Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzdělávací oblast: Člověk a společnost

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzdělávací oblast: Člověk a společnost"— Transkript prezentace:

1 Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu: VkO6 - 4 Datum ověření ve výuce: Ročník: šestý Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor: Výchova k občanství Tématický okruh: Život ve škole Téma: Naše škola

2 ANOTACE Digitální výukový materiál NAŠE ŠKOLA je součástí výkladové hodiny. Výklad je doplněn obrázky z vlastní galerie. Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Práce je určena na interaktivní tabuli SMART Notebook.

3 Základní škola Dyjákovice
Zpracovala: Mgr. Jitka Hříbková, ZŠ Dyjákovice

4 HISTORIE První zmínky o škole v Dyjákovicích se objevují v kronice obce Dyjákovice, a to z let V této době se vyučovalo ve staré budově, která nevyhovovala školním účelům, a tak byla roku 1817 postavena nová škola. Asi v roce 1928 byla postavena nynější hlavní budova školy, v níž jsou v současné době umístěny třídy ročníku. Starší budova školy byla postavena na začátku 20. století a jsou v ní umístěny třídy ročníku.. Další zmínky se objevují až v poválečné době. V době druhé světové války byly ve školní budově ubytováni příslušníci německé armády. Školy byly poškozeny a vykradeny. Po válce bylo zahájeno vyučování V poválečné době byl ve škole nedostatek učitelů, v sedmi třídách učili čtyři učitelé. byla zřízena újezdní měšťanská škola, obecná škola a pomocná třída. . V padesátých letech byla škola v Dyjákovicích rozdělena na národní školu, střední školu a zvláštní školu. V roce 1953 byl vydán nový školský zákon a byla zřízena jednotná osmiletá střední škola. byla zřízena družina mládeže. Od roku 1958 se vyučovalo ve dvou budovách, ve kterých bylo 14 tříd. Úspěšně se rozvíjela činnost zájmových kroužků.

5 Ředitelé školy pořadí Jméno a příjmení Doba funkce 1. Alois HLAVINKA
2. Bohumír SVOBODA 3. Antonín ŘEZÁČ 4. Josef ŠKVOR 5. František BENEDIKT 6. Miloslav MALINA 7. Roman ŠTRUNC dodnes

6 SOUČASNOST Od 1. 1. 2003 se škola stává právním subjektem.
V současné době je ve škole 9 tříd, pracuje v ní 15 pedagogických pracovníků. Škola má velké množství mimoškolních aktivit. Organizuje pro své žáky, i pro děti z celé republiky, letní dětský tábor LDT pod Templštýnem. Žáci mají možnost navštěvovat kroužky a školní informační centrum. Ve spolupráci se ZUŠ Hrušovany nad Jevišovkou je zajištěna ve škole výuka na klavír..

7 Pedagogický sbor Jméno a příjmení Mgr. Roman Štrunc ředitel
Funkce – 2. stupeň Funkce – 1. stupeň Mgr. Roman Štrunc ředitel Mgr. Eleni Varaďová 1. třída Mgr. Marie Tomanová zástupkyně Mgr. Petra Plundráková 2. třída Mgr. Jitka Hříbková 6. třída Mgr. Dagmar Bartošková 3. třída Mgr. Marie Talpová 7. třída Marta Matějková 4. třída Mgr. Tamara Staniczková 8. třída Dagmar Horáková 5. třída Mgr. Alena Přibíková 9. třída Květoslava Hříbková družina Mgr. Zdeňka Maletová učitelka Růžena Vítková Mgr. Anna Csanádiová Lenka Bařinová asistent Vojtěch Zukal školník Eva Gebová školnice Marie Šubardová

8 Současný pedagogický sbor

9 ZDROJE obrázky – vlastní galerie


Stáhnout ppt "Vzdělávací oblast: Člověk a společnost"

Podobné prezentace


Reklamy Google