakt: Ing. Hana Jadviščoková
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Ing. Jan Škoda Biotechnologický ústav AV ČR, v. v. i. Vzdělávací program pro THS.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY VE VÝZKUMU A VÝVOJI NA DVOUSTRANNÉ ÚROVNI Mezinárodně-smluvní rámec spolupráce  dohody o vědeckotechnické spolupráci.
12. února 2009, ČVUT Pravidla dofinancování projektů ze zdrojů MŠMT Kateřina Slavíková Technologické centrum AV ČR
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Příprava žádosti Společný technický sekretariát Drážďany.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Ing. Martina Dvořáková ředitelka odboru výzkumu a vývoje MK
NÁVRAT Informativní seminář 7. října
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
doc. PhDr. Soňa Jandová, Ph.D. /
RP04-18 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín,
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Místní rozpočtové jednotky
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Česko - americká spolupráce ve výzkumu, vývoji a inovacích Inovace prosince 2010

Senovážné nám Praha 1 Americké vědecké informační středisko, o. p. s. Senovážné nám Praha 1

informační, poradenské a servisní služby v oblasti mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji pomoc při hledání vhodných partnerů a finančních zdrojů rozvíjení kontaktů mezi českými a americkými vědci posílení spolupráce mezi národními a mezinárodními vládními i nevládními institucemi v oblasti výzkumu, vývoje a komercionalizace technologií pořádání odborných seminářů a konferencí Činnost

Konference a semináře   Příklady   „Peer Review: Its Present and Future State“ – 2006, Praha   „NIH Day“ – 2007, Praha, Brno, Hradec Králové   „NAFSA: Association of International Educators“ – 2008, Washington, USA   „The 20th International Conference on High Resolution Molecular Spectroscopy – Prague 2008“   „High-Level Symposium on Nanotechnology Safety“ – 2010, Praha

KONTAKT II   Výzkumný projekt   délka projektu 2 – 4 roky   každá strana hradí výdaje na činnosti probíhající na vlastním území   účast na konferencích v USA v rámci pobytu   projektům základního výzkumu může být poskytnuta podpora až do výše 100 % uznaných nákladů   projektům aplikovaného výzkumu do 50 % uznaných nákladů

OBORY   přírodní vědy a matematika   technické vědy   zdravotnictví a lékařské vědy   energetika   zemědělství   vesmír   ochrana životního prostředí a biodiverzita   standardizace   využívání přírodních zdrojů   doprava   vědní politika

PŘIHLÁŠKA   ePROJEKT   žádost v češtině   popis projektu - kdo, s kým, proč, jak, co a za kolik   povinné přílohy, včetně Cover Page a Budget   uzávěrka přijímání žádostí – 9. září 2010, 14:00 hod.

ROZPOČET (1) F1 - Osobní náklady na výzkumné a vývojové zaměstnance a jim odpovídající náklady na povinné zákonné odvody a příděl do FKSP nebo jeho poměrnou část, pokud není tento fond tvořen příděly ze zisku. Ve specifikaci uveďte počet osob zaměstnaných na hlavní pracovní poměr, resp. specifikujte jejich část úvazku. mzdy nebo platy zaměstnanců přijatých podle pracovní smlouvy výhradně na řešení projektu příslušnou část mezd nebo platů zaměstnanců dle jejich úvazku na řešení projektu zvýšení pohyblivé částky mzdy nebo platu zaměstnanců, kteří se na řešení projektu podílejí ostatní osobní náklady nebo výdaje na základě dohody o pracovní činnosti nebo dohody o provedení práce, uzavřené v přímé souvislosti s řešením projektu F2 - Pořízení majetku v rámci programu KONTAKT II se nepovolují investiční (kapitálové) náklady hrazené z účelové podpory tohoto programu, do uznaných nákladů je lze zahrnout, avšak jejich úhradu je nutno zajistit z vlastních či jiných zdrojů

