Třebenice Okres Litoměřice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Svatý Václav – místa a památky spojené s jeho jménem
Advertisements

Tábor na Suchém Dole se koná prvních 14. Dní o letních prázdninách.
Kdo jsme… Jsme děti z Dětského domova Uherský Ostroh. Nejmladší je sedmi-letá Tereza. Potom šestnácti-letí hoši-Petr, Lukáš a Milan, které mu je 17. Nejstarší.
Navštivte hlavní město České republiky
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka, přírodověda Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_06_01.
Výstavba sportovního areálu 20
Školní družina a internát „ÚSMĚV“ při ZŠ, Opava, Havlíčkova 1, p.o.
Vranovská Ves.
Základní škola a Mateřská škola Křesetice
Obec Pavlice.
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Naše město a škola Jakub Jakuba 9.C.  Vizovice jsou město v okrese Zlín ve Zlínskem kraji  Dominantou města je barokní zámek  jsou zde dvě trojúhelníková.
Valašská Polanka Andrea Polanská.
Valašská Polanka Barbora Filáková.
54.mateřská škola Plzeň se sportovním zaměřením Staniční 72, Plzeň
 Poloha.. Poloha..  Naše obec Naše obec  Mapa Obce Mapa Obce  Historie obce Historie obce  Tradice Tradice.
Školy pro venkov ZŠ HLUK.
Kostelec nad Černými lesy
R a k o u s k o MELK s klášterem I automatický posun !!
PREVENTIVNÍ KURZ ZŠ ÚPICE-LÁNY
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
Vítáme vás na Vánočním koncertě s jarmarkem Žádáme všechny příchozí, aby dbali své vlastní bezpečnosti!
Prezentace školy. (Lucie Antošová). Historie školy Na dnešním Václavském náměstí (dříve nazývaném Otakarovo) byl postaven na poč. 15. st. gotický kostel.
TŘEBENICE Okres Litoměřice PSČ:
Třebenice Okres Litoměřice.
Třebenice Město Okres Litoměřice. Základní údaje 1992 obyvatel České Středohoří Dopravní dostupnost : autobus Starostka: Martina Patrovská PSČ:
Město Okres Litoměřice
Vizovice Eliška Kratinová.
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
Malé město Okres Litoměřice Ústecký kraj
Třebenice Okres Litoměřice.
Leskovec Surý Josef.
Vesnice Strupčice.
NÁVŠTĚVA IRSKA 3. – 9. května 2014.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 2. ročník ZŠ Předmět: Prvouka Autor: Mgr. Martina Marková Základní.
VE ŠKOLE Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_681_2TR_PRV Autor: Mgr. Jana.
Chráněná území v Olomouci a okolí
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Brno.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Valašská Polanka Kateřina Srbová.
720.let od první písemné zmínky
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
ZŠ KLENOVICE NA HANÉ Základní škola v Klenovicích na Hané poskytuje vzdělání žákům od první do deváté třídy V současnosti školu navštěvuje 190 žáků. Kromě.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Klaster.Kladruby.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Testove.otazky.I.
STŘELNÁ zdroj: strelna.cz zdroj: strelna.cz
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:
2. ZŠ Dobříš se představuje e- Twinningu. Vítejte uprostřed brdských lesů u nás na Dobříši!
Skalička 2013 Zpracoval: Matěj Cifr.
Olešnice je trojúhelníkové městečko ležící na Hornosvratecké vrchovině, která je součástí Českomoravské vrchoviny. Je přirozeným centrem severozápadního.
Moje třída 9.ročník 4.ročník. 9.ročník Marian Čipčala, Petra Merhautová Simon Kocaj Zdenek Mühldorf Aneta Křížová Václav Lev Věra Čipčalová Luboš Ferenc.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: III/2 Datum: Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_Vl.4.r.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_6.ročník 20_Znojmo Autor: Mgr. Jana Štruncová Anotace: Prezentace města.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_02_02_05.
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Naše škola.
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Česká republika - Kutná Hora
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Frenštát pod radhoštěm
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A01Prv2_Ve škole
Vytvořil: Ondřej Koubek a David Hraba
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Člověk a jeho svět 3. ročník
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OKŘÍŠKY
Transkript prezentace:

