VOC ZNOJMO vína originální certifikace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Leonardo da Vinci/ Vetpro leden 2013
Advertisements

Uzavírání veřejnoprávních smluv
Prezentaci vytvořil Jan Havlík
Vinné i (ne)vinné produkty - nové turistické lákadlo vinařských regionů Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika Česká republika.
Rádi bychom Vám představili jedinečnou novinku na trhu s krmivem pro psy. Rádi bychom Vám představili jedinečnou novinku na trhu s krmivem pro psy.
Řízení jakosti výrobků ve společnosti TESCOMA s.r.o.
[ 1 ] © 2010 Státní ústav pro kontrolu léčiv PADĚLKY A NELEGÁLNÍ LÉKY
PREZENTACE ZNAČEK KLASA A REGIONÁLNÍ POTRAVINA Seminář „Kvalitní a bezpečné potraviny“ , Země živitelka, České.
Tradiční odrůda Znojemska
Jana Hanosová a Jan Palán
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Vinné i (ne)vinné produkty - nové turistické lákadlo vinařských regionů Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika Česká republika.
Učebnice VINOHRADNICTVÍ Číslo aktivity: 3 Název klíčové aktivity:
Výrobce toroidních komponentů značky
TISKOVÁ KONFERENCE KVALITNÍ EVROPSKÝ VÝROBEK.
Vinařství ČR Anežka Loukotová.
Vinařství Kašík L.P Víno s tradicí. Úrodná půda, vinná réva, slunce, vinařovo srdce. To jsou již po staletí hodnoty,které tvoří jeden celek.
VY_32_INOVACE_10_GAS_546_Sob
Připravil: Jan Polehňa
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
Startegie a perspektivy trhu s biopalivy v ČR Česká zemědělská universita, Praha, listopad Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
KOMUNIKACE MEZI OBCÍ A OBČANY Panelová diskuse Ing. Jan Havlík, MPA – tajemník MěÚ.
Začátek listopadu je již tradičně spojen s ukončením zemědělského roku a vrcholí svěcení svátku svatého Martina Dnešní obnovená svatomartinská tradice.
Roneli – franchisa ve stavebnictví. Roneli (staví např. na Ukrajině, v Rusku, Kazachstánu a Gruzii) Generální dodávky staveb - stavby občanské, průmyslové,
VY_32_INOVACE_10_GAS_544_Sob
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Praha, 1. června 2012 Ministerstvo zemědělství Regionální potravina tisková konference.
DE Transformace skupiny E.ON v České republice Jelenovská
Ovoce a zelenina Svět kolem nás
Výroba vína II.
ČLENSKÁ SCHŮZE Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2015.
Učebnice VINOHRADNICTVÍ Číslo aktivity: 3 Název klíčové aktivity:
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:OV Ročník:1 - 3 K-č Téma:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Ruce které umí. „BESKYDY originální produkt ® “ Značka je jednou ze tří nejstarších (2005) značek sdružených v Asociaci regionálních značek (sdružuje.
Trendy ve spotřebě potravin v České republice
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Umět charakterizovat víno a jeho význam
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět : Nauka o nápojích Tematický okruh: Světová vinařství Téma: Austrálie.
Základní fakta o vinařství TARAPACA Založeno v roce 1874, cílem bylo vždy vyrábět vína špičkové a konzistentní kvality. Patří mezi největší a nejdůležitější.
Střední škola služeb a řemesel Stochov, J. Šípka 187 příspěvková organizace EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Vinařství na Slovácku. Slovácko se dá charakterizovat jako kraj vinic a vína.Téměř u každé vesnice je nějaká vinece nebo vinné sklepy.Na Moravě ze 4 podoblastí.
Mendelova univerzita v Brně Zahradnická fakulta v Lednice Vína originální certifikace Bakalářská práce Vedoucí práce bakalářské páce: Vypracoval: Doc.
Bakalářská práce Vypracoval: Radek Hoferek Vedoucí práce: prof. Ing. Věra Bečvářová, CSc. Brno, 2012 Podmínky rozvoje vinařského podniku v současném modelu.
Vinařský marketing Znovínu Znojmo, a. s. Eva Gargelová.
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Regionální potravina Konzultační seminář Olomouc
Senzorická analýza Katedra kvality zemědělských produktů Ing. Lenka Zárubová.
Fond mikroprojektů Sekundární produkty révy vinné - nové turistické lákadlo vinařských regionů „Spolufinancováno Evropskou unií z Evropského fondu pro.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_555_ Výroba vína 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Střední škola služeb a řemesel Stochov, J. Šípka 187 příspěvková organizace EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
BILLA PODPORUJE ČESKÉ DODAVATELE Jaroslaw Szczypka, CEO BILLA spol. s r. o.
Označování vín – vybrané otázky Doc. JUDr. Josef Kotásek, Ph.D. Masarykova Univerzita Právnická fakulta Kontakt:
Povídání o víně Barbora Bílková1. Víno – jak poznat kvalitní víno od nekvalitního? V supermarketu nenarazíte na žádné vinařské speciální archix;vní kousky.
Reklama a propagace vín – vybrané otázky
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187,
NÁRODNÍ ZNAČKA KVALITY KLASA
Podpora marketingu vín příspěvky z Vinařského fondu
Třídění vína Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Fond mikroprojektů Sekundární produkty révy vinné - nové turistické lákadlo vinařských regionů „Spolufinancováno Evropskou unií z Evropského fondu pro.
Venkovská turistika 2017 Spolupráce SVTA a ATIC.
FRANCOUZSKÉ VINNÉ OBLASTI
Reklama a propagace vín - vybrané otázky
NÁZEV ŠKOLY: Střední škola služeb a řemesel Stochov
Potravinářský sektor z pohledu českého spotřebitele
Prezentaci vytvořil Jan Havlík Obr. 1. Víno je alkoholický i nealkoholický nápoj typicky vznikající kvašením moštu z plodů révy vinné. Slovo víno pochází.
Transkript prezentace:

VOC ZNOJMO vína originální certifikace první apelační systém v České republice www.vocznojmo.cz

Členové občanského sdružení VOC Znojmo Dobrá Vinice a. s. Ing. Josef Dobrovolný – Vinný sklep Eko Hnízdo s.r.o. Josef Kořínek Jan Vaněk Vinařství Lahofer, a.s. Vinařství Líbal s.r.o. Vinařství rodiny Špalkovy s.r.o. Vinařství Waldberk Vrbovec s.r.o. Vinné sklepy Lechovice, spol. s r.o. VINO HORT s.r.o. Zemědělské družstvo Hodonice – Tasovické vinařství Znovín Znojmo, a.s. se sídlem v Šatově Vinařství Sádek, s.r.o. Nový sklep Sádek Vinice Hnanice, s.r.o.

Design VOC lahví členů VOC Znojmo

Cíl VOC Znojmo Naším cílem je poskytnout vám zážitek z vína umocněný vědomím, že hrozny pocházejí z našich nejlepších vinic, z vinic Znojemské podoblasti.

Co garantuje značka VOC Znojmo Ochrannou známkou VOC Znojmo je spotřebiteli garantován vysoký kvalitativní standard a typický chuťový charakter. Obsah láhve zaručuje pro Znojemskou podoblast typické víno. Právě značka vín originální certifikace dává spotřebiteli záruku skutečné kvality a jedinečnosti. Vína označená VOC Znojmo jsou vodítkem pro zákazníka, jak na trhu víno vybírat. Díky střídání slunečných dnů a chladnějších nocí hrozny zrají pomaleji, ale zato si uchovávají vonné látky a dosahují vysoké jakosti a aromatičnosti.

Kdy vznikla myšlenka VOC Znojmo Myšlenkou VOC Znojmo jsme se poprvé začali zabývat již v roce 2004. Důvod: Propagovat naše unikátní vinice Znojemské vinařské podoblasti a náš jedinečný terroir, který dává neopakovatelná vína.

Jak poznáme vína VOC Znojmo Nejviditelnější značkou je pásek okolo hrdla láhve, který obsahuje: číslo výrobce, číslo šarže vína, číslo rozhodnutí o udělení značky VOC, počet kusů láhvi v této šarži. Identifikační pásek VOC dostává vinař až poté, co je jeho vínu udělena certifikace VOC Znojmo. Počet pásků odpovídá přesně počtu láhví vyrobených v této šarži. Naším přívlastkem je přísně kontrolovaná produkce vín VOC Znojmo pod dohledem vinařů VOC Znojmo a vinařských odborníků.

Odrůdy Apelační systém VOC Znojmo se týká pouze vín ze tří nejtypičtějších odrůd Znojemska: Sauvignonu, Ryzlinku rýnského, Veltlínského zeleného, případně jejich cuvée, která vykazují regionálně typický chuťový profil. Musí pocházet výhradně z vybraných a uznaných viničních VOC tratí.

Mapa obcí a vinic ve VOC Znojmo

Nejdůležitější podmínky pro zařazení vín do certifikovaného systému VOC Znojmo 1. Výrobce musí být členem VOC Znojmo, o.s., 2. Povoleny jsou pouze odrůdy Sauvignon, Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené a jejich cuvée, 3. Hrozny musí pocházet z registrovaných vinic, 4. Hrozny musí mít nejméně 19° NM, 5. Výnos nesmí překročit 2,5 kg na keř, Sběr hroznů je prováděn pouze ručně, Vína musí být uzavřena pouze korkovým uzávěrem,

Nejdůležitější podmínky pro zařazení vín do certifikovaného systému VOC Znojmo 8. Školení vína nesmí probíhat metodou „barikování“, Vína nesmí být vyrobena metodou dlouhodobého zrání na kvasničných kalech, Jablečno-mléčná fermentace je povolena, 11. Zbytkový cukr ve víně je povolen do výše 25g/l, 12. Obsah alkoholu ve víně je omezen na maximálně 13,9 % objemových, 13. Vína musí výrazně vykazovat typické senzorické vlastnosti Znojemské podoblasti.

Festival vína VOC Znojmo – 8. května Nová certifikovaná vína VOC Znojmo vstupují pravidelně na trh 8. května, v rámci Festivalu vín VOC Znojmo. Tradiční znojemské spojení kultury s vínem nabízí bohatý dvoudenní program: ochutnávku všech nově zatříděných vín VOC Znojmo, - „ochutnávku“ lidové a etnické muziky, ochutnávku gastronomických specialit předních znojemských restaurací a hotelů se zaměřením na Pohořelického kapra.

Brněnská 523 671 82 Dobšice voc@vocznojmo.cz www.vocznojmo.cz Kontakt VOC Znojmo Brněnská 523 671 82 Dobšice voc@vocznojmo.cz www.vocznojmo.cz

Partner VOC Znojmo