ROZPOČET (2) F3 - Provoz a údržba dlouhodobého hmotného majetku s dobou upotřebitelnosti delší než 1 rok, nebo hmotného majetku s provozně technickými funkcemi delšími než 1 rok, který nebyl pořízen z veřejných prostředků a současně je pro řešení projektu užíván a jehož pořizovací cena je vyšší než Kč, ve výši, která je rovna výši odpisů odpovídající délce období a podílu předpokládaného užití tohoto majetku pro řešení projektu F4 - Další provozní náklady vzniklé v přímé souvislosti s řešením projektu (např. materiál, drobný hmotný majetek) F5 - Služby náklady vzniklé v přímé souvislosti s řešením projektu, např. pronájem přístrojů, testování, certifikace, údržba přístrojů, poradenství. Dodavatelem zakázek nesmí být člen řešitelského týmu, ani jiný zaměstnanec příjemce nebo dalšího příjemce nebo osoba spojená s příjemcem, dalším příjemcem, řešitelem nebo dalším řešitelem

ROZPOČET (3) F6 - Výsledky náklady na zveřejňování výsledků projektů, včetně nákladů a výdajů na zajištění práv k těmto výsledkům VaVaI F7 - Cestovné lze hradit pouze osobám řešitelského týmu na cesty v USA a ČR - včetně účastnických poplatků a nákladů spojených s účastí na konferencích a seminářích. Ve specifikaci zdůvodněte výši cestovného, vč. uvedení konkrétního cíle a účelu cesty např. na jakých konferencích je plánována aktivní účast. Konference v USA jsou povoleny pouze ve spojitosti s návštěvou pracoviště partnera. F8 – Doplňkové (režijní) náklady vzniklé v přímé souvislosti s řešením projektu, např. administrativní náklady, výdaje na pomocný personál a infrastrukturu, energii a služby pokud již nejsou uvedené v jiných kategoriích.

ZDROJE   ZD – Podpora MŠMT Účelová podpora poskytnutá z prostředků poskytovatele – MŠMT.   ZO - Ostatní veřejné zdroje Další veřejné zdroje, které použijete na řešení projektu - jiné než dotace uvedená v předchozí kolonce - např. dotace ze státního rozpočtu na činnost subjektu, příspěvek na činnost příspěvkové organizace, zdroje EK/EU.   ZN - Neveřejné zdroje Neveřejné zdroje, které použijete na řešení projektu - zdroje nemající původ ve veřejných rozpočtech - např. zdroje z hospodářské činnosti, prodeje výsledků výzkumné činnosti, prodeje vlastních výrobků a služeb. V návrhu projektu musí být specifikovány všechny finanční zdroje, které uchazeč bude užívat k finančnímu zabezpečení realizace projektu programu KONTAKT II (LH), přičemž uvedené náklady se musí vztahovat výlučně k danému projektu a k době jeho trvání.

PŘÍLOHY Doklady prokazující oprávnění k činnosti Povinnost prokazovat oprávnění k činnosti se nevztahuje na vysoké školy zřízené zákonem č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a veřejné výzkumné instituce zřízené zákonem č. 341/2005 Sb., o veřejných výzkumných institucích Čestné prohlášení statutárního orgánu uchazeče Čestné prohlášení o způsobilosti se v případě právnických osob prokazuje u všech osob, které vykonávají funkci statutárního orgánu uchazeče nebo jeho člena. Originál čestného prohlášení se předkládá pouze jednou za uchazeče pro danou veřejnou soutěž.

PŘÍLOHY Dokument(y) pro posouzení typu organizace Dokladem pro posouzení typu organizace jsou u výzkumných organizací:   stanovy, zřizovací či zakládací listina (netýká se VVŠ a VVI v souladu s bodem )   dokument prokazující oddělené účetní evidence pro hospodářskou a nehospodářskou činnost – např. vnitřní směrnice k vedení účetnictví   dokument prokazující, že není poskytován přednostní přístup k výsledkům či výzkumným kapacitám, a to nejen ve vztahu k předmětnému projektu – např. interní směrnice. U malých, středních a velkých podniků se typ organizace dokládá čestným prohlášením podepsaným statutárním orgánem (zástupcem) uchazeče s právem podepisovat za organizaci dle obchodního či jiného rejstříku.

PŘÍLOHY Návrh smlouvy o spolupráci   jen v případě více subjektů na české straně Souhlas se zpracováním osobních údajů   při podání návrhu projektu k osobě řešitele, popř. dalšího řešitele   před uzavřením smlouvy o poskytnutí podpory pak i pro osobu/y statutárního orgánu (zástupce organizace např. u VVŠ se bude jednat o souhlas rektora, neboť bude poskytovatelem žádáno prostřednictvím dálkového přístupu o výpis z Evidence z rejstříku trestů pro jeho osobu).

