Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Současný systém podpory
Advertisements

Seminář k ukončování projektů FS Vzorové obsahy 10. června 2008 Praha RNDr. Alois Kopecký, ŘO FS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Projekt rekonstrukce sportovního zázemí TJ Janovice Prezentace pro zastupitelstvo obce Janovice dne
Aktuální informace k financování vodohospodářských projektů v působnosti Ministerstva zemědělství odboru vodovodů a kanalizací Připravil ing. Zdeněk Hledík.
KANALIZACE A VODOVOD V OBCI SIBŘINA KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Bydlení v obecních bytech
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Podpora podnikání a investic a EU v následujícím období Ing. Ondřej Votruba | ředitel Divize Investic Brno, 24. duben 2013.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
Nový městský stadion Vítkovice Statutární město Ostrava Odbor ekonomického rozvoje.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Možnosti financování protipovodňových.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Podpora vodohospodářské infrastruktury v obcích Zlínského kraje Zlín Lenka Gregorová.
Ing. Václav Jirásek Povodí Labe, státní podnik ELLA - INTERREG III.B - CADSES Královéhradecký kraj Aldis, Hradec Králové,
MŽP Likvidace škod po živelních pohromách – podprogram „MŽP Povodně 2013“ Mgr. Sabina Hamanová oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP
Odkanalizování a čištění odpadních vod v povodí řeky Radbuzy CENY SOUTĚŽE TOP INVEST 2008 – NEJLEPŠÍ INVESTICE ROKU 2008.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů Ladislav Pazdera Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář AEM Praha,
Výroba elektřiny z obnovitelných zdrojů v ČR v roce 2004 Ladislav Pazdera Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář AEM MSV Brno,
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
FONDY EU Programové období
MS2014+ Modul CBA Ekonomika projektu
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
zelená linka: Provozování vodohospodářské infrastruktury – Podmínky přílohy č. 6 OPŽP.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Snižování podpory z hlediska příjmů projektů – pozice OP Doprava
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Stav odkanalizování v obcích Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Ing. Dana Zápecová vedoucí oddělení vodního hospodářství Duben.
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Snídaně starostů , Jedlí
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
IROP - Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Dotační příležitosti pro obce JMK
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Transkript prezentace:

Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.

Základní milníky projektu, přínosy a závazky spojené s projektem Ing. Vojtěch Doležal, SEWACO, s.r.o. – konzultant projektu

Princip „povinnosti realizace projektu“ a „práva na dotace“ Přistoupení ČR k EU: Harmonizace legislativy Předvstupní dohody o implementaci pravidel Programy financování z EU : ISPA OP ŽP 2004 -2006 OP ŽP 2007 – 2013 Princip sociální koheze – sociálně únosné dopady plnění společných pravidel EU (max. vodné a stočné = 4% příjmu rodin s nejnižšími příjmy

Princip „povinnosti realizace projektu“ a „práva na dotace“ Pravidla získání a používání dotací: Relativně komplikovaný proces předkládání a schvalování projektů Platné pro všechny aglomerace s velikostí nad 2 000 EO Systém posuzování: pro projekty nad 25 mil. EUR: ČR – experti JASPERS – ČR – Evropská komise – ČR Povinnosti „dobré mezinárodní praxe“ Aplikace pravidla „udržitelnosti projektu a přijatých pravidel po dobu min. 5 let od uvedení projektu do provozu

Základní milníky projektu červen 2006 ZLEPŠENÍ KVALITY VOD HORNÍHO POVODÍ ŘEKY MORAVY – II. ETAPA ZÁMĚR PROJEKTU Č E R V E N 2006 Předpokládaný harmonogram výstavby Zahájení stavby : 01/2009 Ukončení stavby : 12/2010

červen 2006 Základní milníky projektu Záměr projektu A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O PROJEKTU/SKUPINĚ PROJEKTU/ETAPĚ PROJEKTU: 1. Název projektu: ZLEPŠENÍ KVALITY VOD HORNÍHO POVODÍ ŘEKY MORAVY – II. ETAPA 2. Celkové náklady projektu (v pevných cenách): 1 077 084 tis Kč (včetně neuznatelných nákladů, bez DPH) Pozn.: Celkové náklady projektu v běžných cenách (v době realizace, tedy v c.ú. 2008- 2010, včetně neuznatelných nákladů, bez DPH) se předpokládají ve výši 1 219 968 tis Kč, uznatelné náklady 1 189 643 tis Kč 3. Místo realizace: Katastrální území:637203 – Hanušovice, 764264 – Šumperk, 789429 – Zábřeh, 698032 – Mohelnice, 686883 - Loštice Obec/Obce: Hanušovice, Šumperk, Zábřeh, Mohelnice, Loštice

říjen 2008 Základní milníky projektu VELKÝ PROJEKT ŽÁDOST O POTVRZENÍ PODPORY PODLE ČLÁNKŮ 39 AŽ 41 NAŘÍZENÍ (ES) Č. 1083/2006 EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ/FOND SOUDRŽNOSTI Zlepšení kvality vod horního povodí řeky Moravy – II. etapa

říjen 2008 Základní milníky projektu Projekt Zlepšení kvality vod horního povodí řeky Moravy – II. etapa (dále jen Horní Pomoraví II) řeší opatření ke snížení znečistění povrchových a odpadních vod v oblasti působnosti konečného příjemce – společnosti Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s. (dále jen VHZ), který je jako plně municipální společnost vlastníkem vodohospodářské infrastruktury. Projekt se sestává z následujících 5 -ti podprojektů: 1. Město Hanušovice – doplnění kanalizace 2. Město Šumperk – rekonstrukce a doplnění kanalizace 3. Město Zábřeh – rekonstrukce a doplnění kanalizace 4. Město Mohelnice – ČOV a kanalizace 5. Město Loštice – rekonstrukce a doplnění kanalizace

říjen 2008 Základní milníky projektu Realizace podprojektů představuje: 61,093 km nové kanalizace; 24,761 km rekonstruované kanalizace 1 rekonstruovaná ČOV

říjen 2008 Základní milníky projektu

říjen 2008 Základní milníky projektu

Základní milníky projektu SMLOUVY SE ZHOTOVITELI – ODRAZ POSTUPNÉ APLIKACE A UPŘESŇOVÁNÍ PRAVIDEL SFŽP/MŽP

Základní milníky projektu

Základní milníky projektu

Základní milníky projektu …………..

Základní milníky projektu

Základní milníky projektu

Základní milníky projektu

Základní milníky projektu

Základní milníky projektu

Základní milníky projektu

Základní milníky projektu

Základní milníky projektu Hlavní související okruhy k řešení: Úspěšná realizace staveb Úspěšná administrace projektu Přesná evidence a správa majetku, tj. včetně zařazení nově vzniklého v rámci projektu Dořešení stávající provozní smlouvy (i pro rok 2015) Výběr provozovatele

DISKUSE