Anglie - 2002 / školní zájezd JANA CHOCHOLOVÁ  (budoucí studentka prvního ročníku)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

Německo září – 4. října.
ANGLIE U ZNÁMÝCH Veronika Staňková studentka sekundy.
Vojtěch Šolta student septimy
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
ANGLIE 2001 / JAZYKOVÝ POBYT
MISTROVSTV Í MAŽORETEK TEREZA SALIVAROVÁ 2003 – b udoucí studentka primy.
Slova Květiny.
Žena Když Bůh stvořil ženu, byl už 6 den, pozdě v noci.
Není člověk ten, který by se líbil lidem všem…
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Srdce z lásky darované.
Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě.
Mýma o č ima PAVEL DVOŘÁK student tercie Anglie 2006 / zájezd.
Vytvořila: Kristina Thielová
Nikdy nesuď nikoho, podle toho, jak vypadá
Životní prostředí klady vs. zápory.
Sčítálek.
Když je nejhůř Když je nejhůř. Byly 2 žáby Žily spolu.
MÝMA OČIMA TEREZA NEDVĚDOVÁ studentka primy Anglie / výlet
Anglie 2007 Pro přechod na další snímek klikněte levým tlačítkem myši.
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
Mýma očima New York City a W.D.C
KrIsTýNa VoLáNkOvÁ Mé StUdIuM nA 4.ZŠ v ChEbU.
Sluneční hodiny Zajímavost
MATEMATIKA pro 1. třídu ZŠ
VÝZKUMNÝ PROJEKT ZIPOVÁNÍ. MÍSTO, KDE ŽIJEME  Žijeme spolu s vámi na planetě Zemi.  V srdci Evropy, sice v malé, ale krásné České republice, v největším.
Dopis od Boha.
Turecko místo mých snů Václav Starý 4. Ročník
Tak v této sestavě jsme odjížděli ( 4801 km) Kawasaki Zephyr 1100 Honda VFR 800 Fi Honda VFR 750 Průměrné tankování bylo 10 – 12 litrů (180km), tzn. Průměrná.
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
Mé studium na 4.ZŠ v Chebu Michaela Bernardová.
PREZENTACE O čtyřech letech učení fyziky na této škole očima Karla Kratochvíla & Martina Hortvíka.
Anglie / Školní studijní  V druhém dubnovém týdnu se někteří studenti primy, sekundy a kvarty zúčastnili studijního pobytu v jihoanglickém.
CIRKUS PŘEČTĚTE SI POZORNĚ POVÍDKU. Ráno na zelené louce za městem ještě nic nebylo. Rostla tam jen tráva, kterou nikdo nesekal. Když ale šel Jirka.
ZÁJEZD DO ANGLIE A PAŘÍŽE 18. – 24. BŘEZEN den – PAŘÍŽ začali jsme samozřejmě na Eiffelovce.
Vzory podstatných jmen - procvičování
Historie studia 1. ročníku Studovat jsem začal na střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická Liberec. Přihlásil jsem se na obor strojírenství,
VÍTEJTE V ANTINUDĚ 7 Předchozí AntiNudy najdete na: se.webnode.cz Všimly jste si nového vzhledu? Pokračujte kliknutím na libovolné místo.
Birmingham Anna Kolářová
Praxe v Birminghamu 2015 s Erasmus+. Výběrové řízení 1. přihláška (cca 130 uchazečů) 2. zúžený výběr uchazečů (zhruba 60) 3. ústní pohovor.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,
MÝMA OČIMA ADÉLA ŠÍPKOVÁ STUDENTKA PRVNÍHO ROČNÍKU ANGLIE- 2002/ ŠKOLNÍ ZÁJEZD.
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
Kde se používá 2.pád?. 2. pád + předložka 2.p. používají předložky místa (do, z/ze, u, od):  DO – Jedu do Prahy. Jdu do města. (otázka Kam?)  Z/ZE –
P. uč. Zelinková a P. uč. Solnařová MATEMATIKA X MATEMATIKA.
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
VÝSTAVA STAVEBNICE MERKUR  Naše škola se zúčastnila výstavy stavebnice Merkur v regionálním muzeu v Chrudimi.
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
ADÉLKA KUTILOVÁ studentka sekundy
května PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Mýma očima PETR SCHWARZ student sekundy ANGLIČTINA V TURECKU 2016
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
Londýn.
Čím bych chtěl být až, vyrostu?
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
ŠERM By:Anna Zemanová.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Děti jsou DAR... jak je MILOVAT ?!?
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
KOČKY.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Transkript prezentace:

