7. Vytyčení hranice pozemku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV GEODÉZIE
Advertisements

Seminář ke KatV – SGI a potvrzování GP
Podrobné body polohopisu a změna výpočtu výměr
Souřadnice v geometrickém plánu a ZPMZ
Obecné požadavky na výstavbu
Ing. Milan Kocáb Ing. Ivana Valdová
19.11., Brno Obsah GP a ZPMZ.
STABILIZACE A SIGNALIZACE MĚŘICKÝCH BODŮ
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
PŘEHLED STAVU VYŘIZOVÁNÍ HLAVNÍCH AGEND SPRÁVY KN A PŘEDPOKLADY DALŠÍHO VÝVOJE Karel Štencel Český úřad zeměměřický a katastrální
Komplexní pozemková úprava
Předmět obsahu katastrální mapy
Otázka č.16 ZÁSADY PLATNÉ V KATASTRU NEMOVITOSTÍ V ČR
Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
Geometrické plány po roce účinnosti katastrální vyhlášky
Stabilizace polohových polí
Aktuální Státní mapové dílo
Účelové mapování, vytyčování, dokumentace skutečného provedení stavby, státní mapová díla ČR Mapy Státní mapové dílo Účelové mapy.
Vedení správního řízení
Užívání staveb Dokončenou stavbu, popřípadě část stavby schopnou samostatného užívání, pokud vyžadovala stavební povolení nebo ohlášení a stavební úpravy.
24. Obsah katastru nemovitostí a jeho uspořádání
13. MicroGEOS, DIKAT, informace KN
Jednotná technická mapa města Krnova Představení systému
Vyhotovování neměřických záznamů Milan KOCÁB VÚGTK,v.v.i.
Změny a předpoklady dalšího vývoje legislativy Bohumil Janeček Praha dne 26. června 2007.
Geometrický plán Ptáček Ondřej H2KNE1, L2014.
PROLAND Nástroj geodeta, projektanta pozemkových úprav a pracovníka pozemkového úřadu 5. listopadu 2007.
Návod pro obnovu katastrálního operátu a převod
Rozbory přesnosti v jednotlivých fázích vytyčení
Vytyčení polohy - metodika, přesnost
Katastr nemovitostí ČR Historie KN Základní pojmy
DIGITÁLNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA (DKM)
Obnova katastrálního operátu
Geodézie v pozemním stavitelství
Štefánikova 52, Praha 5
VYHLÁŠKA č.26/2007 Sb., ze dne (katastrální vyhláška) ve znění č. 164/2009 Sb. Ing. Milan Kocáb, MBA.
Problematika zavedení věcného břemene do KN
Současný stav digitalizace SGI Ing. Stanislav ŽofkaPraha ,Seminář k digitalizaci katastrálních map, Sdružení Nemoforum a Komora geodetů a kartografů.
Proces pořizování územně plánovací dokumentace
Činnost odboru centrální dokumentace v rámci SŽG Praha
Obnova katastrálního operátu
Digitální data katastrálních map jako součást územně analytických podkladů Seminář k digitalizaci katastrálních map Praha,
Zákon č. 344/1992 Sb. o katastru nemovitostí České republiky
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Porovnání tvorby DKM a KM-D pro katastrální území Antošovice
5. listopadu 2007Stanislav Tomeš PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS.
Katastr nemovitostí Zákon č. 344/1992 Sb. o katastru nemovitostí České republiky (katastrální zákon), Vyhláška190/1996 Sb. Českého úřadu zeměměřického.
PPK vs. 3Dosa Školení dodavatelů geodetických prací, Brno,
8. Prostorové vytyčovací sítě - Běžně se polohová a výšková složka určuje odděleně (obzvláště při vyšších požadavcích na přesnost). -Souřadnicový systém.
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
1 BDS, PVN, jaro 2007, I.Průchová Vytyčování hranic pozemků teze Jaro 2007.
KATASTR NEMOVITOSTÍ. Je soubor údajů o nemovitostech v ČR, který zahrnuje jejich soupis a popis a jejich polohové a geometrické určení. Tvoří ucelený,
Změny v průběhu kontrol (kontrolní řád) kpt. Mgr. Blanka Kliková Oddělení stavební prevence, kontrolních činností a ZPP HZS Karlovarského kraje kpt. Mgr.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Návod na zpracování geometrického plánu v programu Kokeš
Zkvalitňování katastrálních map po roce 2017
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
Užívání staveb Dokončenou stavbu, popřípadě část stavby schopnou samostatného užívání, pokud vyžadovala stavební povolení nebo ohlášení a stavební úpravy.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY (ÚAP)
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
Katastr nemovitostí Geometrický plán Karel Benda.
VYTYČOVÁNÍ HRANIC POZEMKU
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_STAVEBNÍ.
Úkoly katastrálních úřadů
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
Stavební pozemky (teze)
Vrchní vodoprávní dozor rok 2016
8. Prostorové vytyčovací sítě
Seznámení vlastníků s postupem obnovy Mladoňovice
Transkript prezentace:

7. Vytyčení hranice pozemku Veronika Sládková H2KNE1

Postupné kroky vytyčení Kontrola využitelnosti podkladů a bodového pole Vytyčení hranice pozemku, stabilizace bodů Žádost o podklady Dokumentace o vytyčení hranice pozemku Pozvání vlastníků vytyčené hranice Seznámení vlastníků s vytyčenou hranicí

Podklady pro vytyčení hranice pozemků §85 ve vyhlášce 26/2007sb. v nové vyhlášce § 87 Geometrické a polohové určení evidované v SGI Zobrazením hranic pozemků v katastrální mapě dle původního výsledku zeměměřické činnosti Jiné výsledky pokud nejsou-li v rozporu s platným geometrickým a polohovým určením. Poskytuje katastrální úřad bezúplatně způsobilé osobě v nezbytném rozsahu Ve výměnném formátu nebo ve formě rastrových dat, pokud nelze jinak, ve formě reprografických kopií.

Zeměměřické činnosti v terénu Vyhláška 26/2007 sb. Posouzení použitelnosti podkladů z hlediska jejich přesnosti a možnosti využití zachovaných lomových bodů Přednostně se využije geometrický základ měření, z něhož byla hranice geometricky a polohově určena

Zeměměřické činnosti v terénu § 88 v nové vyhlášce Přednostně se využije geometrický základ měření, z něhož byla hranice geometricky a polohově určena Vytyčené lomové body hranice se v terénu označí trvalým způsobem, pokud je hranice v katastru číselně vyjádřena, nebo pokud se na podkladě vytyčení vyhotovuje geometrický plán pro průběh vytyčené nebo vlastníky upřesněné hranice pozemků. V ostatních případech se lomové body označí dočasným způsobem, nejsou-li již označeny.

Ověření správnosti vytyčení Kontrolní měření hranice s přesností kódu kvality 3 Vytyčeným lomovým bodům hranice se určí souřadnice v S-JTSK, pokud nebyly v tomto souřadnicovém systému již určeny.

Součinnost s vlastníky při vytyčení hranice pozemků §86 ve vyhlášce 26/2007 sb. a v nové vyhlášce §89 Osoba vykonávající vytyčení přizve písemnou pozvánkou všechny vlastníky pozemků, jejichž hranice má být vytyčena nebo na jejich hranici má být vytyčen alespoň jeden bod. Seznámení vlastníků s průběhem vytyčené hranice provede vytyčovatel ústním jednáním. Nepřítomnost pozvaného vlastníka pozemku nebo jeho zástupce na ústním jednání není na překážku dalším úkonům vytyčovatele.

Dokumentace o vytyčení hranice pozemků § 90 v nové vyhlášce a §87 ve vyhlášce 26/2007 sb. Tvoří vytyčovací náčrt se seznamem souřadnic vytyčených lomových bodů hranice pozemků a protokol o vytyčení hranice pozemků. Do 30 dnů po seznámení vlastníků s průběhem vytyčené hranice pozemků doručí vytyčovatel stejnopis dokumentace o vytyčení hranice pozemků objednateli vytyčení a vlastníkům dotčených pozemků doručí její kopii.

Dokumentace o vytyčení hranice pozemků Kopii dokumentace o vytyčení hranice pozemků je vytyčovatel povinen doručit do 90 dnů po seznámení vlastníků s průběhem vytyčené hranice pozemků příslušnému katastrálnímu úřadu k založení do měřické dokumentace jako přílohu záznamu podrobného měření změn.

Dokumentace o vytyčení hranice pozemku Vytyčovací náčrt vychází ze stavu katastrální mapy a obsahuje znázornění bodů geometrického základu, vytyčených lomových bodů, vytyčovacích prvků (u polárních vytyčovacích prvků znázornění záměry) a kontrolních údajů. Do volného místa vytyčovacího náčrtu, popřípadě na připojený list se uvede seznam souřadnic vytyčených lomových bodů.

Protokol vytyčení hranice pozemku

Označování hranic pozemků § 88 v 26/2007 sb. a v návrhu § 91 Lomové body hranic pozemků se označují trvalým způsobem, zpravidla kameny s opracovanou hlavou, znaky z plastu nebo železobetonovými znaky. Znaky z plastu: 80x80x50mm Hranice pozemků se označí tak, aby z každého hraničního znaku bylo vidět na oba sousední znaky a aby nebyla na přímých úsecích hranice jejich vzdálenost větší než 200 m

Označování hranic pozemků Lomové body hranic pozemků, které jsou bezprostředně ohroženy stavební činností navazující na oddělení pozemku, mohou být po dobu výstavby označeny dočasným způsobem s tím, že vlastník po dokončení výstavby zajistí jejich označení trvalým způsobem

Označování hranic obcí § 89 v 26/2007sb. a v návrhu § 92 V hlavních lomových bodech kamennými hranoly s rozměry nejméně 160mm x160mm x100mm, nebo obdobnou značkou z plastu U hranic probíhajících korytem vodního toku, komunikací apod. podle potřeby dvěma hraničními znaky tak, aby bod hranice dělil spojnici hraničních znaků ve stanoveném poměru, zpravidla na polovinu.