PŘÍLOHY Povinné přílohy spolupráce s USA   doložení spolupráce v rámci Dohody mezi vládou ČR a vládou USA o vědeckotechnické spolupráci   Cover Page - formulář musí být opatřen podpisy řešitelů a zástupců organizací na české i americké straně (ze strany amerického partnera postačuje "naskenovaný" podpis).   Budget - rozpočtová tabulka se specifikovanou výší požadované účelové podpory na české straně a uvedenou výší finančních prostředků vložených americkou stranou do realizace projektu   V případě více spolupracujících institucí na české nebo americké straně odevzdejte jeden celkový formulář Cover Page a celkovou tabulku Budget a následně dílčí formuláře a tabulky pro jednotlivé účastníky.

UPOZORNĚNÍ Žádost je nutné současně přihlásit do "Veřejná soutěž ve výzkumu, vývoji a inovacích (VES11) - Program VaVaI na podporu mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji KONTAKT II (LH)“ Veřejnou soutěž vyhlašuje MŠMT. Bližší informace o VES11: Ing. Světlana Trojanová Odbor pro mezinárodní spolupráci ve výzkumu a vývoji, MŠMT

PROJEKTY projektyVES 03VES 04VES 05VES 06VES 07VES 08VES 09VES 10 Podané AMVIS Podané KONTAKT schválené zamítnuté Úspěšnost KONTAKT 100 %0 %70 %79 % 32 %81 %

KONTAKT VES 09 a VES 10

Projekty Kosmické počasí: Události ve slunečním větru jako prediktory geomagnetické aktivity Šafránková Jana, MFF UKRichardson John D., Center for Space Research, MIT Selektivní katetrizační ablace versus neselektivní ablace AV uzlu s implantaci bivertikulárního stimulátoru Kautzner Josef, IKEMNatale Andrea, Cleveland Clinic Foundation Analýza dynamických a statických vlastností QT intervalů Halámek Josef, ÚPT AV ČR Asirvatham Samuel J., Mayo Clinic Kára Tomáš, FN u sv. Anny Aplikace optických systémů Kirkpatrick Baez ve vesmíru Pína Ladislav Cash Webster, University of Colorado Rigaku Innovative Technologies Europe, s. r. o. Mnohojazyčná univerzální anotace lingvistických dat Hajič Jan, MFF UKPalmer Martha, University of Colorado Využití biologických postupů pro bioremediaci půd kontaminovaných organickými xenobiotiky Macková Martina, VŠCHT Leigh Mary Beth, University of Alaska Velmi krátkodobá srážková a hydrologická předpověď zaměřená na prognózu přívalových povodní Sokol Zbyněk, ÚFA AV ČR Kitzmiller David H., NOAA National Weather Service Novák Petr, ČHMÚ

Projekty Genově specifické molekulární markery pro šlechtění hrachu na rezistenci ke kořenovým houbovým chorobám rodu Fusarium Smýkal Petr, Agritec Plant Research s.r.o. Coyne Clarice, USDA-ARS Plant Germplasm Intr. Rotační seismometry - návrh, konstrukce, kalibrace a polní testování Kozák Jan, GFÚ AV ČR Evans John R., U.S. Geological Survey Numerické modely vícefázového proudění a transportu v porézním prostředí při ochraně životního prostředí Beneš Michal, FJFI ČVUT Illangasekare Tissa, Colorado School of Mines Kolaborativní algoritmy pro řízení formací bezpilotních letounů Šebek Michael, FEL ČVUT Lewis Frank L., University of Texas Využití zvratu pohlaví a proteomiky zmrazeného spermatu veslonosa amerického pro produkci kaviáru Linhart Otomar, JČU Mims Steve, Kentucky State University Proteomická identifikace biomarkerů intraamniálního zánětu v plodové vodě pacientek se spontánním předčasným porodem Kacerovský Marian, FN HK Menon Ramkumar, Centennial Women's Hospital Lenčo Juraj, FVZ UO

Ing. Simona Lauerová AMVIS, o. p. s. Senovážné nám Praha

COVER PAGE

BUDGET