Anglie - 2002 / školní zájezd JANA CHOCHOLOVÁ  (budoucí studentka prvního ročníku)

Zúčastnila jsem se desetidenního zájezdu do Anglie. Bylo zrovna jaro, a to dokonce i tam, kde, jak je známo, není počasí nějak extra přívětivé. Tento pobyt nebyl studijní, jak probíhá anglická výuka jsem tedy bohužel nepoznala, ale zato jsem poznala spoustu jiných věcí, o kterých bych se ráda zmínila:

Anglický pořádek Bydleli jsme v hostitelských rodinách v jedné části Londýna. Nevím, jestli je to tak všude, ale zrovna v té naší rodině, tedy v jejich domě, byl dost velký nepořádek. Ne, nepořádek je moc mírné slovo. Lepší je ukrutný bordel. Nejsem nějak extra pořádná, ale tohle byla síla. Všude vlasy, chlupy od koček… Nejhorší byla koupelna. Něco jako umýt umyvadlo tam neznají. Ve vaně například byla přisátá taková gumová podložka či něco podobného a ta byla úplně plesnivá. Nejvíce mě dojímaly ty vlasy. A ještě jedna věc k anglické domácnosti. Hrozně šetří místem. Nenajdete v jejich domě kout, který by byl prázdný. Všude mají plno zbytečných krámů, které máme my někde na půdě nebo ve sklepě… Domácnost v Anglii na mne tedy udělala tento dojem: Angličané = prasata.

Anglické jídlo Asi většina z vás ví, co se tak podává v Anglii k snídaním: tousty, corny, nutela, marmeláda, máslo, mléko, sýr, šunka… Obědy jsme dostávali do sáčku, většinou nějakou plněnou housku - někdy se jíst dala, někdy ne. K tomu nějakou sušenku a láhev s vodou. Když jsme to nejedli my, tak většinou holubi, kterých je v Anglii hromada.

Večeře byly teplé jako naše obědy Večeře byly teplé jako naše obědy. Většinou špagety, pizza, opečené brambory s kuřetem nebo krůtím masem. Co ale bylo nejhorší - jedli jsme na tom jejich zaprášeném stole a vedle našich talířů se tetelila odporná kočka. Víte, já totiž kočky nenávidím

Londýn A samotný Londýn? Psát, že je tam Big Ben… je zbytečné, ale to, že je Londýn krásné město napsat musím. Díky sportu cestuji dost po Evropě a Londýn řadím mezi ta fakt dobrá města. Nejvíc mě dostalo Trafalgar Square. Je tam všude hrozně holubů. Dělají na vás totální nálety, a když si dáte na ruku například housku, tak se jich sletí desítky. A věřte tomu nebo ne, holub, ač pouze pták, je pěkně těžký tvor. 

Londýn Dále jsem byla ohromena v muzeu Madame Tussaud`s. To byla fakt podívaná. Dokonce se mi stalo, že jsem si sahala na jednoho pána v domnění, že je to nějaký politik, a on se najednou pohnul. Byl to turista, stejně jako já. To svědčí jen o tom, že figuriny jsou tam opravdu velmi kvalitní. Co mě ještě zaujalo přímo ve středu Londýna a vlastně po celé Anglii? Policajti, jejich stráž. Nemají totiž zbraně. Nechápu. To by u nás asi nešlo.

A další města… Oxford - město studií - tam jsem měla vynikající salát s kuřecím. A spoustu dalších míst, o kterých kdybych se měla rozepisovat, tak píšu, píšu a jen píšu. Také jsem navštívila Stratford – rodný Shakespearův dům. Nesmí se v něm fotit, ale fotila jsem.

Jinnost Co se mi ale na této zemi líbí nejvíce - jak jsou Angličané konzervativní. Víte, žijí si svůj život. Mají svá pravidla a nehodlají je měnit. Už jen když vezmete jízdu autem. Nebo čeho jsem si všimla je, že tam neexistuje značka auta Opel. Vidíte tam auto, úplně stejný tvar, všechno jako u nás například Opel Astra, Agila…, ale základní značkou není Opel, ale úplně něco jiného. Už si bohužel nevzpomínám na název té značky.

Závěrem - Anglie se mi moc líbila a určitě patří k zemím, které bych chtěla do budoucna ještě navštívit.