SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY V ČESKÉ REPUBLICE Ing. Jiří Horecký, MBA prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Rozpočtové určení daní očima starostů menších měst ČR
NA TÉMA: „DÍVÁM SE RŮŽOVÝMI BRÝLEMI“ Katalog vítězných děl jaro ročník výtvarné a keramické otevřené přehlídky „To je hlína!“ Akci podpořili: Dolní.
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Labyrintem pomoci Matěj Lejsal Domov Sue Ryder, o.p.s.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Asistivní technologie a asistivní život ATIS workshop , Praha Mgr. Filip Novotný Odbor sociálních služeb a sociální práce Ministerstvo práce.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
30. září – ZÁJEZD zástupců neziskových organizací do Prahy na pořad Vzpomínky nám zůstanou (Hron, Cibulka, Simonová, Fousek) 1. října – VÝSTAVA Šťastné.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Sociální oblast. Podpora sociálních služeb Přímá podpora obcí a jejich organizací Podpora provozních nákladů nestátních neziskových organizací v obcích.
Dotace na provoz sociálních služeb v roce 2009 Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí 29. ledna 2009.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Soustava veřejných rozpočtů II.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
TEST 17. POLITOLOGIE
P. SHRNUTÍ DOBRÉ PRAXE ZE ZAHRANIČÍ Lenka Hrkľová Odborný garant mezinárodního projektu Péče o děti jako mezigenerační most Nikola Křístek odborný expert.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR. SOCIÁLNÍ SLUŽBY Pojem sociální služby je používán v odborné literatuře ve dvou úrovních: jako forma sociální pomoci poskytovaná.
Financování sociálních služeb Odbor sociálních věcí – oddělení ekonomické
Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
1 1 Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR KOMISE PRO SOCIÁLNÍ OTÁZKY ASOCIACE KRAJŮ ČR , Olomouc.
Projekt Optimalizace sítě zdravotních a sociálních služeb MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ červen 2011.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Sociální služby města HB – Domov pro seniory Bc. Milan Žák, DiS. Sociální pracovník organizace.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Koordinační skupina SENIOŘI. Koordinační skupina V současnosti 16 členů Organizace, agentury, které poskytují sociální služby Svazy, aktivity, které vyplňují.
Olomoucký kraj Mgr. Yvona Kubjátová náměstkyně hejtmana.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová. Sociální služby - definice Nástroj sociálního zabezpečení – sociální pomoci Poskytovány lidem společensky znevýhodněným,
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Podpora odborného partnerství – Sociální bydlení v Plzeňském kraji
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2018 OSV JMK.
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Obecná východiska.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
Ing. Stanislava Správková
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
KONFERENCE PRO ŘEDITELE A EKONOMY POSKYTOVATELŮ SOCILNÍCH SLUŽEB
Potřebnost sociálních služeb ve městě Veltrusy
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Financování sociálních služeb
Poskytování sociálních služeb a ekonomika církevních nestátních neziskových organizací Konference APSS Praha,
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Transkript prezentace:

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY V ČESKÉ REPUBLICE Ing. Jiří Horecký, MBA prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY V ČESKÉ REPUBLICE  Domovy pro seniory: 494 domovů, lůžek  Domovy se zvláštním režimem: 228 domovů, lůžek  Pečovatelská služba: 754 registrovaných služeb, cca uživatelů  Odlehčovací služby  Denní centra, centra denních služeb  Odborné poradenství  Tísňová péče

DOMOVY PRO SENIORY  1 lůžko  2 lůžka9.527  3 a více lůžek2.385 (10%)  žádostí

DOMOVY PRO SENIORY počet lůžek k ,0% z toho stupeň závislosti (průměr roku 2012): I ,7% II ,4% III ,6% IV ,1% ostatní ,2% Domovy pro seniory - obložnost podle stupně závislosti (předpoklad podle průměrného počtu vyplacených dávek)

5 SOCIÁLNĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE  – lůžek ve skrytých sociálních hospitalizacích: 4 – 6 miliard Kč  LDN – lůžek  Cca lůžek dle § 52  Celkem tedy více než disponibilních lůžek  Rozdílné financování

6 KOLIK JE POTŘEBA DALŠÍCH MÍST Počet osob v DpS, které mohou být doma Počet žádostí Relevantní počet žádostí Počet uživatelů PS Z toho bez PnP Nutné navýšení kapacit PS

7 MÁME V ČR DOST LŮŽEK

8 JAKÁ PÉČE JE LEVNĚJŠÍ  Dle hodiny péče (PPOP x pečovatelka, 913 x 925)  Strava, ubytování  Dle zatížení pečující rodiny  Dle makro pohledu na státní výdaje  Příjmová stránka  Výdajová stránka

CHARTA OBČANSKÉ SPOLEČNOSTI PRO DŮSTOJNÝ ŽIVOT SENIORŮ V ČESKÉ REPUBLICE

CHARTA OBČANSKÉ SPOLEČNOSTI PRO DŮSTOJNÝ ŽIVOT SENIORŮ V ČESKÉ REPUBLICE  APSS ČR organizovala dne kulatý stůl za účasti:  Úřadu vlády ČR – zmocněnkyně pro lidská práva  MPSV ČR  Kanceláře veřejného ochránce práv  Asociace krajů ČR  Diakonie ČCE  Rady seniorů ČR

CHARTA OBČANSKÉ SPOLEČNOSTI PRO DŮSTOJNÝ ŽIVOT SENIORŮ V ČESKÉ REPUBLICE  Slavnostní podpis Charty občanské společnosti Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR, Radou seniorů ČR, Asociací krajů ČR a Diakonií ČCE dne

ŠŤASTNÉ STÁŘÍ OČIMA DĚTÍ  výtvarná soutěž pro děti do 15 let  již 3. ročník  4 kategorie  výtvarné dílo - děti do 5 let  výtvarné dílo - děti od 6 do 10 let  výtvarné dílo - děti od 11 do 15 let  fotografie – děti do 15 let

ŠŤASTNÉ STÁŘÍ OČIMA DĚTÍ PARTNEŘI  Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR  Ministerstvo práce a sociálních věcí  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Svaz města obcí ČR Záštitu převzal 1. místopředseda Senátu Přemysl Sobotka. Cenu předává ministr práce a sociálních věcí ČR. Předseda odborné komise je ak. mal. Kristán Kodet.

ŠŤASTNÉ STÁŘÍ OČIMA DĚTÍ SLAVNOSTNÍ VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ barokní sál Opatství Emauzy v Praze

ŠŤASTNÉ STÁŘÍ OČIMA DĚTÍ SLAVNOSTNÍ VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ

Děkuji za pozornost. Ing. Jiří Horecký, MBA prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR