Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Londýn.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Londýn."— Transkript prezentace:

1 Londýn

2 Big Ben Big Ben is the nickname for the Great Bell of the clock at the north end of the Palace of Westminster in London. The tower is officially known as Elizabeth Tower, renamed to celebrate the Diamond Jubilee of Elizabeth II. The tower is designed in Pugin's celebrated Gothic Revival style, and is 315 feet (96.0 m) high.

3 Trafalgar square Trafalgar Square, neboli Trafalgarské náměstí, je známé díky monumentu s admirálem Nelsonem na vrcholku a díky Národní galerii, kterou jsme také navštívili. Od roku 2000 platí na náměstí zákaz prodeje krmení holubů a byly podniknuty i pokusy vytlačit holuby z náměstí úplně, a to i za použití cvičených sokolů. V Národní galerii najdeme více než obrazů. Nachází se na severní straně Trafalgar square.

4 Buckingham Palace Palác se původně jmenoval Buckingham House.
Byl postaven v roce 1703. Na žádost krále Jiřího IV. architekt Nash objekt přestavěl tak, aby mohl být považován za královskou rezidenci, ale teprve královna Viktorie zámek prohlásila oficiálním sídlem rodiny. Objekt je od roku 1993 v období královniny dovolené (srpen a září) přístupný k prohlídkám. Střídání stráží probíhá vždy v 11:00 h.

5 Madame Tussauds London
Světoznámé muzeum voskových figurín sídlící v Londýně Bylo založeno Marií Tussaudovou, sochařkou vytvářející voskové figuríny. Muzeum bylo přemístěno tam, kde se nachází nyní, na Marylebone Road, v roce V roce 1925 požár poškodil mnoho figurín, ale jádro kolekce, včetně historických exponátů, bylo zachováno. Muzeum voskových figurín je společně s blízkým Londýnským planetáriem v současnosti jednou z nejlákavějších londýnských turistických atrakcí.

6 London Londýn je nádherné historické město, které mě velice zaujalo a určitě bych se sem ráda podívala znovu. Jak kvůli památkám a kultuře, tak i pro výborné jídlo, které jsme ochutnali např. v China town. Skvělé město nabité energií. Po studiích bych si v Londýně ráda našla zaměstnání či jen přechodnou brigádu v podobě au-pair.


Stáhnout ppt "Londýn."

Podobné prezentace


Reklamy Google