Třebenice Okres Litoměřice

Město se rozkládá na 21,86 km². Žije zde ai 1700 obyvlatel. K Třebenicím patří také několik vesnic: Kololeč Kocourov Lipá Lhota Medvědice Mrsklesy Teplá Sutom

Historie První zmínky o vzniku města nalézáme v pověsti o založení hradu Košťálu rytířem Košťálem. Rovněž obec Medvědice se objevuje v pověsti, mající vztah k prvopočátkům českého státu, kolem "jistě" kráčel Libušin bělouš do nedalekých Stadic. Historie sídla se datuje nejspíš od devátého století. Písemně jsou Třebenice zmíněny prvně v listině z roku 1227, kdy jsou citovány jako trhová ves. Původním vlastníkem byl sám panovník, později je věnoval klášteru Svatého Jiří při jeho založení na hradě pražském a byly spravovány abatyší ženské větve řádu Benediktinů (do roku 1420).

Základní škola Třebenice-učitelský sbor: Mgr. Stanislav Novák-ředitel školy Mgr. Lucie Racková- zástupkyně ředitele, koordinátorka ŠVP Mgr. Jana Krugová- 1.A Mgr.Věra Zajptová- 1.B Mgr. Hana Oberreiterová- 2.ročník; koordinátorka ŠVP Mgr. Petra Trégnerová- 3.ročník Mgr.  Jaroslava Vávrová- 4.ročník Mgr. Romana Burešová- 5.ročník Mgr. Iva Bělochová- 6. ročník; výchovná poradkyně Mgr. Jana Schánová- 7.ročník; koordinátorka EVVO Bc. Michal Jenč- 8.ročník Mgr. Marie Prošková- 9.A, školní metodička prevence Mgr. Eliška Cynybulková9.B Mgr. Petra Hrušková Mgr. Petr Malý Bc. Lenka Mladá Mgr. Anna Tomášková Libuše Bolechová- vychovatelka ŠD Dagmar Pokorná- vychovatelka ŠD

Máme zde 11. tříd a z toho dvě 1. třídy a dvě 9. třídy. A 223 žáků. Máme dva stupně. Na 1. stupni jsou od 1. do 5. třídy, a poté děti přechází na 2. stupeň, kam chodí od 6. do 9 třídy. Obě školy se nachází na Paříkově náměstí. Máme tu i školní jídelnu, interaktivní tabule a skleník s hřištěm na školní zahradě 2. stupně. ŠKOLNÍ KROUŽKY: Angličtina pro 1. ročník Keramika Vaření Tvořivé ručičky Mladý redaktor Florbal Tenis Ekoškola

TURISTIKA Zřícenina Košťálov Hrad Házmburk Kostel Lovoš

Muzeum českého granátu

Čokolaterie nabízí svým zákazníkům nepřeberné množství čokoládových dobrot – lanýže, fondue, drcené kakaové boby, skutečnou belgickou, francouzskou, mexickou i exotickou čokoládu… OTEVÍRACÍ DOBA PO - ČT10:00 - 18:00 PÁ10:00 - 18:00 SO12:30 - 18:00 NE12:30 - 18:00

Významné osobnosti Václav Pařík Antonín Zimmer František Hora Dan Richter

Sport Máme zde fotbalové hřiště. Volejbalové hřiště. Ale také tenisové kurty.

Kulturní akce města Masopustoví průvod Jarmarky Maškarní plesy Bazárek-Bleší trh Čarodejnice Dětský den Koncerty Ohňostroj na nový rok

Kam na výlet? Nejdříve půjdu na snídani do čokolaterie. Poté se vydám na Košťálov, kde si udělám piknik. Odpoledne půjdu na Hazmburk a cestou se mohu zastavit a nasbírat granátky v Muzeu českého granátu. Na večeři si zajdu na Radnici a poté se půjdu ubytovat.

Třebenice mám ráda, protože je tu klid, není tu rušno Třebenice mám ráda, protože je tu klid, není tu rušno. Nejsou tady bezdomovci, ale naopak tu žijí moc hodní lidé. Na Třebenicích bych neměnila vůbec nic. Moc se mi tu líbí.